2014. augusztus 11., hétfő

Arsenal: Megtalálták Vermaelen utódját - satjóhír

Nem tétlenkedtek sokáig az Arsenal háza tályán, a hírek szerint Arsene Wenger már meg is találta az FC Barcelonához távozó belga válogatott védő Thomas Vermaelen utódját. 

Korábban a francia szakvezető úgy fogalmazott, nagy játékosmozgás nem várható az Ágyúsoknál, ám ha találnak megfelelő védőt, abban az esetben Vermaelen helyére még érkezhet valaki. Nos, úgy fest megvan az a bizonyos megfelelő ember, most már csak klubjával kell megegyezni. 

A szóban forgó védő nem más, mint az Olympiakos 23 esztendős védője Konstantinos Manolas. A 13-szoros görög válogatott védőt legutóbb 6 millió euróra becsülte a transfermarkt.de, kegyeiért pedig kérők sora áll sorban. A Bayern München mellett a Juventus, a Napoli, az AS Roma, az AS Monaco és a Manchester United is érdeklődést mutatott, sőt a Schalke 04 és a Newcastle United is kacérkodott már a transzfer gondolatával.

Manolas 2012-ben az AEK Athen együttesétől szerződött a vörös-fehérekhez, ahol egyből alapemberré vált, az elmúlt két szezonban 74 mérkőzésen lépett pályára. 

Arrow  

Két fantasztikus MLS rekord is megdőlt a hétvégén

Potyogtak a gólok és ismételten szemet gyönyörködtető jeleneteknek lehettek szemtanúi azok, akik figyelemmel kísérték Észak-amerikai labdarúgó-bajnokság (MLS) mérkőzéseit. Emellett pedig két rekord is megdőlt, vagy mondhatni a múlté lett. 

Nick Rimando a Real Salt Lake 35 esztendős kapuvédője megdöntötte a tavaly visszavonuló Kevin Hartman góltalansági rekordját. Az új rekord 113 MLS mérkőzés kapott gól nélkül. Rimando korábbi csapata a DC United 3-0-ás legyőzését követően zsebelte be az elismerést, melyet innentől minden egyes kapott gól nélküli mérkőzésen tovább növelhet. Az előző rekorder Kevin Hartman a Los Angeles, a Kansas és a Dallas színeiben 416 mérkőzésen szorgoskodta össze 112 mérkőzéses kapott gól nélküli rekordot, mely immáron a múlté. 

A másik rekord magyar idő szerint hajnalban dőlt meg, ez egy úgynevezett álomhatár volt. A Seattle Sounders vezetőedzője Sigi Schmid lett a liga történetének első edzője, aki 200 győztes mérkőzésen irányította csapatait. 61 esztendős tréner a Los Angeles, a Colombus és a Seattle trénereként hozta össze a rekordot.

Végül pedig ha már MLS, akkor nézzük meg, hogyan áll a bajnokság, illetve mi a helyzet a góllövőlista élmezőnyében:

1. Wright-Phillips (New York) 18 gól
2. D. Dwyer (Kansas City) 14 gól
2. E. Torres (Chivas) 14 gól
4. R. Kean (Los Angeles) 12 gól
5. Defoe (Toronto) 11 gól
6. Le Toux (Philodelphia) 10 gól
6. Plata (Toronto/Real Salt Lake) 10 gól


Arrow

Footgolf: Magyar bajnokot avattunk a FociClub.hu versenyen

Hétvégén Kisorosziban a a Magyar Golf Klub gólpályáján bajnokavatásra került sor, miután a FociClub.hu versenyen is diadalmaskodott és behozhatatlan előnyre tett szert Lengyel Béla. Ezzel ő lett a 2014-es Footgolf Országos Bajnokság aranyérmese, a címet két játéknappal a vége előtt tehette zsebre szinte hibátlan teljesítménnyel. A junioroknál és a hölgyeknél is bajnokot avathattunk, míg a senioroknál tovább éleződött a versenyfutás az első helyért. 

Mint mindig ezúttal is jó hangulatban zajlott le a verseny, több mint 50 induló állt rajthoz, köztük több újonc is. Az időjárásra ezúttal nem lehetett panasz, az ilyenkor megszokott nyárias napsütés kísérte végig a versenyt, bár a talaj az elmúlt napok időjárása végett több helyen mélyebb volt. Külön öröm, hogy a junior mezőny ismét népes volt, az ifjú játékosok többen visszatértek nyári nyaralásukból.

