2015. október 21., szerda

Gólparádé és magyar továbbjutás az Ifjúsági BL-ben! - eredmények

Idén bővült az Ifjúsági Bajnokok Ligája mezőnye, a felnőtt mezőnnyel megegyezően ezúttal is vannak csoportküzdelmek, ám további 32 ország bajnokacsapata is megmérettetheti magát egy két fordulós kieséses rendszerben, mely után a mezőnyt összeboronálják és indul a harc a végső győzelemig. Ezen apropóból az U19-es mregnáló magyar bajnokért szoríthattunk, s szoríthatunk tovább is, ugyanis a Felcsút gólparádét rendezett a ciprusi APOEL ellenében, s készülhet a következő párharcra. 

Felcsút - APOEL 6-1 (2-1)
Magyar gólszerzők: Damási (20., 89.), Péter (37., 73.), Szabó (54.-büntető), Óvári (78.-büntető)

Kiállítás: - ill. Paraskevas (51.)
Felcsút: Tóth B. - Kertai, Csonka, Lipcsei, Spandler (Tóth B. 77.) - Pintér (Fodor 80.), Mészáros, Damási, Sallai (Szabó 46.), Óvári - Péter. Vezetőedző: Komjáti A.

Tj: a Felcsút 9:4-es összesítéssel

Az idegenbéli 3-3-as döntetlent követően nem kezdődött jó a hazai visszavágó, ugyanis a ciprusiak szerezték meg a vezetést negyed óra elteltével. Ám szerencsére gyorsan jött a válasz, a félidőben pedig már magyar vezetéssel fordulhattak a felek, Damási és Péter talált a hálóba. 

A fordulás után megfogyatkoztak a ciprusiak, Paraskevas mehetett zuhanyozni, ez pedig hatalmas fölényt és újabb magyar gólokat eredményezett. Szabó értékesített egy megítélt büntetőt, majd Péter talált be újra, ezzel eldöntve a párharcot véglegesen. Óvári sem maradt gól nélkül, a kinti meccsen remeklő támadó középpályás büntetőből volt eredményes, míg a végeredményt Damási állította be, keretbe foglalva ezzel a magyar gólok sorát. Immáron azt is tudjuk, hogy ki lesz a magyar csapat ellenfele, a következő körben a skót Celtic legjobbjaival kell megmérkőzni oda-vissza.

Ifjúsági Bajnokok Ligája (U19) bajnoki ág:
Besiktas - Aktobe 4-0 - Tj: a Besiktas 6:0-val, kettős győzelemmel
Servette - Villareal 1-2 - Tj: a Servette 4:4-es összesítéssel, idegenben lőtt több góllal
Ravan - Szpartak Moszkva - Tj: a Szpertak Moszkva 4:0-ás összesítéssel
Zimbru Chisinau - Pribram 1-2 - Tj: a Pribram 4:1-es összesítéssel, kettős győzelemmel
Saburtalo Tbilisi - Midtjylland 1-2 - Tj: a Midtjylland  3:1-es összesítéssel, kettős győzelemmel
V. Constanta - FC Minszk 5-1 - Tj: a V. Constanta 7:3-as összesítéssel
Celtic - Helsinki 1-1 - Tj: a Celtic 6:1-es összesítéssel
Legia - Litex Lovech 3-1 - Tj: a Legia 5:2-es összesítéssel, kettős győzelemmel
Domzale - Rad 0-2 - Tj: a Rad 2:1-es összesítéssel
Anderlecht - Brann Bergen 5-0 - Tj: az Anderlecht 6:1-es összesítéssel
Zeljeznicar - Salzburg 2-1 - Tj:  a Salzburg 5:2-es összesítéssel
Torino - Senica 1-1 - Tj: a Senica 1:1-es összesítéssel, idegenben lőtt góllal

Később kezdőik/kezdődött:
Middlesbrough - Reims - első meccs eredménye 3:5
Starnan - Elfsborg  - első meccs eredménye 0:2
Ajax - Schalke - első meccs eredménye: 3-2

A következő forduló párosítása:
Felcsút - Celtic
Rad - Elfsborg
Servette - Anderlecht
Middlesbrough/Reims - Senica
Szpartak Moszkva - Schalke/Ajax
Besiktas - Salzburg
Midtjylland - Legia
Pribram - V. Constanta

Őszi Ádám

Újabb kulcsemberét vesztette el a Barca

Eddig sem volt könnyű helyzetben az FC Barcelona labdarúgócsapata, ahogyan a klub vezetőedzője Luis Enrique sem. A BATE Borisov elleni Bajnokok Ligája találkozó első félidejében pedig tovább tetéződtek a gondok, egy újabb labdarúgó sérült meg. 

A 18. percben Sergi Roberto maradt fájdalmas arccal a földön, s az ágyékát fogva jelezte, hogy gond van, nem tudja folytatni a játékot. Az elsődleges orvosi diagnózis szerint húzódásról van szó, ám csak a hazatérés után lesz esedékes a részletes vizsgálat, a szerdai nap folyamán állítják fel a pontos diagnózist az orvosok. Műtétre szinte biztosan nem lesz szükség, ám egy jó pár hetes kihagyás szinte biztosan borítékolható. Aki sportol és volt már hasonló sérülése, az tudja, milyen kellemetlen.

Üröm az örömben! Így lehetne jellemezni a kényszerű cserét, ugyanis Rakitic érkezett a pályára, s a második félidőben az ő duplájával döntötte el a találkozót a mondhatni visszafogottan futballozó katalán csapat.

A bajok tehát tovább tetéződtek, nem elég, hogy még mindig tart az átigazolási embargó, ezáltal nem sikerült frissíteni a keretet és fásultság érezhető a gárdán, Lionel Messi mellett Rafinha és Iniesta is a partvonalon kívül van, lassacskán nem lesz bevethető középpályása Enrique mesternek. 

A katalánoknál már nagyon várják a téli piacnyitányt, az átigazolási tilalom lejárását. Szinte biztosak lehetünk benne, hogy mind érkezők, mind pedig távozók lesznek a tél folyamán. Opció kell, hogy legyen egy középpályás érkezése, s a támadósorban is változásokra lesz szükség, olasz sajtóhírek szerint Lavezzi és a klubok már meg is egyeztek egymással az argentin átigazolásáról.

Őszi Ádám