2015. április 7., kedd

Német Kupa: Elődöntőben a Wolfsburg!

Hozta a papírformát a Wolfsburg, mely büntetővel jutott a Német Kupa következő körébe, mely már az elődöntő lesz. A vártnál sokkalta nyögvenyelősebb volt a Freiburg legyőzése... 

Német Kupa, Negyeddöntő
Wolfsburg - Freiburg 0-0 (0-0)
Helyszín: Volkswagen Arena - 15237 néző
Vezette: Tobias Stieler
Gólszerzők: Rodriguez (72.) ill. -
Sárga lap: ill. Mitrovic (61.), Schuster (71.), Sorg (77.)
Kiállítás: - ill. -

Wolfsburg: Benaglio - Vierinha, Naldo, Knoche, Rodriguez - Trasch (Arnold 68.), Gustavo, Caligiuri, De Bruyne, Schurrle - Dost (Bendtner 83.). Vezetőedző: Hecking

Freiburg: Bürik - Sog, Torrejon, Mitrovic, Mujdza - Schmid, Schuster, Darida, Guede (Klaus 73.) - Philipp (Frantz 77.), Mehmedi. Vezetőedző: Streich

A mérkőzés abszolút esélyeseként futott ki a pályára a hazai csapat, ám a várt fölény és a Wolfsburgtól megszokott lövésszám elmaradt az első félidőben. igen tapogatózóra vették a felek a figurát, a meccs mondhatni az első fél óra elteltével pörgött fel. Ekkor Benaglio lett megtornáztatva, Schmid szabadrúgásból vette célba a hazaiak kapuját, majd a hajrára fordulva igen felpörögtek az események. Előbb Dost előtt adódott lehetőség, ám ezt jól olvasta a kapus, majd egy kipattanót Gustavo lőt kapura, ám egy visszaérő védő menteni tudott. Arról aztán, hogy végül nem előnnyel ment a szünetre a Wolfsburg Bürki tett, a Freiburg kapusa két remek védést mutatott be előbb Vierinha távoli kísérleténél, majd a hosszabbításban Dost lövésénél.

A fordulást követően aztán úgy indult neki a második félidőnek a Wolfburg, ahogyan az elsőt abbahagyta, rövid időn belül két nagy helyzetet is kidolgozott a csapat, előbb Schürrle, majd De Bruyne próbálkozott, ám az eredményjelzőn ennek nem volt nyoma. Ezt követően némileg visszavettek a felek, s mezőnyben zajlott a játék. A 69. percben aztán Schürrle szánta el magát lövésre, s ha a blokkoló védő nem ért volna bele, könnyen lehet, hogy a labda a kapuban kötött volna ki. Három perccel később aztán már rezgett a háló, Schuster szabálytalansága a büntetőterületen belül történt, a játékvezető pedig a tizenegyespontra mutatott. Rodriguez lába nem remegett meg, a szélső védő magabiztosan értékesítette az előtte adódó lehetőséget, s mint az később kiderült ez elődöntőt ért a Wolfsburg számára. Philipp és Frantz révén megvolt az egyenlítési lehetősége a vendégeknek, ám előbb Benaglio védett, utóbb pedig a Freiburg játékosa tévesztett kaput. A Wolfsburg várja ellenfelét, a Freiburg pedig búcsúzott.

Őszi Ádám

Aranycipő: Ronaldo feladta a leckét Messinek! - Nagy változások az első tízben

Rövid idő alatt nagyot fordult a világ, majd ismételten visszaállt az alaphelyzet az Aranycipőért folyó versenyfutás élmezőnyében. Cristiano Ronaldo és Lionel Messi gyakorlatilag gólpárbajt vív, míg mögöttük a mezőny szép csöndben, majdnem fele olyan tempóban termeli a pontokat. Gyökeres változás állt be az első tízben, a mezőny nagyon összeállt, szinte különbségek sincsenek, vagy éppen nüánszok. 

Cristiano Ronaldo hullámvölgyet élt meg, míg Lionel Messi szárnyalt, ennek következtében pedig az argentin klasszis megfordította több mint mínusz 10 gólról a párharcot. A válogatott szünet úgy fest Messi számára nem jött jókor, formáját úgy fest elvesztette, nem játszott a nemzeti csapatban sem. Rejtéjes sérülésről cikkezett a sajtó, ám pontos dolgokat senki sem tud. Egy azonban biztos, a mögöttünk álló hétvégén CR7 feladta a leckét a Barca klasszisának. A Granada kapuját öt ízben rezgette meg a portugál, ezzel gyorsan tíz pontot zsebre téve, míg Messi gól nélkül maradt a Celta otthonában, így a kocka fordult, Ronaldo újfent vezet, ráadásul négy találattal, tehát 8 ponttal. Megállás ráadásul nincsen, hét közi fordulót rendeznek a La Ligában, A Barcelona az Almeriát fogadja, míg a Real Madrid a Rayo Vallecano otthonába látogat.

