2013. október 3., csütörtök

Európa Liga: Menetel a Frankfurt és a Fiorentina, romjaiban hever a Bordeaux


A játéknap tán legnagyobb rangadójára került sor az 'E' csoportban, ugyanis az ukrán bajnokaspiráns Dnipro a Fiorentina együttesét fogadta. Az 'F' jelű kvartettben Paulo Sousa legénysége ellen próbált meg javítani a Bordeaux, míg a remekül kezdő Frankfurt Ciprusra utazott. 

E csoport, 2. forduló:
Dnipro - Fiorentina 1-2 (0-0)
G: Seleznyov (57.-büntető) ill. Rodriguez (53.-büntető), Ambrosini (73.)
Kiállítva: - ill. Pizarro (86.)

A játéknap tán legnagyobb párharcának számított az ukrán trónkövetelő és az olasz "violák" összecsapása. A meccs képe azonban nem a közönségszórakoztató futballról szólt az első félidőben, melynek során alig akadt említésre méltó esemény.  Harminc perc eltettével még kapuralövést sem könyvelhettünk el, ez a félidő végére változott, az eredmény azonban nem. A második játékrészre két sokkal dinamikusabb és elszántabb társaság érkezett, úgy tűnt az edzők lelket öntöttek a felekbe. A gólok is megérkeztek, mondhatni büntetőpárbajt vívtak a felek, hiszen négy perc alatt két tizenegyest ítélt meg a játékvezető. Rodriguez révén az olaszok szereztek vezetést, hazai részről pedig Seleznyov járt túl Neto eszén. A döntő találatot Amrosini szerezte bő negyed órával a vége előtt. A végjátékra megfogyatkoztak a "violák", Pizzaro szállt ki a 86. percben. Az eredmény nem változott, így nagyon fontos három pontra tett szert a firenzei együttes.

Pacos de Ferreira - Pandurii 1-1 (0-1)
G: Melo Rodrigues (49.) ill. Momcilovic (5.)

A feltörekvő román együttes nem lopta be magát a portugál emberek szívébe, már csak azért sem, mert a Braga együttesét búcsúztatták a selejtezőben. A szimpátia tovább csökkent a meccs 5. percében, mikor is első valamirevaló lehetőségét kihasználták a vendégek. A játék többnyire a mezőnyben folyt, a Pacos próbálkozott többet, a felek azonban Pandurii vezetéssel vonultak az öltözőbe. A második játékrész elején Melo Rodriguez egyenlíteni tudott és mint később kiderült ez pontot ért a Pacos számára. A döntetlennel egyik csapat sincsen túlságosan beljebb...

Az E csoport állása:
1. Fiorentina 2 2 0 0 5-1 6 pont
2. Dnipro 2 1 0 1 2-2 3 pont
3. Pandurii 2 0 1 1 1-2 1 pont
4. Ferreira 2 0 1 1 1-4 1 pont

F csoport, 2. forduló:
APOEL - Frankfurt 0-3 (0-1)
G: - ill. Borda (27.-öngól), Lakic (60.), Jung (66.)

Ritmustalan és többnyire eseménytelen játékot hozott az első negyed óra, majd felpörögtek az események, ám sajnos nem a focié volt a főszerep. A játékvezető három perc alatt három sárgát kényszerült kiosztani, ezzel elejét véve a meccs esetleges elfajulásának. A Frankfurt második próbálkozása utat talált a kapuba, a 27. percben Borda öngólját könyvelhették el a firkászok, ez pedig német vezetést eredményezett a szünetben. A ciprusiak nem találtak kaput az első játékrészben. A folytatásban sem ment jobban, sőt szaladjunk a végére, hazai pályán kaput találó lövés nélkül fejezte be a meccset az APOEL, mely komoly zakóba futott bele. A 60. percben Lakic zörgette meg Pardo hálóját, majd hat perccel később Jung alakította ki a végeredményt. Ezzel hibátlanul, kapott gól nélkül vezeti csoportját a német gárda, míg az APOEL két meccset hozott le lőtt gól nélkül.

Bordeaux - Maccabi Tel Aviv 1-2 (0-0)
G: Jussie (48.) ill. Itzhaki (71.), Micha (80.)

Paulo Sousa izraeli csapata ellen feledtette volna csúfos kezdését a Bordeaux, azonban a meccset a vendégek kezdték jobban. A franciák egy szót sem szólhattak volna, ha öltözőben maradt csapatuk pillanatok alatt három gólos hátrányba került volna. Gól azonban nem született az első felvonásban, a hazaiak magukra találtak, felvették a kesztyűt. Mindkét oldalon akadtak próbálkozások, azonban vagy pontatlanság játszott főszerepet, ha pedig nem akkor a portások a helyükön voltak. A második játékrészt aztán remekül kezdték a franciák és magukhoz ragadták a vezetést a 48. percben, mikor is Jussie volt eredményes. A mosoly azonban a végére lehervadt a francia arcokról, Sousa pedig boldogan hagyhatta el a játékteret, ugyanis Itzhaki húsz perccel a vége előtt egalizált, majd pedig tíz perccel a vége előtt Micha fordította meg a meccset. Győzelmével a Maccabi második, míg a Bordeaux nulla ponttal a romjaiban hever.

