2012. december 17., hétfő

Chelsea: A Premier Legue egyik ha nem a legjobb formában lévő középpályása érkezhet

A Daily Mail úgy értesült, hogy a Chelsea labdarúgócsapata Falcao mellett a középpályán is erősítene, nem is akár kivel. Az Everton belga válogatott középpályása Marouane Fellaini káprázatos szezont fut eddig. A 25 esztendős játékos elképesztő mutatókkal rendelkezik és már korábban közölte, szeretne magasabb szintre  lépni, így kész elhagyni liverpooli klubját.  

Fellaini 2008-ban 21 esztendősen került az Evertonhoz, akkor nem kisebb csapatokat utasított vissza mint a Real Madrid, Bayern Bayern München, Manchester United és Tottenham. Azóta az Everton kulcsembere lett, a közönség nagyon hamar megkedvelte, de eljött az idej a váltásnak, most érzi úgy a belga, hogy megérett egy magasabb szinthez. 

A jelenlegi szezonban középpályás létére ötödik a Premier League góllövőlistáján a maga 8 találatával. Bevette többek közt a Manchester United, az Arsenal és a Manchester City kapuját is, góljai mellett pedig posztján is kimagaslóan játszik.

Nem csoda, hogy több klub felfigyelt rá. Az Arsenal érdeklődéséről lehetett hallani korábban, ám ezek a pletykák elhalkultak, viszont a Chelsea komoly kérő lehet. Fellaini piaci értéke 20 millió euró, állítólag a Chelsea 25-30 milliót sem sajnálna a középpályásért.

Ha a belga továbbra is így teljesít könnyen előfordulhat, hogy több nagy gigász is felfigyel rá és akkor a Chelsea dolga sem lesz túl könnyű.

Őszi Ádám

Újabb rasszista botrány Angliában, egy City játékos a tettes, a rendőrség vizsgálódik

Az utóbbi időben igen sok rasszista botrány történt az angol labdarúgásban és a szigetországban nagyon kiélezetten figyelnek mostanság erre. Mondhatni üldözik a rasszizmust és minden megnyilvánulást büntetnek, szeretnék kiszorítani a stadionokból ezt a jelenséget. Mondhatjuk erre, hogy lehetetlen, de ők keményen büntetnek. 

Az utóbbi időben jó pár szurkolói incidenstől volt tele a világ sportsajtója, most viszont nem egy fanatikus, hanem egy játékos került a középpontba, mint tettes!

A Newcastle United-Manchester City hétvégi Premier League meccsen Alekszander Kolarov a cseréjét követően állítólag leköpött egy hazai szurkolót. A szerb származású játékost a fanatikus állítólag albán zászló lengetésével inzultálta. Az esetet a negyedik játékvezető jelezte, a mérkőzést követően.

A rendőrség vizsgálatot indított, sem Kolarov és sem pedig klubja a Manchester City nem hajlandó egyenlőre nyilatkozni az ügyben.

Őszi Ádám


Lúciót kidobta a Juve, eddig tartott a Torinói karrier

Nem volt hosszú életű a 105 brazil válogatottságot maga mögött tudó Lúció és a Juventus kapcsolata. Úgy tűnik a 34 esztendős védő már nem a régi fényében tündököl, az idő vasfoga rajta is meglátszik.  

A Juventus felbontotta a védő szerződését, aki nemrég júliusban a nagy rivális Internazionale csapatától érkezett ingyen. Szerepelni csupán négy alkalommal tudott a zebra csíkos mezben, két Bajnokok Ligája találkozó, a Napoli elleni olasz szuperkupán és csupán egy bajnoki mérkőzésen kapott lehetőséget.

Azt még nem tudni, hol folytatja a veterán védő, marad Európában, vagy esetleg visszatér hazájába levezetni. Az sem elképzelhetetlen, hogy szögre akasztja a stoplist.

Őszi Ádám