2015. április 28., kedd

Arsenal: Előkészítik a Barca játékos érkezését

Egy ideje már hallani róla, mostanra azonban úgy fest, hogy kontrét lépésekké érik a hír, mely szerint az Arsenal az FC Barcelona kevés játéklehetőséget kapó támadójára hajt. Könnyen előfordulhat tehát, hogy jövőre az Alexis Sanchez-Pedro trió újra együtt rúgja a bőrt, ehhez azonban a feleknek, illetve a kluboknak is meg kell állapodnia. 

Pedro immáron 27 esztendős, számos sikert megélt az FC Barcelona csapatával, s rengeteget tett a klub sikeréért, ám a rangsorban soha sem tudott igazán előre lépni, a három csatáros rendszerben a harmadik és negyedik számú játékosnak számított mindig. Olyan klasszisok álltak előtte a sorban, mint Hemry, Ibrahimovic, illetve a kihagyhatatlan Lionel Messi, míg jó barátja és riválisa Alexis Sanchez is többször állt előtte a rangsorban. Az említett négy névből három kikopott az évek során, ám mindig volt érkező, Neymar és Suarez is katalán mezt öltött magára, így Padro mindig a kispad és a pálya közt lebegett valahogyan, idén pedig az MSN mögött egyre kevesebb lehetőséget kap. Mérkőzéseinek száma nem vészes, ám a játszott percek már nem ilyen mutatósak, gyakorlatilag ha a Messi, Suarez, Neymar trió egészséges akkor marad a kispad és az esetleges csereként beköszönő játéklehetőség. Pedro azonban ezt mindig vállalta és küzdött pozíciójáért, miközben például Tello is elkopott a riválisok sorából.

A váltásnak azonban most nyáron eljöhet az ideje! Pedro szerződése 2016 nyaráig érvényes, így ha a Barca szép summát szeretne látni játékosa után, akkor most kell lépnie, ugyanis a télen már csak töredékét kaphatja meg. Persze egy esetleges hosszabbítás mindjárt változtatna a leányzó fekvésén, ám ez nincsen a levegőben.

Pedro neve számos sztárklub révén felmerült már, sokat halhattunk a Manchester United érdeklődéséről, ám úgy fest az Arsenal lehet az első, aki konkrét lépést is tesz. A hírek szerint zajlik az előkészítés, az ajánlat pedig 24 millió font, csaknem 32 millió euró lehet. A válogatott gólfelelős piaci árát egyébként 20 millió euróra taksálják.

Pedro szezonja az FC Barcelonában:
2007/2008 - 2 mérkőzés: 0 gól 0 gólpassz (ekkor debütált a felnőttek közt)
2008/2009 - 14 mérkőzés: 0 gól 0 gólpassz (kevés lehetőség többnyire csereként)
2009/2010 - 52 mérkőzés: 23 gól 9 gólpassz (Áttörés, sok lehetőség és bizonyítás)
2010/2011 - 53 mérkőzés: 22 gól 12 gólpassz 
2011/2012 - 48 mérkőzés: 13 gól 8 gólpassz 
2012/2013 - 45 mérkőzés: 10 gól 12 gólpassz 
2013/2014 - 54 mérkőzés: 19 gól 13 gólpassz 
2014/2015 - 42 mérkőzés: 10 gól és 7 gólpassz

Őszi Ádám

Manchester City: 40 millió euró az Arsenal kiválóságáért

A Daily Mirror arról számolt be, hogy információi szerint a Manchester City újfent az Arsenal egyik kulcsemberét vadászná le, a jelenség nem új keletű, ugyanis az elmúlt öt esztendőben öt Ágyús költözött az Emiratesből az Etihadba. Az ajánlat roppant kecsegtető, ám a hírek szerint Wenger ragaszkodik játékosához. 

Időről időre rengeteg kritika éri az Arsenal játékospolitikáját, mondván kinevelik, sztárokat csinálnak játékosaikból, melyet később egy rivális klub kamatoztat, s ez az a plusz, ami miatt az Emirates környékén már rég nem örülhettek bajnoki címet, mindig hiányzik egy-egy kulcsjátékos a csapatból, s rendre sérül a keret, egy-egy kulcsember távozik.

Ezúttal Jack Wilshere kerülhet a Polgárok célkeresztjébe, illetve amennyiben az információ pontos, már bele is került, s egy roppant jó ajánlat előkészítése zajlik. A piaci viszonyokat tekintve 25 millió euróra taksálják az irányító árát, a City pedig 40 millióval győzné meg Wengert és a klubvezetést, ám utóbbi állítólag erről hallani sem akar.

Arsenal játékosok átigazolása közvetlen a Manxhester Citybe:
Kolo Toure - 2009 nyarán 18,7 millió euróért 
Emmanuel Adebayor - 2009 nyarán 29 millió euróért
Samir Nasri - 2011 nyarán 27,5 millió euróért
Gaël Clichy - 2011 nyarán 7,75 millió euróért
Bacary Sagna - 2014 nyarán ingyen

Őszi Ádám

Man United: Van Persie álláspontot foglalt

Nagy kérdőjel övezi Robin van Persie jövőjét, a Manchester United támadójának sorsa rövid időn belül eldőlhet. Old Trafford vagy az új ismeretlen!? - A támadó már letette a voksát... 

A 31 esztendős holland támadó 2012 nyarán 31 millió euró ellenében váltott klubbot, fordított hátat Arsene Wengernek és választotta a riválist a Manchester Unitedet. Gyorsan beilleszkedett, hamar közönség kedvenccé vált, idén azonban már megkopott fényében "tündököl", produktuma messze elmaradt a korábbitól, Van Gaal pedig  kinyilatkozta, hogy nem feltétlenül számít honfitársára, amennyiben van rá mód új és hosszútávú megoldást keresne. Bár még csak 31 esztendős Van Perise, fiatalabb már nem lesz, s nem mindenki tudja 36-38 esztendős koráig művelni a labdarúgást a kellő és megfelelő szinten. 

