2014. július 21., hétfő

Megsérült a vb-trófea

A Német Labdarúgó Szövetség elnöke Wolfgang Niersbach elismerte, hogy megrongálódott a Nationalelf által elnyert vb-trófea, mely az ünneplés során szenvedhetett sérülést, ám nem sikerült kideríteni, ki volt az időjeles tettes. 

"A vb-trófeából kitört egy kis darab, de ne aggódjon senki, vannak szakembereink, akik meg tudják javítani. Alapos vizsgálatot tartottunk arról, ki rongálta meg, de nem derült ki." - nyilatkozta a német labdarúgás első embere.

Minden bizonnyal az eufória közepette sérült meg a trófea, könnyen előfordulhat, hogy a játékosok észre sem vették, hogy mi történt a kézről kézre járó, a világbajnoki címet jelentő ereklyével, kinccsel. 

Nem újdonság a kupákkal, serlegekkel történő baleset, emlékezhetünk a Bundesliga salátástálának esetére, vagy éppen a Sergio Ramos által a busz alá ejtett Király Kupa serlegre.

Arrow 

Eltörött a spanyol sztárcsatár lába

Hosszú kihagyás vár a Manchester City spanyol válogatott csatárára  Alvaro Negredóra, aki lábtörést szenvedett. Manuel Pellegrini a Polgárok vezetőedzője így hónapokig kénytelen nélkülözni támadóját, aki az előző szezonban 23 gólt jegyzett. 

A 28 esztendős játékos  Instagram-oldalán tette közzé a képen látható fotót, majd ezt írta: "Szeretném tudatni veletek, hogy nehéz hónapok várnak rám. Lábközépcsont-törést szenvedtem, ezért kidőltem a következő hónapokra, de erősebben fogok visszatérni, mint valaha!"

A váratlan sérülés, melynek keletkezéséről, mivoltáról egyenlőre nem tudni átírhat sok forgatókönyvet. Könnyen elképzelhető, hogy így nem adja el egyik támadóját sem a City, vagy ha el is adja, kénytelen lesz igazolni. Jelen állás szerint Agüero, Dzeko és Jovetic alkotja a minőségi támadók sorát, ám a két szláv játékos távozásáról több ízben is olvasni lehetett...

Arrow

Kalou újra a Premier Leagueben!?

Visszatérne korábbi sikerei helyszínére Angliába a Lille elefántcsontparti válogatott támadója Salomon Kalou, aki holtversenyben négy másik labdarúgóval 16 góljának köszönhetően második helyen végzett a francia pontvadászat góllövőlistáján. 

Sky Sports arról ír, hogy a korábbi Chelsea játékos ismételten a Premier Leagueben képzeli el jövőjét, erre pedig meg is van az esélye. Bár az Arsenal immáron nem érdeklődik iránta, mint köztudott az Ágyúsok Alexis Sánchezt szerezték meg az FC Barcelonától, ám a Liverpool és a Tottenham egyaránt ott van a kérők között. Emellett persze számtalan más bajnokságból is vannak ajánlatai a 28 esztendős csatárnak, ám ő az angol pontvadászatot tűzte ki célul, mint karrierje újabb állomása. Persze nem kizárt az sem, hogy marad a Lille labdarúgója! 

Piaci árát a transfermarkt.de 8 millió euróra taksálja, míg szerződése 2016 nyaráig köti francia klubcsapatához, mely harmadik lett a mögöttünk lévő szezonban, ezzel pedig BL-selejtezőt játszhat.

Salomon Kalou karrierje számokban:
2003-2006 Feyenoord 78 mérkőzés/ 39 gól
2006-2012 Chelsea 254 mérkőzés/ 66 gól
2012- ?      OSC Lille 77 mérkőzés/ 34 gól      

2007- ? Elefántcsontpart 66 mérkőzés/ 23 gól

Összesen: 475 mérkőzés/ 162 gól

Arrow

Footgolf: Kiss, Dombay és Lengyel neve csillogott a legfényesebben

Vasárnap került megrendezésre a Footgolf Országos Bajnokság (FOB) ötödik fordulója. A Kisorosziban a Magyar Golf Club golfpályáján megrendezésre kerülő eseményen a játékosok dolgát ezúttal nem a szél, vagy az eső, hanem a kánikula nehezítette. Nehéz volt a koncentráció, ám így is születtek remek eredmények. A férfiaknál Lengyel Béla, míg a junioroknál Kiss Roland diadalmaskodott, s tett hatalmas lépést a bajnoki arany felé, míg a senior kategóriában tovább éleződött a verseny, új győztest avathatott a sportág. 

