2014. október 3., péntek

Íme a brazil keret visszatérő aranylabdás klasszissal

Keretet hírtettet Dunga a brazil labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A Selacao ugyanis nemsokára ázsiai túrára indul, előbb októbert 11-én Pekingben mérkőznek meg az argentin nemzeti csapattal, majd három nappal később Szingapúrban lépnek pályára a kontinens címvédője Japán ellenében.  

Másfél esztendős kihagyást követően meghívót kapott az Orlando City játékosa, a 2007-ben aranylabdával kitüntetett Kaká, aki kölcsönben az MLS következő évi szezonjáig hazájában a Sao Paulot erősíti. A játékmester a Cruzeiro támadója Ricardo Goulart helyére került be. Ezúttal sem kapott meghívót Fred, akinek úgy fest lejárt az ideje a nemzeti csapatnál. Továbbra sincsen a keretben Thiago Silva, ahogyan Paulinho és Dani Alves sem kapott meghívót. Ellenben ismételten helyet kapott Robinho, aki hétről hétre a Santosban bizonyít.

Íme a Brazil válogatott ázsiai túrára készülő kerete:
Kapusok: Jefferson (Botafogo), Rafael (Napoli), Marcelo Grohe (Gremio).

Védők: David Luiz, Marquinhos (Paris Saint-Germain), Gil (Corinthians), Miranda (Atletico Madrid), Filipe Luis (Chelsea), Danilo (FC Porto), Mario Fernandes (CSKA Moszkva), Dodo (Inter).

Középpályások: Luiz Gustavo (Wolfsburg), Elias (Corinthians), Fernandinho (Manchester City), Souza (Sao Paulo), Everton Ribeiro (Cruzeiro), Willian (Chelsea), Philippe Coutinho (Liverpool), Oscar (Chelsea), Kaká (Sao Paulo).

Csatárok: Neymar (Barcelona), Diego Tardelli (Atletico Mineiro), Robinho (Santos).

Arrow

Real Madrid: Bombaajánlat érkezett (!?) Benzemáért

Szigetországi sajtóorgánumok, köztük a Daily Star is arról írt, hogy a Real Madrid és a Liverpool egyezkedik Karim Benzema átigazolási ügyében. Másutt ezen hírrel óvatosan bánnak, és úgy fogalmaznak, hogy a vörösök ajánlatot készülnek tenni. Eközben már a cáfolatok is megjelentek, de akad olyan portál is, ahol a transzfert megköttették.  

Úgy fest egy újabb hosszú sztori elébe nézünk, kezdődik egy újabb átigazolási-saga, mely valószínűleg végig kíséri majd a téli szezont. A zsurnaliszták 45 millió eurós ajánlatról beszélnek, melyet a vörösök január 1-jén egyből életbe léptetnének, addigra minden részletben megállapodásra szeretnének jutni a királyiakkal. Az általános vélekedés a fenti ajánlat, ám olyat is lehetett olvasni, hogy ez az összeg bizony 60 millió euróra rúg, ám a Real vezetői erre is nemet mondtak, 80 millió alatt nem engednék el a gall támadót.

Ami a Liverpool szemszögét illeti, nem megy a csapatnak, Sturridge sérült és ha egészséges egyedül akkor is kevés. Persze ott van Lambert és Balotelli, azonban egyik támadó sem kezdte el ontani a gólokat, így nem lenne alaptalan Karim szerződtetése, ugyanis a Suarez által hagyott űrt egyenlőre nem sikerült pótolnia Rodgers mesternek. Persze ez a piacnyitányig még változhat, Marionak nem volt sok esélye a bizonyításra.

Ami a Real Madrid álláspontját illeti. Carlo Ancelotti nem véletlenül tartotta meg a francia támadót, komolyan számol vele, része a terveknek, ezt többször is hangsúlyozta, a minap pedig arról beszélt, hogy olykor egy passz többet ér mint egy gól, ezzel célzott a Benzemát ért kritikákra a viszonylag kevés gól végett.

Arrow

Szögre akasztja a stoplit az olasz klasszis

Nincs tovább, úgy döntött, hogy a szezon végén befejezi profi pályafutását Marco Di Vaio klasszis olasz támadó. A  Montreal Impact 38 esztendős gólfelelőse 22 évnyi profizmus után akasztja szögre a stoplist. 

Di Vaio karrierje folyamán maradandót alkotott a Bologna, a Parma, a Genoa és a Juventus színében is, de megfordult az SS Lazioban is. Spanyolországban a Valenciát, míg francia földön az AS Monaco színeiben rugdosta a gólokat. Európát két esztendeje hagyta el, ekkor választotta az MLS-t levezetésként, ahol a Montreal Impact történetének első kiemelt fizetésű (Designated Player)  játékosa lett. Magára ölthette 14 alkalommal hazája nemzeti csapatának a dresszét és ott volt a 2004-es Európa-bajnokságon.

Trófeagyűjteményét egy olasz bajnoki cím ékesíti, melyet az Öreg Hölgy oldalán hódított el. A Parma színeiben Olasz Kupagyőzelmet ünnepelhetett, míg a nemzetközi porondon is vannak kimagasló eredményei, ilyen a BL-ezüstérem Juve játékosként, vagy éppen az európai-szuperkupa-győzelem a Valenciával. 

