2014. február 17., hétfő

Baszkföldön húzták el a Bilbao nótáját, oda az San Mamés veretlensége!

Igen nagy meglepetést okozott vasárnap este az Espanyol a spanyol labdarúgó-bajnokság 24. fordulójában. A katalán együttes ugyanis baszkföldön az új San Mamés gyepén tudott diadalmaskodni, mely történelmi tett volt, hiszen ez az "katedrális" mind idáig veretlen volt, a Barcelona és a Real Madrid sem tudta elvinni a három bajnoki pontot. 

Atletic Bilbao - Espanyol 1-2 (0-1)
G: Gurpegi (56.) ill. S. Garcia (6.), Colotto (65.)
Kiállítás: Aduriz (87.) ill. -

Hamar hátrányba kerültek a hazaiak, ugyanis Garcia már a 6. percben eredményes tudott lenni, így megkezdődhetett a futás az eredmény után. Az Espanyol azonban rendkívül szervezetten játszott, mellyel láthatólag meglepte Valverde csapatát. Az 56. percben aztán sikerült egalizálni, igaz ehhez kellett a védők rossz helyezkedése és Casilla hibája, ám ezt sem Gurpegi, sem pedig a hazai publikum nem bánta. A szerencse forgandó, így volt ez most is! A 65. percben Colotto neve került az eredményjelzőre, mint gólszerző, igen ám, de egy kis szerencse nélkül nem lett volna ekkora a vendég öröm. A továbbiakban nem született gól, ellenben egy piroslap, melyet Aduriz gyűjtött be kevéssel a vége előtt. A Villareal vereségét tehát nem tudta kihasználni a Bilbao, mely megszilárdíthatta volna negyedik, Bajnokok Ligája indulást érő helyét. Oda a San Mamés veretlensége!

Sevilla - Valencia 0-0
Kiállítva: Cheryshev (90+3.) ill. R. Costa (50.)
Az első félidőt látván többen felvethették a kérdés, hogy vajon egy sakkparti, vagy ez a meccs az izgalmasabb, hát bizony mi sem tudtunk volna helyes választ adni, ezzel pedig sok mindent elmondtunk. Az első negyvenöt perc során nem találtak kaput a felek, küzdelmes mezőnyjáték folyt. Az 50. percben aztán gyökerestül megváltozott minden, mikor a vendégek belsővédője Costa a kiállítás sorsára jutott. A pálya ezt követően felborult, a labda ritkán került a vendégekhez, ha pedig megszerezték nem tudták megtartani, hatalmas nyomás heheződött Alves kapujára. A 63. percben büntetőt ítélt a játékvezető, ám Rakitic nem tudta értékesíteni az adódó lehetőséget. A kihagyott tizenegyes után is nyomott a Sevilla, ám gól nem született. Ellenben piroslapok területén egyenlített a hazai csapat, a hosszabbítás harmadik pedrcoben teljesen értelmetlen módon Cheryshev gyűjtötte be második sárgáját.

Őszi Ádám