2015. augusztus 14., péntek

Bundesliga: Rangadóval indul a bajnokság - előzetes

Vissza a régi kerékvágásba, avagy megkezdődik a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, közismertebb nevén a Bundesliga 2015/2016-os sorozata. Harc a bajnoki trófeáért és a nemzetközi porondért, illetve vannak klubok, melyek erről nem álmodhatnak, számukra a bennmaradás, az utolsó helyek elkerülése a cél. Mindenki motivált és rajtra kész, nézzük mi vár ránk az 1. fordulóban! 

Péntek este a regnáló bajnok, címvédő Bayern München hazai bajnokijával indul a Bundesliga 2015-16-os szezonja, a Hamburgé a feladat, miszerint elrontsa a rekordbajnok rajtját.

Az újonc Ingolstadt a Mainz otthonában kezdi meg az élvonalbeli szereplést szombat délután. Ezzel a találkozóval egy időben a szintén újonc Darmstadt hazai pályán mutatkozik be a tavaly a kiesés elől menekülő Hannover ellen. Derbit hoz a Schalke 04 bemutatkozása, a Werder Bremen otthonába látogatnak a bányászok, a találkozónak pedig van egy pikantériája, miszerint a brémaiaktól távozó csatár Di Santo volt csapata ellen mutatkozhat be a Schalke színeiben bajnoki találkozó keretein belül. Dárdai Pál csapata a Hertha BSC idegenben kezd, az ellenfél a tavaly önmagához mérten remekül szereplő Augsburg lesz. Szintén délutáni mérkőzés szombaton a Bayer Leverkusen bemutatkozása, a Szalai Ádámot is foglalkoztató Hoffenheim látogat a Gyógyszergyáriakhoz.

A szombati játéknapot a forduló rangadója zárja, Tuchel a Mönchengladbach ellenében debütálhat a BVB kispadján, ráadásul hazai közönség előtt.

Vasárnapra szokás szerint két találkozó marad, délután a Wolfsburg is megkezdi az idei szezont, ezt pedig az Eintracht Frankfurt rontaná el. Utolsóként a Stuttgart és a Köln mutatkozik be, Stuttgartban határozottan jobb szezonrajtban bizakodnak, mint azt a csapat az utóbbi években tette.

Péntek:
20:30 Bayern München - Hamburger SV (Eurosport)

Szombat:
15:30 Mainz - Ingolstadt
15:30 Darmstadt - Hannover 96
15:30 Werder Bremen - Schalke 04  (Eurosport 2)
15:30 Augsburg - Hertha BSC
15:30 Bayer Leverkusen - Hoffenheim
18:30 Borussia Dortmund - Mönchengladbach (Eurosport 2)

Vasárnap:
15:30 Wolfsburg - Eintracht Frankfurt (Eurosport 2)
17:30 VfB Stuttgart - 1. FC Köln (Eurosport 2)

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése