2012. augusztus 13., hétfő

Mancini: Adebayor nem fér be a Citybe, ezért reméli sikerül túladni rajta

Roberto Mancini a Manchester City vezetőedzője nyíltan tudatta, hogy Adebayor nem fér be a csapatba, hiszen Agüero, Tevez, Dzeko és Balotelli is előtte áll a rangsorban. Az olasz szakember hozzátette, hogy Adebayor egy klasszis csatár és reméli sikerül túladni rajta, hogy játszhasson, ám ha nincs megfelelő ajánlat kénytelen maradni a togói támadó, aki az előző szezont a Tottenham csapatában töltötte kölcsönben és 17 alkalommal rezgette meg az ellenfelek hálóját. A nyáron viszont kénytelen volt visszatérni a Cityhez kölcsönszerződése lejártával. Adebayor még 2010-ben érkezett az Arsenal csapatától nagy elvárásokkal, ám 34 mérkőzésen szerzett 15 találatával egyre inkább kiszorult a csapatból. Emlékezhetünk rá, hogy 2011-ben még a Real Madrid is kölcsön vette, ahol 14 meccsen 5 alkalommal volt eredményes. A togói támadó piaci értéke jelenleg 25 millió euró, így aki meg szeretné venni igencsak a zsebébe kell hogy nyúljon. 

„Sajnálom őt, mert itt van, és nem játszik. Ebben a szezonban nincs esélye bekerülni a csapatba. Nagyon fontos, hogy meg tudja találni a számára legjobb megoldást, mert klasszis csatár. Én még mindig bízom a négy csatárunkban (Dzeko, Aguero, Balotelli, Tevez). Hetven gólt szereztek a legutóbbi évadban. Maradni fognak"  -  nyilatkozta Mancini.

Szerző: Őszi Ádám

Kuyt betalált, ám a bajnok Galatasaray nyerte az öt gólos török szuperkupa meccset

Tegnap rendezték a török szuperkupát, melyet a Galatasaray és a Fenerbahce csapata vívott egymással. A két ősi rivális mérkőzése remek és látványos küzdelmet hozott. A vezetést a bajnok Galata szerezte meg a 19. percben Bulut révén. Mikor már mindenki azt hitte 1-0 lesz a félidő Alex egyenlített a hosszabbításban. A második félidőben Bulut ismét vezetéshez juttatta a bajnokot az 58. percben, de erre is volt válasza a Fenernek új igazolása Kuyt szerezte meg első találatát tétmeccsen új csapatában, így 65 percnyi játékot követően 2-2 állt az eredményjelzőn. A mérkőzés képe ekkor nagyot változott, ugyanis Baytara a Galatasaray játékosa piros lapot kapott, ezzel pedig csapatát nagyon nehéz helyzetbe sodorta. A mérkőzésen a 90. percben jött a csattanó, mikor is a hátrányban játszó bajnok jutott büntetőhöz és nem hagyta ki a lehetőséget. A megítélt tizenegyest Inan értékesítette és ez azt jelentett, hogy a Galatasaray hódította el a szuperkupát. Remek parázs hangulatú mérkőzés kerekedett, olyan igazi török rangadót láthattak a nézők. 

Szerző: Őszi Ádám

Öt gólos őrült derbin verte az angol bajnok a BL győztest a szuperkupában


Tegnap került megrendezésre a Manchester City-Chelsea angol szuperkupa mérkőzés. A találkozó elején a City dominált inkább, viszont a 40. percben Torres révén a BL győztes londoni alakulat szerezte meg a vezetést. Alig telt el két perc, egy buta szabálytalanságot követően megnehezítette dolgát a Chelsea, hiszen Ivanovic nyújtott páros lábbal történő becsúszását piros lappal díjazta a játékvezető. Ebben egy pozitívum volt, neki biztosan jutott meleg víz. A második játékrészre egy még elszántabb City jött ki, mely pillanatok alatt megfordította a mérkőzést, előbb az 53. percben Yaya Toure vette be Cech kapuját, majd pedig az 59. percben Tevez lőtt szédületesen nagy gólt. A 65. percben úgy tűnt óriási verés lehet a vége ha ez így folytatódik, ugyanis Nasri találatával már 3-1 állt az eredményjelzőn. A Bl győztes alakulat azonban nem hagyta kitömni magát, sőt a 80. percben még tíz emberrel szépíteni is sikerült. A csereként beállt Bertrand volt eredményes. Az eredmény ezt követően nem változott, így a bajnok legyőzte a szuperkupában a regnáló BL címvédőt. 