Ami a két élmenő mögötti helyezkedést illeti, Robben és Neymar igen visszacsúszott, ők zárják most a tízes listát, illetve jó pár labdarúgó van aki ugyanennyi ponttal holtversenyben áll a hollanddal és a brazillal (Jackson Martínez, Bacca, Tevez, Agüero). Ők ugye nemrégiben mind tagjai voltak a listának, ám az utóbbi pár hétben nem szerepeltek jól, vagy úgy is fogalmazhatunk, hogy volt aki jobban szerepelt és előzött. Eran Zahavi a Maccabi Tel Aviv gólzsákja a felsőházi rájátszásban is remekül szerepel, míg Jonathan Soriano újfent góllövőcipőt húzott Salzburgban. 

Lacazette is szépen gyűjtögeti a pontokat, legutóbb büntetőből volt eredményes, mag a listára felkúszott Harry Kane is. A Spurs játékosa beérte Diego Costát és Meiert.


Őszi Ádám

Van Persie helyzete nem egyszerű - Lejárt a támadó ideje Manchesterben!?

Egyesek úgy vélik, hogy Robin van Persie túl van karrierje csúcsán, s nagyon úgy fest, hogy a 31 esztendős támadónak a nyáron el kell hagynia az Old Traffordot. A klubvezetés már dolgozik az ügyön, nemsokára árcédulát kaphat a holland. 

Van Persie 2012 nyarán szerződött Manchesterbe azt követően, hogy nevelőegyüttese az Arsenal mezében 30 góllal gólkirályi címet ünnepelhetett. Londonban szinte egytől egyig minden szurkoló megharagudott rá, mondván ripaccsá vált, s hála nélkül távozva a riválishoz szerződött, ahol eleinte jól is játszott, pontosabban eredményesen, hiszen első szezonjában minden sorozatot figyelembe véve 48 meccsen 30-szor tudott eredményes lenni. A világ dicsősége azonban elmúlott, ahogyan a United, úgy ő is hanyatlani kezdett. A mögöttünk álló szezonban komoly sérülésekkel küszködött, szakaszosan tudott csak játszani, 28 mérkőzésen 18 gólt szerzett, s úgy fest, idén tovább csökken a szám, illetve a mutatott játék miatt is egyre több kritika éri a támadót. Idén ezidáig 26 mérkőzésen mindössze 10 gólt jegyez, s a hírek szerint honfitársa a klub vezetőedzője Luis Van Gaal is szívesen túladna rajta a nyár folyamán. 

Fontos, hogy RVP szerződése 2016 nyarán lejár, hosszabbításról pedig nem is beszélhetünk, így amennyiben komoly pénzösszeget kíván látni játékosa után a United, abban az esetben a nyáron cselekedni kell. Ami a piaci viszonyokat illeti a transfermarkt.de 25 millió euróra taksálja játékjogának az árát, ám nincsen kizárva, hogy ez a teljesítmény tükrében nyárig még jelentősen csökken majd.

Ed Woodward, a Manchester United vezérigazgatója állítólag már dolgozik RVP árcéduláján és keresi a lehetőségeket.

Ami a folytatást illeti, Van Gaal abban az esetben, ha a Bajnokok Ligájába vezeti a Vörös Ördögöket, s jó úton halad ez irányba, 100 millió fontot kap erősítésre. Edison Cavani neve már fel is merüllt, mint RVP lehetséges utódja...

Őszi Ádám

A PSG buszát is megtámadták! - Ibra lehetett a célpont

A hétvégén kis híján tragédiába torkollott a Fenerbahce hazafelé tartó útja a Rize elleni 5-1-es bajnoki győzelem után. Eddig ismeretlen tettesek lőfegyverrel nyitottak tüzet a csapatbuszra, az incidens után pedig be is tiltották a bajnokságot határozatlan időre. Nem ez volt azonban az egyetlen hasonló eset a hétvége folyamán, a francia derbit megelőzően a Marseille szurkolói a Paris Saint-Germain buszára támadtak. 

