2012. április 24., kedd

„Tégla” vagy felfújt médiabotrány Barcelonában?

Erősödő nyomás a katalán játékosokon, nem elég a két vereség és a rájuk nehezedő teher újabb pletykák láttak napvilágot, miszerint Guardiola mester taktikája jóval az El Clasicot megelőzően kiszivárgott a Katalánok öltözőőjéből.
  
A kérdés, hogy valós árulásról vagy felfújt médiabotrányról van szó?

Mint köztudott Pique és Pep mester kapcsolata nem felhőtlen az utóbbi időben, hiszen a spanyol csupán epizódszerepet kap a Katalán gárda idei szereplésében. Mindössze 34 bajnokin 12 alkalommal lépett pályára, illetve 11 BL találkozóból csupán három alkalommal vetette be, Guardiola.
Tehát, mester és játékos viszonya a mai napig tisztázatlan csupán találgat a média mellőzésének pontos miértjeiről. Ezáltal a médiumok gyanúsítottja egyből Pique lett.

Az ügy kirobbanásának oka az volt, hogy ezt megelőzően Barcelona-Real Madrid összecsapás előtt eddig egy médium sem tudta soha teljes pontossággal megjósolni a megváltoztatott, a várttól roppant mód eltérő kezdőcsapatot és ennek tetejében még pontos, részletes leírást is közöltek az ehhez kapcsolódó taktikai felállásról. A médium nem más volt, mint a Madridi Radio Marca.

Mindenesetre meglepetés volt Tello és Thiagó szerepeltetése, Fabregas és Alexis helyett a kezdő csapatban, emellett Alvesre középpályásként számított Guardiola a 3-4-3 hadrendben.  
Eme változásokra semmi nem mutatott a mérkőzést megelőzően…

A dolog roppant mód érdekes,  kérdés, hogy vannak e ekkora véletlenek vagy tényleg tégla van a Barca öltözőjében?

Minden esetre a Chelsea elleni elődöntő visszavágója előtt nem túl jó előjel ez a cirkusz Xaviék számára. Csak remélni lehet, hogy az öltözőben a játékosok higgadtak tudnak maradni és jó játékkal felülmúlják majd a Londoni Kékeket.

Egyesek szerint az egész mögött a madridi sajtó áll, hogy szítsa az amúgy sem jó hangulatot a katalánok háza táján!


Szerző: Őszi Ádám