Eddig a támadó távozásáról lehetett hallani és arról, hogy nem tölti ki szerződését, most azonban a Daily Mail arról ír, hogy maga a játékos letette a voksát, s amennyiben kellő játéklehetőséget fog kapni a következő szezonban, szívesen maradna az Old Traffordon azt is elfogadva, hogy nem ő az első számú csatár.

Ami az esetleges távozást illeti, kérőből természetesen nincsen hiány, s még most jó summára tehet szert a United, amennyiben túlad rajta. Szerződése 2016 nyaráig érvényes, így a télen már csak aprópénzt láthatnak utána, míg egy szezon múlva szabadúszóvá válhatna.

Őszi Ádám

Egy venezuelai modell üzenete a Real Madrid elnökének

Nagy a felhajtás Javier Hernández, avagy művésznevén Chicharito körül. A mexikói támadó továbblőtte a Real Madridot a Bajnokok Ligájában, majd hétvégén a Celta Vigo ellen egy duplával segítette győzelemhez csapatát, így ordas része van abban, hogy a legrangosabb kupában és a bajnokságban is áll még csapata. Ki lehet jelenteni, hogy "Borsócska" megragadta az előtte adódó lehetőséget, sorsa azonban még a levegőben lóg. Florentino Perez a madridi klub elnöke videóüzenetet is kapott, Jeinny Lizarazo, a venezuelai modell kedvence Chicharito megvásárlása mellett érvelt. 

A 32 esztendős modell, akiről köztudott, hogy fanatikus Real Madrid szurkoló egyszerűen imádja Chicharito játékát, s annak érdekében, hogy jövőre is kedvenc csapatának mezében láthassa a mexikóit megszólította a Real Madrid elnökét. A videót sajnos nem láttuk, ám nehezen tudjuk elképzelni, ahogyan szakmailag érvel a modell Chicharito maradása mellett. Állítólag megjegyezte, hogy a 10 és 20 millió közötti összeg, amit le kellene tenni az asztalra megéri, főként ha azt nézzük, hogy llarra és Lucas Silva mennyit ért a klubnak. Jeinny Lizarazo mindenesetre bátorkodott megtenni ezt a lépést, ami lássuk be marketing szempontból sem utolsó a számára, hiszen fél napig most róla susmog a sportvilág.

Chicharito hírek: Van Gaal a Manchester United menedzsere éles, már-már sértő szavakkal erősítette meg, hogy nem véletlenül adták kölcsön a mexikóit, így ő a továbbiakban sem számít rá, mondván, kifizetik vihetik. Aztán nemrég napvilágot látott olyan hír, mely szerint a Real Madrid három napon belül döntést hoz, ezt később cáfolat érte és arról lehetett hallani, hogy megvárják a kölcsönszerződés lejártát, idejük van, ugyanis az opciós jog és a piaci ár, amiért megszerezhetik igazából nem különbözik...

Chicharito addig is tovább bizonyíthat, a Real Madridra ugyanis hét közben is bajnoki meccs vár.

Őszi Ádám

Premier League: Megvan a második feljutó!

Egy kis csapat nagy napja, avagy 116 éves történetének során először jutott fel a Premier Leaguebe az AFC Bournemouth labdarúgócsapata, mely jövőre így a legnagyobbakkal veheti fel a versenyt. Hétfő este hazai pályán a Bolton legyőzése nem jelentett gondot, a hármas sípszó után pedig kezdődhetett az önfeledt ünneplés. 

Pár évvel ezelőtt legtöbbünk számára még ismeretlenül csengett a Bournemouth neve, mostanra azonban már megtanulhatták azok, akik nem csak a Premier League mindennapjait követik figyelemmel, hanem a Championshipben is otthonosan mozognak. Nemsokára pedig az egész világ megismeri ezen kis klub történetét. 

A klub a 2010-2011-es szezonban jutott fel a harmadosztályba, ahol sok időt nem töltött, második szezonjában feljutott, s tavaly a 2013/2014-es szezont már a második vonalban kezdte meg, ahol újoncként az előkelő tizedik helyen végzett. Idén pedig ellenállhatatlanul szerepelt, melynek eredménye képen kiharcolta a Premier Leaguebe való feljutást. A csapat előnye egy fordulóval a vége előtt három pont a harmadik Middlesbrough-val szemben, ám a két klub között ledolgozhatatlan gólkülönbség van (+19), így elkönyvelhettük a feljutást, melyet a Bolton 3-0-ás legyőzésével sikerült. A hármas sípszó után önfeledt ünneplésbe kezdett a csapat, s a népes publikum.

Championship: Már biztos feljutó a Watford csapata is, mely már a hétvégén eldőlt, hogy visszajut az élvonalba, míg a harmadik feljutó kiléte a rájátszás során derül majd ki. Biztos résztvevő ezidáig a Middlesbrough és a Norwich, míg jelen állás szerint az Ipswich és a Derby a befutó, ám ez az utolsó körben még változhat, a Brentford és a Wolves még reménykedhet. 

Ami a kiesőket illeti, egy osztállyal lejebb folytatja a Blackpool, illetve a Wigan, míg könnyen lehet, hogy a harmadik ligába sűlyed az angol futball egyik leghíresebb klubja a Milwall, melynek sorsa az utolsó körben dől el. 

Őszi Ádám