A mezőny ezúttal némileg alacsonyabb létszámban jött össze, mit azt megszokhattuk, ám mind a négy kategóriában volt induló bőven. A hölgyeket ezúttal is Ujvári Izabella a FociClub.hu Footgolf Team versenyzője képviselte, ezúton is buzdítanánk minden labdarúgást űző, vagy szerező hölgyet, hogy legközelebb jöjjön el Kisorosziba, próbálja ki, vagy nézze meg a sportágat. Könnyen a szerelmesévé lehet válni.

A felnőtteknél Lengyel Béla visszatért a megszokott útra és az ötödik versenyén negyedik győzelmét ünnepelhette, mellyel a bajnoki aranyérem gyakorlatilag a nyakába vándorolt, persze még matematikailag van esélye az üldözőknek. A dobogó mindhárom fokára az Első Magyar Footgolf Sportegyesület versenyzője állt, a 70 rúgással nyerő Lengyel mögött Káló István és Bihary Péter egyaránt 73 rúgással végzett, azonban a 9-6-3-1 szabály előbbi malmára hajtotta a vizet.

Senior kategóriában új győztest avathattunk, öt forduló, öt különböző nyertes, ezúttal a Milan Footgolf játékosa Dombay Zsolt (70) bizonyult a legjobbnak, mögötte csapattársa Pivacsek Antal végzett 73 lövéssel, míg a dobogó harmadik fokára az SzTK Footgolfsa Kiss Rudolf állhatott.

A junioroknál újfent győzelmet aratott Kiss Roland (86), akinek előnye immáron számottevő, mögötte Kókai Bence a Rowers SC versenyzője 88 rúgással ért célba, míg a bronzérem ezúttal Bacskai Péternek (91) a Hole Hunters versenyzőjének jutott.

Ami a FociClub.hu szereplését illeti, Őszi Ádám 84, Kőszegi József 86, Ősz Nándor 87, míg Ujvári Izabella 97 rúgással fejezte be a versenyt.

Végül pedig egy a pontvadászatot érintő hír, az eredetileg augusztus 16-re tervezett 6. fordulót a szervezők előre hozták augusztus 6-re, mivel az előbbi időpont ütközik az  European Trophy Tour német állomásával, melyen több magyar versenyző is részt vesz.

FOB, Sport Global Tours Footgolf Verseny 5. forduló

Felnőttek:
1. Lengyel Béla (Első Magyar Footgolf Sportegyesület) 70
2. Káló István (Első Magyar Footgolf Sportegyesület) 73
3. Bihary Péter (Első Magyar Footgolf Sportegyesület) 73

Seniorok:
1. Dombay Zsolt (Milan Footgolf) 70
2. Pivarcsek Antal (Milan Footgolf) 73
3. Kiss Rudolf (SzTK Footgolf) 74

Juniorok:
1. Kiss Roland (SzTK Footgolf) 86
2. Kókai Bence (Rowers SC) 88
3. Bacskai Péter (Hole Hunters) 91

Arrow

Megvan az Arsenal új kapusa - hivatalos

Bár maga az Arsenal labdarúgócsapata még nem közölte hivatalos honlapján, kész tényként kezelhetjük, hogy megvan Wojciech Szczesny riválisa, ugyanis megerősítést nyert, hogy David Ospina az Emiratesbe szerződik. 

A kolumbiai válogatott kapuvédője, aki a világbajnokságon is remekelt, a francia OGC Nice együttesét hagyja a háta mögött hat esztendőt követően. A fracia pontvadászatban hosszú távon bizonyító, a támadók szemét sokszor kivédő kapuvédőről két napja látott napvilágot a hír, mely szerint Arsene Wenger csapata 3 millió font ellenében megszerezte játékjogát. A hírt a mai napon megerősítette a Nice elnöke Jean-Pierre Rivère, ezáltal pedig kész tényként kezelhetjük a transzfert. 

Ospina 199 alkalommal védte tétmérkőzésen a Nice kapuját, korábbról pedig kétszeres Kolumbiai bajnoknak tudhatja magát az Atletico Nacional együttesével. A kolumbiai válogatottban eddig 48 alkalommal védett, személyében Szczesny igen komoly vetélytársat kapott.

Arrow 

Real Madrid: Varane a Premier Leagueben köthet ki

Francia sahtóhírek szerint újabb kérője akadt korunk egyik legtehetségesebb középső védőjének. Raphael Varane iránt korábban érdeklődést mutatott a Chelsea és a Manchester City egyaránt, most azonban egy harmadik angol kérő tűnt fel a Manchester United személyében, és mint azt tudjuk, a vezetőség kész teljesíteni az új vezetőedző  Louis Van Gaal megannyi kérését. 

