2014. január 24., péntek

FA Kupa: Hengerelt az Arsenal és nyolcaddöntős

Péntek este megkezdődtek az angol FA Kupa 4. fordulójának küzdelmei, a tét a nyolcaddöntőbe jutás volt. Az Arsenal tartalékosan is könnyedén lépett tovább a Coventry ellenében, míg a Nottingham nem bírt hazai pályán a Preston csapatával, így újrajátszás következhet. 

A lényegi kérdést gyorsan eldöntötte Wenger csapata, ugyanis Podolski előbb a 15. percben vette be Murphy kapuját, majd pedig a 27. minutumban duplázni tudott. A vendégek alig jutottak el a hazaiak kapujáig, és ha el is jutottak nem tudtak komolyabb helyzetet kidolgozni. A második félidőben Wenger pályára küldte a Cazorla-Giroud duót, hogy kicsit átmozgassák az izmokat és ha már kaptak szűk fél órát akkor ki is használták azt. Előbb Giroud köszönt a kapuba a 84. percben, majd az i-re a pontot Cazorla tette fel egy minutummal a rendes játékidő vége előtt. 

A másik meccsen unalmas gól nélküli döntetlen született! Újrajátszás hamarosan Prestonban.

Arsenal - Coventry 4-0 (2-0)
G: Podolski (15., 27.), Giroud (84.), Cazorla (89.) ill. -

Nottingham - Preston 0-0 (0-0)

A 4. forduló további programja:
jan. 25. 13:45 Bournemouth - Liverpool (Sport 1)
jan. 25. 16:00 Bolton Wanderers - Cardiff (Sport 1)
jan. 25. 16:00 Southampton - Yeovil
jan. 25. 16:00 Southend - Hull
jan. 25. 16:00 Sunderland AFC - Kidderminster
jan. 25. 16:00 Port Vale - Brighton & Hove Albion
jan. 25. 16:00 Rochdale - Sheffield Wednesday
jan. 25. 16:00 Wigan - Crystal Palace
jan. 25. 16:00 Birmingham - Swansea
jan. 25. 16:00 Manchester City - Watford
jan. 25. 16:00 Huddersfield - Charlton Athletic
jan. 25. 18:30 Stevenage - Everton (Sport 1)
jan. 26. 14:00 Sheffield United - Fulham (Sport 2)
jan. 26. 16:30 Chelsea - Stoke (Sport 2)

Őszi Ádám

Megálmodtuk az legideálisabb és a legrosszabb Eb-selejtező csoportot!

A kalapbeosztások nyilvánosságra hozatala után eljátszottunk a gondolattal, mi is lenne a legjobb a "Szerethető" számára, hogyan járnánk a legjobban a sorsoláson. Miután kiokoskodtunk az általunk legkönnyebbnek vélt kvartettet eljátszottunk a gondolattal, hogy mi lehet, ha abszolút elkerül bennünket a szerencse. 

A kalapbeosztásokat ide kattintva tekinthetitek meg!

Ha szerencséje van a válogatottnak, íme a "könnyű" csoport:
1. kalap: Görögország
2. kalap: Magyarország
3. kalap: Szlovénia
4. kalap: Észtország
5. kalap: Litvánia
6. kalap: San Marino

Ha nincs szerencsénk, és belenyúlunk a "tutiba":
1. kalap: Németország
2. kalap: Magyarország
3. kalap: Törökország
4. kalap: Montenegró
5. kalap: Izland
6. kalap: Kazahsztán

Ez a mi véleményünk, teljesen szubjektív, semmilyen statisztikai alapon nem nyugszik, csupán egy firkásznak az észjárása! Mit szóltok? Mi a véleményetek?

Őszi Ádám

Második kalapból várja a magyar csapat az EB-sorsolást! - íme a kalapok

Az Európai Labdarúgó-szövetség a január 23-24-i ülésén, osztott, szorzott és igen szigorú pontozások alapján elkészítette a 2016-os EB kalapbeosztását. A magyar válogatott igen előkelő társaságba került a második kalapban, ugyanis közt a svédekkel és a belgákkal vagyunk együtt, míg mögöttünk, kapott helyet a török, szerb, román, lengyel négyes. Ez a beosztás kedvező lehet a "Szerethetőnek"! 

