2012. augusztus 19., vasárnap

Véget ért Falcao átigazolási ügye..

Mint ismeretes Radamel Falcao az átigazolási piac egyik legkeresettebb játékosa volt. Ez nem csoda, hiszen az előző években letette a névjegyét. A Porto játékosaként 85 mérkőzésen lépett pályára és ezeken a mérkőzéseken 72 alkalommal rezgette meg az ellenfelek hálóját. Megnyerte a csapattal az Európa Ligát és annak gólkirálya lett. A 2010-2011-es szezonban 16 európai kupameccsen 18 gólt szerzett és ezt követően szerződtette őt az Atletico Madrid, mellyel ismét Európa Ligát nyert és a sorozat gólkirálya lett 12 találattal. A bajnokságban csupán a harmadik lett a góllövőlistán Messi és Ronaldó mögött, de 24 találata remek teljesítményt tükröz. A kolumbiai válogatott csatár értéke az egekben van, 50 millió euróra becslik, de több klub is kopogtatott a madridiak ajtaján. Az érdeklődők közt a két manchesteri gigász mellett Roman Abramovic is kinézte a támadót a Chelsea számára, no és az érdeklődők sorából természetesen nem maradhatott ki a PSG. Ezen csapatok mellett még a Barcelona mutatott érdeklődést, de ez már a múlté. A csatár nyilatkozatából kivehető, hogy döntött és nem igazol sehova, marad jelenlegi klubjára és csupán a szezonra koncentrál.  

 "Az elmúlt szezon rendkívül pozitív volt számomra, hiszen fontos lépés volt az, hogy a spanyol bajnokságba tudtam igazolni .Nagyon boldog vagyok itt, és remélem, a következő szezon még az előzőnél is jobb lesz! Lépésről-lépésre, meccsről-meccsre kell előrehaladnunk, így msot egyelőre csak a Levante elleni találkozóra koncentrálunk, ezt követően gondolkodhatunk majd a Bilbaóról és a Chelsea-ről. Persze az Európai Szuperkupáért játszani nagyon különleges élmény, és már nagyon várom azt a meccset, hiszen az elmúlt évben nem lehettem részese a Portóval ennek a derbinek. Csodálatos érzés, hogy újra megkaptam a lehetőséget a bizonyításra" - így nyilatkozott a támadó a szezonnal kapcsolatban.

Szerző: Őszi Ádám

Anglián belül válthat klubbot a MU csatár

Régóta húzódó ügy, hogy Berbatov hol folytatja pályafutását. A támadó érhetetlen módon vált kegyvesztett csatárra a Vörös Ördögöknél, ennek az okát maga a játékos sem tudja. Az előző szezonban Sir Alex Ferguson csupán 12 meccsen szerepeltette, de ezeken a meccseken is 7 gólt szerzett, ami remek mérleg, még sem számolt vele a tréner.  A Manchester United csapatánál jelenleg Rooney, Van Perise, Welbeck és Hernandez mögött csupán ötödik számú csatárnak mondhatjuk, így érthető, hogy távozni szeretne és játszani. Már már nehéz összeszedni hány országból, hány különböző klubbal hozták hírbe a 31 esztendős csatárt. A kérők sora a hírek szerint a következő volt: Zenit, PSG, Roma, West Ham, Dortmund, Milan, Galatasaray. Most az angol sajtó tudni véli, hogy a Sunderland csapata hivatalos 5 millió fontos ajánlatot készül tenni, ez az összeg elegendő, hiszen Ferguson megmondta ennyiért elengedi a támadót. Az ajánlat bármikor befuthat, persze ha nem egy újabb pletykáról van csupán szó. 

Szerző: Őszi Ádám

Teljesen széteshet az Arsenal, a sajtó újabb kulcsjátékos távozásáról beszél...

A sajtó szerint Theo Walcott az Arsenal szélsője sem marad a jelentősen meggyengült klubnál. A z angol válogatott játékos szerződéshosszabbítása nagyon régóta húzódik és nem igazán hallani arról, hogy a felek megegyeznének, inkább a távozás kerül szóba. Ha pénzt akarnak látni az Ágyúsok akkor el kell adni Walcottot, hiszen jövőre lejár a szerződése. A kérők ezúttal Olaszországból érkeznek a bajnok Juventus és az Internazionale személyében. Azt, hogy ezek csak szárnyra kapott pletykák, vagy valóság alapja is van nehéz lenne megmondani, ám a mester Arsene Wenger szavai árulkodóak és düh rejlik bennük.  

"Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy megegyezésre jusuunk egymással. Persze ha egy játékos nem akar maradni, az egy merőben más eset. Akkor két lehetőséged van: vagy erőszakkal ráveszed a szerződése meghosszabbítására, vagy elengeded." -így nyilatkozott a francia szakember

Noha a hírek igazak lesznek és az angol válogatott szélső is elhagyja a klubok akkor azzal már kijelenthető, hogy széthurcolták teljesen az Arsenalt és Wenger teljes mértékben új csapatot alkothat. De, hogy valami pozitív is legyen a klub fanatikusainak megjegyzendő, hogy Song és Persie 50 millió eurót hozott a konyhára, így lehet új tehetségeket igazolni és építani a jövő csapatát. Kíváncsian várjuk az ügy további folytatását.

Szerző: Őszi Ádám