2014. október 26., vasárnap

Az utolsó másodpercben mentett pontot Van Perise

Másodperceken múlott az Old Trafford bevétele Jose Mourinho számára, a londoniak örömünnepét Van Persie rontotta el a végjátékban. A Chelsea továbbra is veretlen és magabiztosan vezeti a tabellát, míg a United a szerény nyolcadik pozícióban tanyázik a jövő héten esedékes manchesteri derbi előtt. 

Manchester United - Chelsea 1-1 (0-0)
Old Trafford 75000 béző; Vezette: Phil Dowd
Manchester United: De Gea - Rafael, Smalling, Rojo, Shaw - Blind, Di Maria, Mata (Wilson 67.), Fellaini, Januzaj - Van Persie.
Chelsea: Courtois - Ivanovic, Cahill, Terry, Filipe - Fabregas, Matic, Willan (Zouma 90+3.), Oscar (Mikel 67.), Hazard (Schürrle 90.) - Drogba.
Gólszerzők: Van Persie (90+4.) ill. Drogba (54.)
Sárga: Rafael (12.), Fellaini (77.) ill. Drogba (22.), Matic (39.), Fabregas (50.), Oscar (62.), Ivanovic (65. és 90+4.), Hazard (88.)
Kiállítás: - ill. Ivanovic (90+4.)

Remek iramban kezdtek a csapatok és a színvonal nem esett alá a folytatásban sem. Bár gól nem esett, igen lüktető játékot láthatott a közönség. Egyik oldalon Van Perise, míg a másikon Drogba szerezhetett volna gólt, ám a két klasszis nem tudott túljárni a kapuvédők eszén. Kis híján vezetéssel vonulhatott a United az öltözőbe, azonban Januzaj a 42. minutumban a bal kapufa mellé lőtt. 

A második játékrészben aztán hamar vezetést szerezhettek volna a vendégek, Eden Hazard találta magát ajtó-ablak ziccerben, lövését azonban De Gea bravúrosan hárította. A védést követő szögletet Fabregas csavarta Drogba fejére, az elefántcsontparti mindenkinél magasabbra emelkedett, és megszerezte a vezetést. A vezető találatot követően több ízben is sárgával fűszerezett megmozdulásokat mutatott be a Chelsea védekező szekciója. A 69. percben Ivanovic kis híján megduplázta csapata előnyét, míg a túloldalon Van Persie próbálkozását hárította Courtois. Úgy tűnt, a derbit 1-0-val behúzza a Chelsea, azonban a hosszabbítás még tartogatott meglepetést Mourinho számára. A hosszabbítás negyedik percében előbb Ivanovic mehetett zuhanyozni, majd egy kipattanóra csapott le Van Persie és egalizált. 

Korábbi eredmények:
Burnley - Everton 1-3 (1-2)
G: Ings (20.) ill. Eto'o (4., 85.), Lukaku (29.)

Tottenham - Newcastle 1-2 (1-0)
G: Adebayor (18.) ill. Ameobi (46.), Perez

Arrow

Licitháború: Andre Ayew öt angol klub célkeresztjében

Francia bajnoki címre tör a Marseille, azonban pénzügyi szempontból nincsen eleresztve a klub, mely közölte, nem hosszabbít szerződést kiválóságával, nem tud jobb kontraktus kínálni a jelenleginél. Így vagy a télen pénzért, vagy a nyár folyamán ingyen távozhat Andre Ayew. A ghánai válogatott támadó válogathat az ajánlatok között. 

Az angol sajtó öt klubot is számon tart, mely szívesen soraiban látná a 24 esztendős labdarúgót, ám olasz és német kérők is akadnak. Ayew szerződése a szezon végén lejár, így télen még átigazolási díj ellenében távozhat, míg nyáron incsen. Kérdés, hogy mely klub szeretne biztosra menni!? Biztosak lehetünk benne, hogy többen kivárnak és fizetési szempontból próbálnak majd minél jobb ajánlatot tolni a támadó orra alá, de csak a nyáron, akkor amikor szabadon igazolhatóvá válik Ayew, akinek a piaci értékét 12,5 millió euróra taksálja a német transfermarkt.de!