Habár a két eset között hatalmas különbséget jelent, hogy a Fener buszára lőfegyverrel támadtak, míg a PSG esetében úgy dobálták meg a stadionhoz érkező járművet, melynek ablaka betört. A célpont a párizsiak klasszisa Zlatan Ibrahimovic lehetett, ugyanis több tárgy is az ő ülésénél csapódott az ablaknak.

Az incidens ellenére lejátszották a derbit, melyet végül a PSG 3-2-re nyert meg a Marseille ellenében, ezzel hatalmas lépést téve a címvédés felé. Noha a Ligue 1 beszüntetéséről nem esett szó, a két eset elgondolkodtató és figyelemfelkeltő lehet. Mi lesz a következő!? Bomba robban valahol? Bele se merünk gondolni...

Őszi Ádám

Real Madrid: Zidane elismerte, figyelik az angol válogatott játékost

Az utóbbi időben több ízben is összeboronálták Raheem Sterlinget a Real Madriddal, ezt pedig most Zinedine Zidane is elismerte a Daily Mail munkatársának adott interjújában. Pontosabban azt, hogy figyelik a fiatal angol válogatott támadót. 

"Tudjuk, ki Raheem Sterling, és figyeljük őt! Nagyon kevés olyan játékos van a világon, akivel jobb lehetne a Real Madrid. Van értelme figyelemmel követni a legjobb fiatal játékosokat, korábban Bale-t is több mint egy évig figyeltük, és ugyanez igaz Iscóra és Varane-ra  is. Ha úgy érezzük, hogy az adott játékos segíteni tudna a Real Madridnak, akkor felvesszük a kapcsolatot a klubjával, majd megpróbáljuk megtenni a következő lépést." - nyilatkozta Zinedine Zidane a Real Madrid Castilla vezetőedzője a Daily Mail újságírójának kérdésére.

A Liverpool játékosa hosszabbítási "kalamajkába" keveredett klubjával, a felek pedig még nem jutottak egyességre, így a nyáron többen lecsapnának az ifjú titánra. Sterling idén 44 mérkőzésen lépett pályára a Liverpool színeiben, s ezeken a meccseken remek teljesítménye mellett 10 gólt és 9 gólpasszt jegyez. 

A kérők sora szinte végeláthatatlan, felsorolunk párat: Manchester United, Arsenal, Chelsea, Manchester City, Bayern München, Dortmund, Paris Saint-Germain.

Licitháborúra fel!!!

Őszi Ádám

La Liga: Újabb fontos pont a bennmaradásért - eredmények, tabella

Spanyolországban nincsen megállás, a La Liga mezőnye nem pihenhet, hétfő este ért véget a 29. forduló, kedd este pedig már kezdődik is a 30. karika! Ami a fordulózárást illeti, a csapatok osztozkodtak a pontokon, avagy az Elche nagyon fontos pontot szerzett idegenben a bennmaradásért vívott harc tükrében. 

Espanyol - Elche 1-1 (1-0)
G: S. Garcia (17.) ill. C. Herrera (77.)

Az Espanyol tisztes távolból figyeli a kiesőzónát, illetve a nemzetközi kupaindulást jelentő helyeket is, számukra nem nagy a mozgástér, idén a középmezőnyben végez a csapat, ellenben az Elche, mely a bennmaradásért küzd, s vív ádáz harcot. A csapat utóbbi két meccsén kikapott, most azonban nagyon fontos pontot szerzett Herrera révén, mely az végelszámolásban még sokat számíthat.

A 29. forduló eredménysora:
Eibar - Rayo Vallecano 1:2 
Sevilla - Athletic Bilbao 2:0 
Córdoba - Atlético Madrid 0:2
Almería - Levante 1:4 
Málaga - Real Sociedad 1:1
Real Madrid - Granada 9:1 
Valencia - Villarreal 0:0 
Getafe - Deportivo La Coruna 2:1 
Celta Vigo - Barcelona 0:1 

Íme a góllövőlista élmezőnye:
1. Cristiano Ronaldo (Real Madrid) 36 gól
2. Lionel Messi (Barcelona) 32 gól
3. Bacca (Sevilla) 17 gól
3. Neymar (Barcelona) 17 gól
5. Bueno (Vallecano) 16 gól
6. Benzema (Real Madrid) 15 gól
6. Griezmann (Atletico Madrid) 15 gól
8. Bale (Real Madrid) 13 gól
9. Mandzukic (Atletio Madrid) 12 gól

Íme a bajnokság állása 29 forduló után:

Őszi Ádám