A papírforma tehát arról árulkodik, hogy a Pintér Attilla trenírozta nemzeti csapat csupán egy nálánál erősebb csapatot kaphat csak a selejtezőcsoportjába, ám tudjuk, hogy ez azért nem így van, hiszen ha tüzetesen megnézzük a harmadik kalapot és szívünkre tesszük a kezünket, akkor vannak ott válogatottak, akik előrébb járnak. Szerintünk! Arról nem is beszélve, hogy a negyedik kalapban olyan válogatottak vannak, mint például Montenegró és Bulgária, illetve egészen az ötödik kalapig csúszott Izland, mely vb-pótselejtezőt játszhatott legutóbb.



A válogatottakat február 23-án, Nizzában kilenc csoportra osztják majd be. Az Európa-bajnokságra indulási jogot nyer a kilenc csoportgyőztes, a kilenc csoportmásodik, sőt a legjobb csoportharmadik is. A fennmaradó nyolc válogatott, mely harmadik lesz a csoportjában oda-visszavágós rendszerben pótselejtezőt vív majd. Ez új rendszer, mint ismeretes először lesz 24 csapatos a kontinensviadal.

Első kalap: Spanyolország, Németország, Hollandia, Olaszország, Anglia, Portugália, Görögország, Oroszország, Bosznia-Hercegovina.

Második kalap: Horvátország, Ukrajna, Svédország, Dánia, Svájc, Belgium, Csehország, Magyarország, Írország.

Harmadik kalap: Szerbia, Törökország, Szlovénia, Izrael, Norvégia, Szlovákia, Románia, Ausztria, Lengyelország.

Negyedik kalap: Örményország, Montenegró, Skócia, Finnország, Lettország, Wales, Bulgária, Észtország, Fehéroroszország.

Ötödik kalap: Izland, Észak-Írország, Albánia, Litvánia, Moldova, Macedónia, Azerbajdzsán, Grúzia, Ciprus.

Hatodik kalap: Luxemburg, Kazahsztán, Liechtenstein, Feröer, Málta, Andorra, San Marino, Gibraltár.

Őszi Ádám

Olasz válogatott érkezhet Lippi BL-győztes csapatába

Nemzetközi sajtóhírek szerint Marcello Lippi, a friss AFC Bajnokok Ligája győztes Guangzhou Evergrande vezetőedzője azon sáfárkodik, hogy Kínába csábítsa az olasz válogatottban is szereplő Alessandro Diamantit, akit jelenleg a Bologna foglalkoztat. 

A 30 esztendős támadó középpályás tagja  Cesare Prandelli válogatott keretének, és minden bizonnyal az utolsó lehetősége lehet pályafutása során a vb idén, így azonnal felmerül az emberben, hogy biztosan jó ötlet-e a világ másik végére költözni, kikerülni a perifériából. Azt azonban tegyük hozzá, hogy nem egy stabil válogatott emberről van szó, kicsi az esélye annak, hogy a keretszűkítések után ott lehetne az utazó keretben. Igaz, tán élete legjobb formájában van, a fiatalnak már igen csak nem mondható játékos.

Ennek ellenére Lippi és a Guangzhou vezetőségének keltökélt célja, hogy az új évadot az olasz játékossal kezdje meg a klub. Arról nem lehetett hallani, hogy milyen pénzügyi szempontokat fontolgat a keleti klub vezetősége, az viszont biztos, hogy Diamanti igen csak hosszútáv 2018 nyaráig érvényes szerződéssel rendelkezik, piaci árát pedig 8 millió euróra taksálja a német transfermarkt.de.

Az érintettek még nem szólaltak meg az ügyben, várjuk a további fejleményeket.

Őszi Ádám

Juventus és Roma játékossal erősített a Genoa - hivatalos

Idén a kiesési gondok elkerülik eddig a Genoa csapatát, stabil középcsapatnak mondható ez együttes. A vezetőség azonban nem elégszik meg ennyivel ezért a keret megerősítésén dolgoznak. A klub hivatalos honlapján jelentette be egy Juventus és egy AS Roma játékos érkezését. 

A 27 esztendős jobb oldali védő Marco Motta 2010-ben szerződött a torinói csapathoz, ám nem igazán váltotta be a hozzá fűzött reményeket, így kölcsönben azóta a Catania és a Bologna csapatát is erősítette. A korábbi 36-szoros olasz u21-es válogatott játékos szezon végéig szóló megállapodást kötött új csapatával. Korábban az Atalanta és az Udinese játékosa volt, de megfordult az AS Roma csapatánál is kölcsönben, sőt Torino sem lesz ismeretlen számára, hiszen az "Öreg Hölgy" városi riválisát is erősítette még anno.

