2015. március 8., vasárnap

MLS: Giovinco debütált, a Toronto győzelemmel kezdett - eredmények

Győzelemmel kezdte meg a történelmi 20. szezont a Toronto FC, melynek színeiben lejátszotta első MLS mérkőzését Giovinco az olasz Juvétól érkező válogatott támadó. A gólzápor a többi mérkőzésen elmaradt, este Kaká és David Villa csapata feszül egymásnak, míg Németh Krisztián a New York Red Bulls ellen vívhatja karrierje első tengerentúli tétmeccsét. 

D.C. United - Montreal Impact 1-0 (0-0)
G: Arrietta (58.) ill. -

A Los Angeles Galaxy nyitányon aratott győzelmét a DC United sikere követte, bár a Motreal jól állta a sarat, gólt nem tudott szerezni, ellenben a hazaiakkal, akik egy ízben gólvonal mögé juttatták a játékszert.

Philadelphia - Colorado Rapids 0-0 
Kiállítás: - ill. Burling (68.)

Bravúros pontszerzéssel kezdte a szezont a Colorado Rapids, mely a jóval esélyesebb Philodelphia otthonában játszott gól nélküli döntetlent úgy, hogy az utolsó 22 percet emberhátrányban voltak kénytelenek lejátszani.

Vancouver Whitecaps - Toronto FC 1-3 (1-1)
G: Rivero (19.) ill. Altidore (32., 90.-büntető), Findley (59.)

Sokak által várt meccs volt a remekül erősítő Toronto első meccse, ám nem Vanney csapata számított a favoritnak. Giovinco kezdőként kapott lehetőséget, Findley, Altidore és Bradley neve pedig remekül fémjelezte, hogy ez a csapat idén bombaerős lehet, ha igazán összeáll. Ennek ellenére a hazaiak szereztek vezetést, Rivero révén, ám a válogatott támadó Altidore fél óra elteltével megkezdte az idei gólgyártást, Giovinco pedig első asszisztját jegyezte. A fordulást követően ékpárja Findley is betalált, a Vancouver pedig nem tudott válaszolni. A végeredményt Altidore állította be az utolsó percben Kah szabálytalansága révén büntetőhöz jutottak a vendégek, a támadó lába pedig nem remegett meg.

Houston Dynamo - Columbus Crew 1-0 (0-0)
G: Barbes (66.) ill. -

Az esélytelenebbnek számító Columbus idegenben gyakorolt nyomást ellenfelére, sokkalta több lövési kísérlet és kaput találó labda ellenére azonban a Houston zsebelte be a három pontot Barbes gólja révén.

FC Dallas - San Jose Earthquakes 1-0 (0-0)
G: Akindele (90+2.) ill. -

Az előzetesen elvárt erőviszonyoknak megfelelően győzelemmel rajtolt a Dallas, mely közel sem nyújtott olyan meggyőző teljesítményt, mint azt többen várták volna, de úgy is fogalmazhatunk, hogy a San Jose okozott meglepetést. A három bajnoki pontot azonban a hosszabbításban Akindele révén sikerült zsebre tenni, a szezon végén már senki nem fog emlékezni a rajtra és senki nem kérdezi, hogyan szerezték az első pontokat...

Portland Timbers - Real Salt Lake 0-0 

Nem született gól a hajnali összecsapáson, Porter és Cassar csapata nem bírt egymással, mely a vendég Real Salt Lakere nézve jó.

Korábban játszották:
Los Angeles Galaxy – Chicago Fire 2-0 

A folytatásban...
márc. 8. 23:00 Orlando City – New York City (Eurosport)
márc. 9. 01:00 Sporting Kansas City – New York Red Bulls (Eurosport)
márc. 9. 02:30 Seattle Sounders – New England

A góllövőlista élmezőnye:
1. Altidore (Toronto FC) 2 gól


Őszi Ádám