2013. október 5., szombat

Új hős a "Vörös Ördögöknél, avagy nyögvenyelős fordítás a sereghajtó ellen

Újabb nyögvenyelős mérkőzésen van túl a Manchester United, mely ezúttal a sereghajtó Sunderland otthonában mutatott be  vergődő játékot. A regnáló angol bajnoknak továbbra sem megy, a sztárok keresik önmagukat. Még jó hogy vannak ifjú titánok! A meccs hőse egy 18 esztendős belga tehetség lett Adnan Junazaj akinek három pontot köszönhet a United. 

A találkozó remekül kezdődött hazai szempontból, a sereghajtó már az 5. percben megszerezte a vezetést Garden góljával. Az előny kitartott az első játékrész végéig, így hazai előnnyel vonulhattak a felek az öltözőbe. Mondani sem kell mekkora meglepetés volt ez, még akkor is, ha tudjuk, hogy a Vörös Ördögök milyen vergődésen, nehéz időszakon mennek keresztül. 

A második játékrészben aztán Moyes "felfedezettje" Adnan Januzaj hálálta meg a belé vetett bizalmat, a mindössze 18 esztendős ifjú titán két gólt jegyzett hat perc alatt, ezzel pedig megfordítva a mérkőzés állását. Több gól nem született, így begyűjtötte a három pontot a MU, mely így is csak a tizedik helyen áll a bajnokságban. A Sunderland pedig továbbra is a sereghajtó szerepkörében tetszeleg.

Adnan Januzaj, jegyezzék meg ezt a nevet, lehet sokan ma hallották először, de biztosra vesszük, hogy nem utoljára. Valószínűleg a belga ezzel megragad az első keretben...

Sunderland - Manchester United 1-2 (1-0)
G: Garden (5.) ill. Januzaj  (55., 61.)

Őszi Ádám

Premier League: Nem kegyelmezett a Sturridge-Suarez duó, élen a Liverpool

Ismét lecsapott a Liverpool csatárduója, mely győzelmet ért az újonc Crystal Palace ellen, míg a "Szarkák" hőse Remy lett a walesi oroszlánbarlangban, avagy szombaton tovább robogott a Premier League, melynek új listavezetője van.  

Liverpool - Crystal Palace 3-1 (3-0)
G: Suarez (13.), Sturridge (17.), Gerrard (38.-büntető) ill. Gayle (76.)

Egyértelműen a "vörösök" voltak a párharc esélyesei, a jelenleg kiesés elkerülése ellen küzdő újonc ellenében. A találkozót hamar eldöntötte a pool csatárduója, mely tovább csillogtatja oroszlánfogát. A mérkőzés első gólját Suarez jegyezte a 13. percben, míg kollégája Sturridge négy perccel később követte példáját, így kevesebb mint húsz perc elteltével már kettő állt az eredményjelzőn. Az első játékrész hajrájára fordulva a csapat motorja Gerrard növelte büntetőből az előnyt. A három gólos vezetés tudatában a hazaiak visszavettek, kiengedtek, olyannyira, hogy a Palace a második félidőben szépíteni tudott Gayler révén. Ez azonban nagyon kevés volt, a Liverpool megérdemelten gyűjtötte be a három bajnoki pontot és vette át a vezetést a tabellán, ha még csak ideiglenesen is, ugyanis az Arsenal vasárnap meccsel a West Borommal. Ha nyernek az ágyúsok, akkor ismét ők állnak majd az élen. Eközben a góllövőlistát is egy Liverpool játékos vezeti, mégpedig Sturridge, aki jelenleg hat találatnál jár.

Cardiff - Newcastle 1-2 (0-2)
G: Odemwingie (58.) ill. Remy (30., 38.)

Fulham - Stoke City 1-0 (0-0)
G: Bent (83.) ill. -

Hull City - Aston Villa 0-0 (0-0)
G: - ill. -

A játéknap többi meccsén a Cardiff otthonában tudott diadalmaskodni a Newcastle, akinek hőse ezúttal a két gólos Remy lett. A francia játékos ezzel öt gólos és csapata góljainak több mint felét jegyzi. A Szarkák így közel kerültek a felsőház aljához és megelőzték legyőzött walesi ellenfelüket. A Fulham hazai győzelmének köszönhetően kimozdult a kiesőzónából, ám a Stoke együttesével közösen mindketten nagyon közel állnak a tűzhöz. A Hull-Villa összecsapáson nem született gól, a felek megoztoztak a bajnoki pontokon.

Őszi Ádám

Megtört a jég, végre nyertek Bogdánék

Nagy kő esett le a Bolton Wanderers szurkolóinak szívéről, ugyanis csapatuk a tizenegyedik fordulóban végre megszerezte első győzelmét, ezzel pedig remélhetőleg megindul majd felfelé a tabellán. 

A sikerben óriási szerepet játszott Bogdán Ádám, aki ezúttal is remekül védett, a csapat számíthatott rá. Nem mintha eddig gondok lettek volna a magyar válogatott hálóőr teljesítményével, hiszen csapata legjobbjaként emlegették, a kapott gólokról sokszor nem tehetett.

Az első áldozat a szintén szebb időket megélt Birmingham City csapata, mely hazai közönsége előtt szenvedte el a fájó vereséget. Beckford szerzett vezetést a 12. percben, melyre a második játékrészben Danns kontrázott rá. Zigic révén még sikerült a szépítés, de aztán Ádám lehúzta a rolót. 

A statisztikára tekintve láthatjuk, hogy a Bolton kétszer találta el a kaput és mindkettőből gól lett, míg Bogdán négy ízben is gól elöl mentette meg csapatát a túloldalon. Győzelmükkel elmozdultak a kiesőzónából, bár a forduló többi meccse még csak most következik, így lehetséges, hogy egyenlőre csak ideiglenes a kimozdulás. A csapat mérlege 1 győzelem, 5 döntetlen, 5 vereség és 9-18-as gólarány. 

Birmingham - Bolton 1-2 (0-1)
G: Zigic (69.) ill. Beckford (12.), Danns (64.)

Őszi Ádám