Ami a Férfi Felnőtt kategóriát illeti, Lengyel Béla ezúttal sem talált legyőzőre, így öt győzelem és egy második hely után két fordulóval a vége előtt behozhatatlan előnyre tett szert. A dobogó második fogára ezúttal Nagy Balázs állhatott fel, aki így összetettben feljött a dobogó második fokára, míg a bronzérmet ezúttal Bocskai Bence tehette zsebre. Tovább őrzi második helyét Bihary Péter, aki ezúttal csupán 32 pontot gyűjtött. A FociClub.hu legjobbja Őszi Ádám volt 83 rúgással, mely a nyolcadik helyre volt elegendő. A házi verseny nagyon izgalmas, Ősz Nándor 120 ponttal áll, míg Ádám 119-et gyűjtött eddig. A hátralévő két fordulóban sem fogunk unatkozni, hiszen az ezüstérem és a bronzérem sorsa még nem dőlt el. 

Felnőtt 
1. Lengyel Béla / EMFGSE / 72
2. Nagy Balázs / Hole Hunters / 77
3. Bacskai Bence / Hole Hunters / 79



Ami a juniorokat illeti, Kiss Roland lett az országos bajnok, miután második helyezést ért el, megelőzve nagy vetélytársát juhász Donátot, aki sajnos kevés versenyen tudott indulni, ezáltal elszálltak az esélyei. Az aranyérmet a FociClub.hu versenyen végól Papp Marcell zsebelte be, míg továbbra is tartja összetett béli második helyét Kókai Bence, aki ezúttal ötödik lett. A bajnoki arany sorsa tehát eldőlt, a további helyezésekért itt is nagy küzdelem várható.

Junior
1. Papp Marcell / FTC junior / 85
2. Kiss Roland / Sztk footgolf / 88
3. Juhász Donát / FTC junior / 90



Ami a senior kategóriát illeti, hatalmas a káosz, ezt persze vegyük jó értelemben. A mezőny borzasztó sűrű, még semmi nem dőlt el. Ez volt a hatodik forduló és a hatodik győztest avathattuk, továbbra sem tudott senki sem duplázni. Győzelmével Pandur János összetettben feljött a második helyre, míg a másodikként célba érő Dombay Zsolt is lopta a távolságot a dobogó felé. A bronzérem ezúttal Kiss Rudolf nyakába került, eddigi legjobb helyezésével ő is jelezte dobogós szándékát. Az élen továbbra is Pivarcsek Antal áll, előnye 35 pont, tehát nem túl kényelmes. Fantasztikus izgalmak várhatóak a folytatásban, a bajnoki arany sorsa minden bizonnyal az utolsó fordulóban dől majd el.

Senior
1. Pandúr János / Sztk Footgolf / 74 
2. Dombay Zsolt / Milan Footgolf / 77
3. Kiss Rudolf / Sztk Footgolf / 80



Ami azt illeti, az összetettbe hat forduló eredménye számít bele, így aki jobb eredményt ér el eddigi teljesítményénél, esetében a pontszámok kicserélődnek. Ez természetesen csak arra vonatkozik, aki eddig részt vett mind a hat fordulón és pontot szerzett minden alkalommal. A 7. játéknapon tehát a javítás lesz a cél többek számára.

Apropó női kategória! A FociClub.hu versenyzője Ujvári Izabella 300 ponttal megnyerte a bajnokságot, ezúton szeretnénk buzdítani a hölgyeket, legközelebb jöjjenek ki, próbálják meg ezt a remek sportágat. 

Arrow

Fordulat Eto'o ügyben! - közel az aláírás

Számtalan klubbal szóba hozták az FC Barcelona egykori klasszisát, a legfrissebb hírek szerint pedig közel az aláírás. igen ám, de új kérő tűnt fel, Eto'o úgy fest a holland élvonalban folytathatja. 

Felsorolni is nehéz lenne azon klubok nevét, ahol számításba jött a 33 éves Kameruni neve, aki a Chelsea játékosaként tevékenykedett a mögöttünk álló szezonban, ám a felek nem hosszabbítottak, mondhatni csúnyán váltak el, Mourinho és Eto'o konfliktusa révén. Ezáltal a támadó szabadon igazolhatóvá vált.

Legutóbb a PSV érdeklődéséről olvashattunk, most azonban egy másik holland klub az Ajax Amszterdam jelentkezett be és a jelek szerint igen jó úton jár, közel a megegyezés - "Nem hagyhatjuk ki a lehetőséget, hogy szerződtessünk egy ilyen játékost. Samuel már húsz éve benne van a futballban, a fiatal játékosaink sokat tanulhatnának tőle" - fogalmazott Frank de Boer, az amszterdami klub vezetőedzője.

Arrow 

Íme a Manchester United bevásárlólistája!

Az új vezetőedző Louis van Gaal munkája már most meglátszik a Vörös Ördögök játékán, a csapat megnyerte a Bajnokok Kupáját, a mutatott játék pedig igen csak meggyőző volt. Ennek ellenére a holland tréner továbbra is jelentős átalakítást tervez, akár 6-8 játékosnak is kiadhatja az útilapuját, míg közel ennyit szerződtethet az átigazolási szezon végéig. Összegyűjtöttük a jelölteket, avagy így fest a Manchester United nyári bevásárlólistája. 