A holland szakember állítólag arra kérte a Vörös Ördögök vezetőit, hogy megfelelő keretek között próbálják a klubhoz csábítani a 21 esztendős francia válogatott védőt. A klub képviselőji, állítólag már fel is vették a kapcsolatot a játékos ügynökével és már az első ajánlat is befutott, mely 25 millió euróról hivatott szólani. 

Varane piaci árát (25 millió euró) és 2017-ig érvényes kontraktusát figyelembe véve aligha elégszik meg ezzel az ajánlattal a Real Madrid, mely nem is kíván megválni játékosától, persze mindig van az a pénz...

Arrow

Argentin válogatott védővel erősíthet az Arsenal

Olaszországi hírek szerint az angol labdarúgó-bajnokságban (Permier League) szereplő Arsenal jobbhátvédet kíván venni, a kiszemelt pedig nem más, mint a Serie A-ból búcsúzó Catania válogatott védője Gino Peruzzi. 

A 22 esztendős argentin játékos a kiesést követően távozni kíván jelenlegi együttesétől, míg Arsene Wenger jobb oldali védő poszton kíván erősíteni, versenyhelyzetet teremteni. A német transfermarkt.de 4 millió euróra taksálja Gino piaci árát, melyhez tartozik egy 2017 nyaráig érvényes kontraktus. 

Gino a mögöttünk lévő szezonban 23 alkalommal ölthette magára a Catania mezét, teljesítménye pedig ezek szerint meggyőzőre sikeredett. Az Ágyúsok mellett más csapatok is érdeklődnek, a Lyon mellett, Milánó mindkét sztárcsapata az Inter és az AC Milan listáján is szerepel a 22 esztendős védő.

Arrow

2014/2015: Íme a Real Madrid és a Barcelona várható kezdőcsapata

Alakul, körvonalazódik az átigazolási körkép az FC Barcelona és a Real Madrid csapatánál egyaránt. Mindkét spanyol gigász elköltött immáron jó pár millió eurót, a bevásárlásnak azonban a hírek szerint még közel sincsen vége. Körbeszimatoltunk és latba vetettük azon transzfereket, melyek szinte biztosnak tűnnek. Ez alapján pedig összeállítottuk a 2014/2015-ös szezon várható kezdőcsapatait. 

FC Barcelona: Claudio Bravo - Jordi Alba, Pique, Marquinhos, Cuardado - Iniesta, Bousqets, Rakitic - Messi, Neymar, Suárez

A katalánoknál jelentős átalakulás és egyben stílusváltás is várható. A csapat minden egyes szekciójában változás, változások történnek, a tavalyi felálláshoz képest öt poszton is változhat a felállás. Új kapuvédő, félig megváltozó védelem. Horvát lendület a középpályára, elöl pedig bombaerős támadóalakzat.

Real Madrid: Keylor Navas - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Kroos, Modric, Bale, James Rodriguez, Ronaldo - Benzema

A királyiaknál is lesznek változásuk, ám ezt ők enyhébben adják elő, mint a nagy rivális. Az edző és a stílus is marad, a védelem egyben, csupán kapus poszton várható változás. A középpálya erősödik meg két játékossal Kroos és James Rodriguez személyében. Utóbbinak átigazolása még nem hivatalos, de a nevével ellátott mezeket már lehet kapni. 

Arrow 

Copa Euroamericana: Káprázatos góllal Monaco győzelem

Megkezdődtek a 2014-es Copa Euroamericana, avagy az európai és a dél-amerikai klubcsapatok nyári felkészülési sorozata. Idén az AS Monaco, a Valencia, a Fiorentina és a regnáló spanyol bajnok Atletico Madrid képviselteti magát. Egy mérkőzést követően Európa 1-0-ra vezet összetettben. 

A francia élvonalban szereplő, tavaly bajnoki ezüstérmet szerző AS Monaco, a kolumbiai pontvadászatban szereplő, Junior FC együttesével mérkőzött meg magyar idő szerint éjféli kezdettel. A mérkőzés sorsáról egyetlen egy találat döntött, annak szerzője pedig nem más volt, mint a hercegségiek veterán bolgár támadója Dimitar Berbatov. A 33 esztendős gólfelelős igen tetszetős, szemrevaló mozdulattal lőtte ki a kapu bal alsó sarkát.

Junior FC - AS Monaco 0-1 (0-1)
G: - ill. Berbatov (45.)

A 2014-es Copa Euroamericana menetrendje:
Junior FC - AS Monaco 0-1
Atletico Nacional - AS Monaco 07.24.
Estudiantes - Fiorentina 07.26.
Alianza Lima - Valencia 07.26.
San Jose - Atletico Madrid 07.28.
Universidad Catolica - Valencia 07.30.
Club America - Atletico Madrid 07.31.
Palmerias - Fiorentina 07. 1.
U. de Deportes - Fiorentina 08.03.

Arrow