2014. november 21., péntek

Horvát támadóval erősíthet a Napoli

Az olasz Gazzetta dello Sport értesülései szerint horvát válogatott támadóval erősíthet az olasz élvonalban szereplő Napoli együttese. A Wolfsburg nem biztos hogy jó szemmel nézi a megkeresést... 

A német élvonalban szereplő Wolfsburg remek szezont fut eddig, mind a hazai pontvadászatban, mind pedig az Európa Ligában. Úgy fest, hogy Dieter Hecking munkája egyre jobban beérik, ennek a gépezetnek pedig roppant fontos láncszemei vannak. Ezen labdarúgók közé tartozik a Borussia Dortmund korábbi játékosa, a 25 esztendős Ivan Perisic, akit most a Napoli nézett ki magának erősítés gyanánt.

Vélhetően a nápolyi klub vezetői télen ajánlattal rukkolnak elő, kérdés, hogy erre mit lép a Wolfsburg, illetve mekkora összeget ajánlanak. A transfermarkt.de 8 millió euróra taksálja Perisic piaci értékét, mely egy 2017 nyaráig szóló kontraktussal párosul.

A horvát válogatott támadó iránt az Everton és az AC Milan is érdeklődést mutat, akát licitálás is kialakulhat, mely a Wolfsburg malmára hajthatja a vizet.

Őszi Ádám

ManUnited: Viszlát Van Persie! - Párizs és München irány egy csereüzlet

A The London Evening értesülései szerint Van Gaal a Manchester United vezetőedzője nem elégedett honfitársa Robin van Perise teljesítményével, illetve hozzáállásarával, ezért a játékos eladását fontolgatja. Csereüzlet lehet a vége, Párizs és München kerülhet előtérbe, csatárt csatárért.  

A 31 esztendős korábbi Arsenal sztár az utóbbi időben elvétve  jegyez gólokat, ám ennél is nagyobb gond, hogy a hírek szerint hozzáállás béli gondokkal küzd. Van Gaal környezetváltást fontolgat támadója számára, mellyel mind ő, mind pedig a Manchester United jól járhat. A hírek szerint a Paris Saint-Germain támadója Edison Cavani és a Bayern München gólvágója Thomas Müller került képbe, mint lehetséges cserealany. De mit szólnak vajon ehhez az érintettek és klubjaik!? Már amennyiben a pletykának van valóságalapja...

Íme a három játékos piaci ára a transfermarkt.de szerint:
Robin van Perise - 33 millió euró
Edinson Cavani - 57 millió euró
Thomas Müller - 50 millió euró

Mint az a listából kiderül, a United mindkét kiszemeltje jóval magasabb piaci értéket képvisel, mint Van Perie, így valószínűleg csak a ráfizetéses csereüzlet lenne a járható út. Cavani egyébként gondokkal küzd Párizsban és nem elképzelhetetlen a távozása, ellenben Müller és a Bayern kapcsolata megrendíthetetlennek, nagyon szilárnak tűnik.

Őszi Ádám

Tottenham játékossal erősíthet a ManUnited

Annak ellenére, hogy a vezérigazgató kijelentette, a Manchester United nem tervez igazolásokat a téli időszakban, a sajtó továbbra is szállítja a lehetséges transzfereket. Ezúttal a Daily Mirror zsurnalisztái neszeltek meg egy lehetséges átigazolást a Spurs és a Vörös Ördögök között. 

Kritikus, így lehet jellemezni a Manchester United védelmét, melyben jelenleg mindössze négy egészséges védő található, így nem lenne csoda, hogyha januárban Van Gaal a csapat ezen szekcióját próbálná erősíteni. Hummels mellett egy a Premier Leagueben pallérozódé belga kiválóság is a látókörbe került a boldogtalan Jan Vertonghen személyében. A Spurs nyilvánvalóan nem örül ennek, ám a pénz nagy úr, a középső védő pedig 2016 nyaráig szóló szerződéssel rendelkezik, tehát vagy a télen, vagy pedig nyáron lehet belőle jó pénzt csinálni. A hosszabbítás jelen állás szerint szinte lehetetlen.

A piaci értéket vizsgálva a transfermarkt.de arra jutott, hogy 19 millió euró a reális ár. A Vörös Ördögök mellett az AS Roma is szívesen látná soraiban a 27 esztendős védőt. 