Jelenlegi klubjában 72 mérkőzésen 31 gólt jegyzett, pályafutása során pedig 245 profi találatot jegyez. Klubja a Montreal idén csoportjában utolsó, így rájátszás béli álmokat nem szövögethet, így nemsokára befejeződik a szezon a számukra, s pont kerül egy kiváló karrier végére...

Arrow

Real Madrid: Bale "szereti" az ellenfeleket

Kritikát kapott a spanyol AS-től Gareth Bale a Real Madrid támadója, mondván a walesi túl sok labdát ad el az ellenfeleknek, ezt pedig a statisztikák hűen tükrözik. 

Bale a Ludogorets elleni Bajnokok Ligája összecsapás során tíz alkalommal passzolt az ellenfél játékosainak sajátjai helyett, ám ez nem szezonrekord, ez csupán a dobogó második fokára elegendő. A legdekoncentráltabb a Villareal elleni hétvégi bajnoki folyamán volt, akkor 12 eladott labdát jegyzett, mely borzasztó soknak mondható.

Emellett természetesen remek játékkal rukkolt elő a walesi, akinek eddig 11 mérkőzésen 5 gólja és 3 gólpassza van a szezonban. Azonban ezen eladott labdák által generált hibák rontják az összképet.

Arrow

EB 2016: Három újonc a spanyol keretben - Íme a lista

Keretet hirdetett Vicente del Bosque, a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a jövő héten esedékes  Európa-bajnoki selejtezőkre. A rutinos szakember újoncokat is behívott a Szlovákia és Luxemburg ellen készülő keretbe.

Casillas és De Gea mellett ezúttal Kiko Casilla az Espanyol kapuvédője is meghívót kapott. A 28 esztendős kapuvédő még sohasem szerepelt a nemzeti csapatban, ellenben korábban az utánpótlás-válogatottakban megfordult. 

A védelembe ezúttal visszakerülhet Gerard Pique, aki a legutóbbi két mérkőzésről lemaradt, ám a katalánoknál viszonylag kevés lehetőségek kapott az elmúlt hetekben. 

A középpályán is újoncot avathatnak, ha Del Bosque mester is úgy akarja, meghívót kapott ugyanis Juan Bernat a Bayern München nyáron szerződtetett középpályása.

A támadósorban is van egy újonc Rodrigo személyében. A 23 esztendős gólfelelős jelenleg a Valencia együttesét erősíti, eddig négy bajnokin 1 gólt és 2 gólpasszt jegyzett. A brazil felmenőkkel is rendelkező játékos ezzel elkötelezheti magát a spanyol nemzeti csapat mellett. Korábban egyébként végigjárt az utánpótlás ranglétrát, az u21-es válogatottban 16 mérkőzésen 15 gólt jegyzett, összességében 37 mérkőzésen 24 gólt jegyzett a spanyol u-válogatottakban. Illetve újfent ott van a keretben Diego Costa, aki bombaformában kezdte a szezont a londoni kékeknél, ez lenne az elvárás a válogatottban is. 

Íme a spanyol válogatott 23 fős kerete:
Kapusok: Iker Casillas (Real Madrid), David de Gea (Manchester United), Kiko Casilla (Espanyol).

Védők: Dani Carvajal (Real Madrid), Juanfran (Atlético Madrid), Gerard Piqué (Barcelona), Raúl Albiol (Napoli), Sergio Ramos (Real Madrid), César Azpilicueta (Chelsea), Jordi Alba (Barcelona).

Középpályások: Ander Iturraspe (Athletic Bilbao), Sergio Busquets (Barcelona), Koke (Atlético Madrid), Andrés Iniesta (Barcelona), Santi Cazorla (Arsenal), Cesc Fabregas (Chelsea), Raúl García (Atlético Madrid), Juan Bernat (Bayern München), David Silva (Manchester City).

Támadók: Rodrigo (Valencia), Pedro (Barcelona), Diego Costa (Chelsea), Paco Alcácer (Valencia).

Arrow

Horvát válogatottal erősíthet a Chelsea

Fantasztikus szezonrajton van túl a horvát élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Rijeka támadója Andrej Kramaric, aki számos klub, közte a Chelsea érdeklődését is felkeltette. A hírek szerint a londoniak télen megvehetik a válogatott csatárt. 

A 23 esztendős gólfelelős egy esztendeje a nyári átigazolási időszak finisében került Rijekába, előző csapata a Dinamo Zagreb volt. A tavalyi szezonban minden sorozatot figyelembe véve 41 mérkőzésen 30 gólt jegyzett, 18 bajnoki találatával pedig Cop mögött második lett a góllövőlistán. Idén eddig 16 találkozón 15-nél jár, a bajnoki mérleg pedig fantasztikus, 9 mérkőzésen 13 gól, ezzel pedig magasan vezeti a góllövőlistát. Láthattuk játszani a Ferencváros ellen Európa Liga selejtezőkön is, ám akkor gólt nem jegyzett.

A transfermarkt.de 2,5 millió euróra taksálja piaci árát, ám szerződése a bajnokság végeztével lejár, így a Rijeka a télen pénzért, a nyár folyamán ingyen válhat meg tőle, persze ha nem sikerül hosszabbítania a feleknek. Erre valljuk be nem sok az esély, Kramaric is tisztában van vele, hogy továbbléphet, magasabb szintet képviselhet.

No de nem Mourinho az egyetlen kérő, számos klub háza táján felvetődött már Kramaric neve: Íme a lista: Mainz, CSZKA Moszkva, Udinese, Fuham, Mönchengladbach, West Ham.

Arrow