Szerző: Őszi Ádám

Kölcsönadta tehetséges szélsőjét az Arsenal

Arsene Wenger az Ágyúsok vezetőedzője nem tud játéklehetőséget biztosítani fiatal japán válogatott támadójának, így a 19 esztendős csatár akkor jár a legjobban ha kölcsönadják és játéklehetőséghez jut. Ryo Miyaichi, így a Wigen csapatában folytatja pályafutását, jelentették be  hivatalosan. A felek egy éves kölcsönszerződést írtak alá, ezt követően a támadó visszatér az Arsenal csapatához. Ryo korábban a Feyenord csapatánál, illetve az előző szezon második felében a Bolton Wanderers együttesénél szerepelt kölcsönben. Az Arsenal felnőtt csapatában még nem mutatkozott be, viszont a Japán válogatottban már igen. A fiatal támadónak Wenger sok sikert kívánt a szezonra, játéklehetőséget és fejlődés, a szezon végén pedig ismét leülnek majd tárgyalni a csatár sorsáról. 

Szerző: Őszi Ádám

Barca: Ajánlatot tettek Songért az Arsenalnak

Több spanyol forrás is egybehangzóan állítja, hogy a katalán klub hivatalos ajánlatot tett Song átigazolási ügyében. A hírek arról szólnak, hogy a Barca 15 millió eurót ajánlott a kameruni középpályásért. Ez az összeg jóval kevesebb, mint a transfermarkt.de becslése szerinti 28,5 millió eurós érték. Egy biztos, a Barcelona megtette az első lépést, viszont Wenger állítja, hogy játékosa nem eladó. Emlékezzünk vissza tavaly Fabregas esetére, ő sem volt eladó, aztán még is volt az a pénz, amennyiért távozhatott. A kérdés innentől csupán az, hogy a Katalánok mennyit hajlandóak ajánlani, és mi az az összeg amiért Wenger azt mondja távozhat a kameruni. Az ügyben felszólalt Pique is - „Song egy nagyszerű játékos, kiváló fizikai adottságokkal és remek technikáva. Ha tényleg valóra válnak a különböző pletykák, és valóban hozzánk érkezne Song, akkor mi örömmel fogjuk fogadni.” 

Szerző: Őszi Ádám

Manchester City: Megvan az első érkező, 25 millió euróba került

A Manchester City csapata sokáig váratott első nyári szerzeményére, eddig a pillanatig elég inaktív volt az átigazolási piacon tőle nem megszokott módon. Érkezők, illetve távozók nevei is röpködtek, ám most megvan az első hivatalos transzfer. Az Everton fiatal 21 esztendő középpályása Jack Rodwell érkezik az "Égszínkékekhez". Roswell a hírek szerint 5 éves szerződést írt alá, a hivatalos összeget pedig nem hozták nyilvánosságra. A becsült piaci értéke 15 millió euró, ám az biztos, hogy ez az összeg jóval megnőtt a hírek szerint 20-25 millió euró között van, de többen állítják 25 millió lett a végső megállapodás. Jack az Everton saját nevelésű játékosa, fiatal kora ellenére már 2007 óta, az-az már 17 esztendősen a felnőtt csapat tagja volt, melyben mostanára stabil húzóemberré vállt. Végigjárta a korosztályos angol válogatottakat és két alkalommal már a címeres mezt is magára ölthette. Új csapatában a 17-es számú mezt kapta meg. 

Szerző: Őszi Ádám