Őszi Ádám

Újabb kérője akadt a Chelsea kapusának

Hatalmas a sürgés-forgás Petr Cech körül. A Cheslea 32 esztendős kapuvédője szinte biztosan elhagyja a klubot, az ereje tejében lévő klasszis kegyeiért pedig klubok tömkelege áll sorban. A Daily Express értesülései szerint újabb, ezúttal olasz klub szállt be a versenyfutásba. 

Nem kérdés, hogy Petr Cech megszerzése a világ bármelyik klubja számára hatalmas fegyvertény lehet, hiszen még mindig a legjobbak között említhető a cseh válogatott kapuvédő. Egy igazi rutinos klasszis. Mourinho azonban döntött és két kiváló kapusa közül a fiatal Courtoist tette meg első számú portásnak, ezzel pedig meghozott egy nehéz döntést. Petr Cech nem a padon szeretne megöregedni, ezt pedig mind Mourinho, mind pedig a Cheslea kénytelen elfogadni, így kompromisszumra kell jutniuk, meg kell hallgatni a kérők ajánlatait és Cech személyes kérését. A kapuvédő ugyanis hatalmas tiszteletnek örvend a Stamford Bridgen, így aligha szeretnének kitolni vele.

A tények tudatában azonnal érdeklődést mutatott a Ligue 1 két újgazdag klubja az AS Monaco és a Paris Saint-Germain, majd az olasz élvonalban remekül szereplő AS Roma is. Ezt követően a Real Madrid került előtérbe, a királyiak révén játékoscsere is felmerült, ekkor Khedira került előtérbe ám a német a hírek szerint a Bayern Münchent választotta. Ettől függetlenül a spanyol klub továbbra is képben marad.

Múlt héten, illetve a hét elején a városi rivális, az Arsenal került középpontba, a pletykák pedig bizalomra adtak okot az Ágyúsok szurkolói számára, a képlet azonban nem olyan egyszerű, az AC Milan is  bejelentkezett és mint tudjuk a két klub között forró dróton ég a vonal ezt bizonyítja Fernando Torres milánói szerepvállalása is...

Érdekes január elé néz Petr Cech! Van miből válogatni, van mit meghallgatni...

Őszi Ádám 

Német válogatott középpályást nézett ki a Barca

A Daily Express információi szerint megvan az FC Barcelona legújabb kiszemeltje egy német válogatott labdarúgó személyében. A kérdés csupán az, hogy zöld utat kapnak-e a katalánok az átigazolási piacon, vagy marad az eredeti döntés, melynek értelmében sem a téli, sem pedig a nyári átigazolási időszakban nem lehetnek a piac résztvevői.  

A szóban forgó világbajnok nem más, mint a Bayer Leverkusen védekező középpályása Lasr Bender. A 25 esztendős labdarúgó remek időszakot tudhat maga mögött, ezáltal sztárklubok célkeresztjébe került. Az első számú kérő, érdeklődő nem a Barca, hanem London "nagyágyúja" az Arsenal.

Bender nem feltétlenül poszthoz kötött, irányíróban és a jobb szélen is feltalálja magát. Egyesek úgy vélik, hogy a kiöregedő Xavi helyére szerződtetnék a katalánok, ez azonban elég fura kijelentés, hiszen a Barca klasszisa még aktív, kvalitásukat, stílusukat tekintve pedig nem egy posztot képviselnek.

Ami a piaci viszonylatokat illeti, a német transfermarkt.de 22 millió euróra taksálja a későn érő középpályást, akinek igen hosszútávú 2019 nyaráig szóló szerződése van jelenlegi klubjával.

Őszi Ádám

Tovább hollandosodhat a Manchester United

A talksport.com értesülései szerint kéznyújtásnyira van az egyezség az AS Roma és a Manchester United között Kevin Strootman átigazolási ügyében. 

A 24 esztendős holland irányító 2013-ban a PSV Eindoven csapatát elhagyva tette át székhelyét az olasz fővárosba. Római karrierje jól indult, ám súlyos sérülés szenvedett tavaly a 27. fordulóban a Napoli elleni meccs tizedik percében, melynek következtében hosszú időre kidőlt. A legutóbbi bajnoki fordulóban csereként hét percet kapott, a hírek szerint immáron százszázalékos állapotban van és játékra kész. 

Olaszországi karrierje azonban úgy fest már nem lesz hosszú életű! A United a nyáron viheti a válogatott játékost, a transzfer anyagi részleteit egyenlőre nem ismerni. Amit tudunk, hogy játékjogának piaci értéke 22,5 millió euróra rúg, az AS Roma pedig 2018 nyaráig érvényes szerződést kötött vele.

Őszi Ádám