A másik szerzemény a 32 esztendős Nicolás Burdisso, akit az AS Roma együttesétől vett meg a Genoa, ám a transzfer részleteit nem hozták nyilvánosságra eddig a felek, sem a vételár, sem pedig a szerződés hosszának tekintetében. A korábbi 49-szeres argentin válogatott védő korábban a Boca Juniors és az Internazionale csapatában tette le a névjegyét, majd az olasz fővárosba szerződött, ahol az AS Roma csapatát erősítette 2009-től egészen idáig.

A klubbal kapcsolatos hír még, hogy Davide Biondini a korábbi kétszeres olasz válogatott védekező középpályás a szezon második felét az újon Sassuolo csapatánál tölti kölcsönben.

Őszi Ádám

Chelsea: újabb kiválóság érkezett több mint 10 millióért - Megköttetett!

A Chelsea labdarúgócsapata hivatalos oldalán jelentette be, hogy lezárult a harc, Mohamed Salah a londoni csapatot választotta, a feleknek sikerült megállapodniuk, így már csak az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatok vannak vissza.   

A 21 esztendős egyiptomi csodagyerek úgy tűnik eladta magát azzal, hogy a bajnokok Ligájában mindkét meccsen győztes találatot szerzett a Chelsea ellen, és emellett kiváló teljesítményt nyújtott. Mourinho korábban úgy jellemezte, hogy egy kiforratlan zseni. Salah nem csupán ezen a két meccsen játszott jól, összességében a svájci csapat vezéregyénisége lett, az egész szezont tekintve 10 gólnál és 7 gólpassznál jár.

A posztját tekintve jobb oldali középpályás hazájában az El Mokawloon csapatában nevelkedett, s mutatkozott be a felnőttek közt 2010-ben. Teljesítménye meggyőzte a Basel vezetőit, így 2012-ben leigazolták. A jelenleg folyó átigazolási időszakban nem csupán a Chelsea érdeklődött, komoly szándékot mutatott a nagy rivális Liverpool is, mely úgy fest, hogy lecsúszott az üzletről.

Abramovic belenyúlt a perselybe, ugyanis piaci áránál 5 millió euróval többet fizettek az egyiptomiért, a transzfer ára 13.5 millióba került így. 

Hazájában Salah óriási tiszteletnek és rajongásnak örvend, fiatal kora ellenére immáron 27 alkalommal ölthette magára a címeres mezt, melynek színeiben 17 találatnál jár. Azt pedig, hogy ez lesz-e a tél legnagyobb üzlete nem tudhatjuk még, egy biztos, egy kivételes labdarúgóval erősödött a Chelsea. Ha pedig nem is a legnagyobb üzlet, de hosszútávon lehet, hogy a legkifizetődőbb. Ezt majd az idő eldönti.

Őszi Ádám

Az osztrák góllövőlista éllovasa a Bundesligába szerződött - hivatalos

Sikeresen zárultak a tárnyalások az osztrák SV Grödig és a német SC Freiburg vezetői között. Így a csapat fiatal gólzsákja, a góllövőlistát vezető Philipp Zulechner a német élvonalban folytatja pályafutását. 

A 23 esztendős befejező csatár tavaly még a második vonalban (Erste Liga) szereplő Horn együttesét erősítette, ám teljesítményével meggyőzte az akkor még szintén másodosztályú Grödig vezetőit, mely a szezon végén feljutott, idén pedig hatalmas meglepetésre 21 fordulót követően második az élvonalban. A csapat legeredményesebb játékosa Zulechner, aki 20 meccsen szerzett 15 találatával vezeti az osztrák Bundesliga góllövőlistáját a Salzburg duója Alan (13) és Soriano (12) előtt. 

Teljesítménye több csapat figyelmét is felkeltette, ám határozott lépést a kiesés ellen küzdő Freiburg vezetői tettek, melynek végén megállapodás született. Az új kontraktus értelmében Zulechner 2017 nyaráig erősíti a német klubot, mely 800 ezer és 1 millió euró közötti összeget fizetett a támadó játékjogáért.

Philipp Zulechner nemrégiben, pontosan tavaly novemberben mutatkozott be az osztrák válogatottban, egy USA elleni felkészülési meccsen.

Őszi Ádám