Az F csoport állása:
1. Frankfurt 2 2 0 0 6-0 6 pont
2. Maccabi Tel Aviv 2 1 1 0 2-1 4 pont
3. APOEL 2 0 1 1 0-3 1 pont
4. Bordeaux 2 0 0 2 1-5 0 pont

Őszi Ádám

Viszlát Brazília! Costa spanyol válogatott akar lenni - ügye a FIFA előtt

Megdöbbentő döntést hozott Diego Costa az Atletico Madrid kiváló formában lévő csatára, aki a továbbiakban nem szülőhazáját Brazíliát, hanem a spanyol nemzeti csapatot szeretné szolgálni. 

A 24 esztendős támadó márciusban két ízben magára húzta a Selecao mezét, ez azonban úgymond nem számít, mert mindkét mérkőzés barátságos találkozónak minősült. Ezáltal pedig még van lehetősége a váltásra, melyet már meg is kezdtek a felek, az ügy a FIFA előtt van.

"Diego Costa a spanyol válogatottban akar játszani, ugyanakkor a bürokrácia gátolja ezt momentán" - áll a Spanyol Labdarúgó Szövetség közleményében.

"Costát nem hívhatja be Vicente del Bosque szövetségi kapitány a Fehéroroszország és Grúzia elleni mérkőzésre, mivel az ügy a FIFA-nál további további papírmunkát igényel, ami már el is indult."

Sorra olvashattuk az elmúlt hetekben azon cikkeket, melyek azt taglalták, hogy Costa válogatott formában van és ha most nem kap helyet a brazil nemezeit csapatban akkor soha. Nos, úgy tűnik a címlapok változnak, a brazil pedig spanyolra váltódik...

Őszi Ádám

Sorsoltak a Magyar Kupában! - íme a párosítás

Csütörtök este a Sport TV Zuhanyhíradó című műsorában élő közvetítés keretében sorsolták ki a Magyar Kupa 4. fordulójának menetrendét. 

A jelenlegi szakaszban 32 együttes áll talpon, most csatlakoztak a mezőnyhöz az elsőosztályú klubok a két tavalyi feljutó kivételével, ugyanis a Mezőkövesd ás a Puskás Akadémia már az előző körben megkezdte szereplését, míg a két tavalyi búcsúzó az Eger és a Siófok csupán most csatlakozott. A mezőny két kalapra osztódott, az egyik kalapban a tavaly még élős osztályban szereplő klubok foglaltak helyet, míg a másikban az alacsonyabb ligát képviselő együttesek gyűltek össze.

A sorsolás minden bizonnyal mosolyt csalt a Siófok és a Honvéd vezetőinek arcára, ugyanis mindkét csapat megyei első osztályú ellenfelet kapott. A tavalyi bajnok Győri ETO a Gyirmót vendégszeretetét élvezi majd, míg a címvédő Debrecen a harmadik vonalban szereplő ESMTK otthonába látogat. A Ferencváros Szekszárdra, míg a Vidi Békéscsabára kirándul. Az NB II makulátlan éllovasa a Nyíregyháza a harmadik vonalban induló Eger ellen száll ringbe.

Két ízben is első osztályú párharcot rendeznek majd, a Pécs otthonába látogat az újonc Mezőkövesd, míg a PFA a Kecskemét ellen próbál majd továbbjutni.

Íme a Magyar Kupa 4. fordulójának párosítása:
ESMTK (NB III)–DVSC-Teva
Békéscsaba 1912 Előre (NB II)–Videoton
Kisvárda (NB II)–Lombard Pápa
Szeged 2011 (NB III)–MTK
Bajai LSE (NB III)–Újpest
Gyirmót (NB II)–Győri ETO
Viadukt SE Biatorbágy (megyei I. o.)–Siófok (NB II)
UFC Szekszárd (NB III)–Ferencváros
Egri FC (NB III)–Nyíregyháza Spartacus (NB II)
Cigánd SE (NB III)–DVTK
Dunaújváros PASE (NB II)–MVM Paks
PMFC–Mezőkövesd-Zsóry 
Ajka (NB II)–Kaposvári Rákóczi
Puskás Akadémia–KTE-Phoenix Mecano
Kemecse SE (megyei I. o.)–Bp. Honvéd
Csákvári TK (NB III)–Haladás

Őszi Ádám

Barcelona: Újabb potenciális jelölt Valdes helyére!

Köztudott, hogy Victor Valdes szerződése a nyáron lejár és szedi a sátorfáját, átengedi helyét egy új ifjú titánnak a Barcelona portáján. A nemzetközi sportsajtó már egy tucat ifjú titánt leigazolt a katalánokhoz, azonban eddig minden csak pletykának bizonyult. Itt az újabb hír, azt pedig hogy pletyka e vagy valóság az idő eldönti. 

Ter Stegen, Krul, Casillas, Muslera és még sorolhatnák, de ugorjunk a végére, ahol jelenleg Fraser Forster áll a Celtic 25 esztendős angol hálóőre. Egyes információk szerint a katalán klub játékosmegfigyelői régóta szemmel tartják a "Kelták" hálóőrét, aki tavaly a Bajnokok Ligájában kivédte Messiék szemét.

A hír mikor máskor csapott volna fel, mint a két csapat Bajnokok Ligája meccse után. Egyesek azt is vélni tudják, hogy a két klub vezetői megragadták az alkalmat és beszélgettek kicsit erről is, arról is...

Szinte biztosak lehetünk benne, hogy a két csapt Nou Camp béli találkozása során újra udvarolnak majd egymásnak a felek, persze ha a hír igaz. A transzfer már a télen megköttethet, a beszámolók szerint pedig akár 10 millió euró is landolhat a Celtic kasszájában. 

Forster egyébként jelenleg 4 millió euróra taksált a piacon, míg szerződése 2016-ig érvényes.

Őszi Ádám