Ami az angol kérőket illeti, képben van a Swansea és a Hull City mellett Liverpool minkét Premier League csapata (Liverpool, Everton). A legfrissebb hírek szerint azonban a West Ham áll a legközelebb Ayew leigazolásához.

Arrow

Ashley Cole újra klubot válthat

Ashley Cole a nyáron nyolc esztendőt követően hagyta ez a Chelseat és tette át székhelyét Rómába, ahol nem igazán jött be a számításai. A hírek szerint két MLS csapat is vinné a korábbi 107-szeres angol válogatott védőt, aki így fél év után már a télen távozhat az olasz fővárosból. 

A kérők között van Henry jelenlegi csapata a New York Red Bulls és az Orlando City SC, mely jövőre debütál az MLS-ben. Utóbbi klub jelen pillanatban is keresi azon játékosokat, akik 2015-ben a keretet alkotják majd. Egy sztárigazolásuk azonban már van, az AC Milan korábbi klasszisa, a brazil válogatott középpályás Kaká már elkötelezte magát. Ami a New York együttesét illeti, nem ő lenne a csapat egyetlen angolja, hiszen a keretben található Bradley Wright-Phillips, Lloyd Sam és Richard Eckersley is. A beilleszkedés szempontjából ez nem egy elhanyagolható dolog.

A télen tehát fordulat várható Ashley Cole pályafutásában, ám távozását ne vegyük biztosra.

Arrow

Gólkirályi címre törő támadó a pool célkeresztjében

Az idei szezon meglepetésemberére fáj a Liverpool foga, legalábbis erről értesült a Daily Mail. A West Brom fiatal utánpótlás-válogatott támadója Berahino már a télen az átigazolási piac egyik főszereplőjévé válhat. 

Derült égből fasírt, avagy hatalmas fejlődésen ment keresztül a 21 esztendős támadó, aki ontja a gólokat a Premier Leagueben. Eddigi 9 mérkőzésén 7-szer talált az ellenfelek kapujába, Az utóbbi négy meccsén betalált, győztes gólt jegyzett a Manchester United ellen és pontot mentett az Anfielden. Az angol u21-es válogatottban is remekel, az EB-selejtezőkön összességében 10 gólig jutott. 

Nem csoda tehát, hogy több klub is felfigyelt rá, a Tottenham és a Newcastle mellett immáron a Liverpool is a kérők között van. Piaci értékét a transfermarkt.de 5 millió euróra taksálja, ám teljesítményének tükrében ez az összeg lényegesen nőhet. Szerződése 2017 nyaráig érvényes a WBA-val.

Arrow

Korábbi játékosát hozná vissza a ManUnited

Folyamatos témát szolgáltat a sajtó számára a Manchester United védelmének gyengélkedése, így nem csoda, hogy a csapat trénere Van Gaal a tél folyamán ezen szekció megerősítését várja. A legfrissebb hírek szerint a klub egykori saját nevelésű játékosát csábítaná vissza az Old Traffordra. 

Sokak számára ismeretlenül csenghet  Ryan Shawcross neve, azonban akik jártasak a Premier League világában azok tudják, hogy a Stoke City középső védőjéről van szó. A 27 esztendős labdarúgóért 12 millió eurót sem sajnálna kiadni a United. Piaci értékét tekintve Shawcross 9 milliót ér, ám hosszútávú szerződése van jelenlegi klubjával. A téli átigazolási időszak egyik potenciális célpontja lehet a Vörös Ördögöknek.

Shawcross a Manchester United akadémiáján nevelkedett, 15 esztendősen került a csapathoz. A felnőtt együttes keretének tagja volt több ízben is 2006 és 2008 között, ám mindössze két meccsen kapott epizódszerepet. A 2007-es szezon elején a Royal Antwerpen vette kölcsön, majd a szezon második felét a Stoke szolgálatában töltötte. Teljesítménye olyannyira meggyőző volt, hogy a 2008/2009-es évadot már a Fazekasok játékosaként kezdte meg. Azóta a csapat kulcsemberévé vált, közel 300 tétmérkőzésen lépett pályára. Az angol válogatottban is bemutatkozhatott 2012-ben, ám az máig az volt az első és az utolsó fellépése.

Arrow