Eddig öt játékos távozott, illetve visszavonult Giggs, aki a szakmai stábban kapott helyet. A legnagyobb gondok jelen pillanatban a védelemben vannak, ugyanis távozott Ferdinadn, Vidics, Evra és Büttner egyaránt, míg Bebé is másutt folytatja. A keretben alig van védő, így mindenképpen igazolni kell. Ami a középpályás sort illeti, a támadószekcióval együtt bombaerős, ám vannak olyan játékosok, akik nem illenek a holland tréner elképzelésébe, így jelentős szanálás várható, középpályára több labdarúgó is érkezhet, míg a támadósorban új emberre nem kell számítani, de valószínűleg lesz akinek megköszönik manchesteri munkáját. Abba azonban ne menjünk most bele, hogy kik távozhatnak, nézzük inkább, hogy kik érkezhetnek.

Ami a védelmet illeti, két potenciális holland jelölt mellett egy AS Roma és egy Borussia Dortmund klasszisa található a listán. A Vörös Ördögök keretében mindössze öt védő van jelenleg, így ezt a számot minimum nyolcra kellene duzzasztani. Versenyhelyzetet kell kialakítani a kezdőbe kerülésért, illetve számolni kell a sorozatterheléssel és a sérülésekkel egyaránt. A bal oldalon például a 19 esztendős új szerzemény Luke Shaw az egyetlen poszt hű, bevethető ember.

Daley Blind  az Ajax Amszerdam 24 esztendős holland válogatott labdarúgója, piaci árát 6 millió euróra taksálják, szerződése pedig 2016 nyaráig érvényes jelenlegi klubjánál. Univerzális játékos, mivel védekező középpályásként és bal oldali védőként egyaránt bevethető, jó képességekkel bír és nem is drága. 

Nigel de Jong az AC Milan holland válogatott játékosa. A transfermarkt.de 10 millió euróra taksálja piaci árát, ráadásul szerződése jövőre lejár, így ha pénzt akar látni utána a milánói klub, akkor most kell lépnie, ugyanis a hosszabbításról nem igazán tudtak megállapodni a felek. Olcsó és jó opció lehet a védekező középpályás pozícióra.

Mehdi Benatia az előző szezon egyik nagy felfedezettje. Az AS Roma betonvédelmének alapeleme, játékjogáért az FC Barcelona és a Bayern München is sorban áll, vagy sorban állt, ezt nem lehet tudni. Piaci árát 28 millió euróra taksálják, emellett pedig szerződése hosszútávú 2018 nyaráig érvényes. Lehet, hogy inkább a védelem széleire kellene jobban összpontosítani, nem pedig középre, persze ezt Van Gaal jobban tudja.

Mats Hummels megszerzéséért igyekszik minél több követ megmozgatni a Manchester United vezetősége, ám védőjéhez nagyon ragaszkodik a Dortmund. Kérdés, hogy milyen összeg az, amire a németek rábólintanának, és van-e akkora összeg, amit a Vörös Ördögök hajlandóak kifizetni. Tény, ami tény, jelen korunk egyik legjobbjáról beszélünk posztján a védelem tengelyében. Piaci árát 35 millióra taksálják.

Arturo Vidal a hírek szerint nagyon közel van a Unitedhez, vételárán "vitázik" jelenlegi klubja és kérője, piaci árát 45 millióeuróra taksálják, ám 60 milliót, vagy még annál is többet szeretne az Öreg Hölgy. Nem kérdés, hogy megszerzése mekkora fegyvertény lenne.

Ángel Di Maria a Real Madrid játékosa, akinek piaci árát 50 millió euróra taksálják, ám ennél jóval többet kér a madridi klub, olyannyira, hogy a Paris Saint-Germain tulajdonosa le is mondott róla. Megszerzése hatalmas fegyvertény lenne, csak kérdés, hogy anyagilag megérné-e!?

Kevin Strootman remek szezonon van túl, az AS Roma egyik vezére, nem mellesleg pedig holland, így ha csúnyán akarunk fogalmazni előnnyel indul a mester szemében, aki nagyon kedveli honfitársa játékát. Piaci értéke azonban nem ment lejebb az utóbbi időben, sőt, szalad felfelé, jelenleg pedig 22,5 millión áll, melyhez hosszútávú szerződés társul.

Marco Reus  a nyári átigazolási időszak egyik legnagyobb kérdése. A világbajnokságról sérülés miatt lemaradó klasszis piaci ára 50 millió euró, ám szerződésében 35 milliós kivásárlási záradék van, ezt pedig jó páran kifizetnék. Dortmundban nagy az izgalom, ez pedig nem csoda...

Arrow