2015. január 24., szombat

Hatot vágott a Barca, Messi és Neymar is duplázott

Döcögős kezdés után hengerelt a katalán óriás a La Liga 20. fordulójában. Az Elche rövid időn belül harmadszor is csúnyán kapitulált Enrique csapatával szemben.  

Elche - Barcelona 0-6 (0-1)
Helyszín: Estadio Manuel Martínez Valero, Elche
Gólszerők: - ill. Pique (35.), Messi (55.-büntető, 88.), Neymar (69., 71.)
Sárga lap: Cisma (20.), Niguez (27.), pelegrini (35.), Jonathans (40.), Fajr (41.), Lombad (79.) ill. Mascherano (62.), Jordi Alba (66.)
Kiállítás: Fajr (58.) ill. -

Elche: Tyton - Suarez, Roco, Pelegrin, Cisma (Albacar 61.) - Gonzalez (Lomban 70.), Pasalic, Rodriguez, Fajr, Niguez (Coro 82.) - Jonathas. Vezetőedző: Segura

Barcelona: Bravo - Jordi Alba (Busquets 70.), Bartra, Pique, Montoya - Rafinha, Mascherano (Adriano 70.), Xavi (Sergi Roberto 72.)- Neymar, Messi, Perdi. Vezetőedző: Enrique

Meglepően tartalékos kezdőcsapatot küldött Enrique mester a pályára, Dani Alves, Busquets, Iniesta és Suarez is csupán a kispadon kezdett. Ez meg is látszott a katalánok játékán, a szokásos labdabirtoklás megvolt, ám a kulcspasszok rendre hiányoztak a kapu előterében. A 14. percben Jordi Alba nyithatta volna meg a gólok sorát, kapáslövése azonban ha csak centikkel is, de a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret. Ezt leszámítva a katalánok rendre csak pontrúgásból tudtak veszélyt teremteni, míg Fajr révén akár kétszer is vezetést szerezhetett volna az Elche, mely rendkívül taktikusan és sportszerűtlenül játszott, ezt jelzi a gyorsban kiosztott öt hazai sárga. A 35. percben aztán rezgett a háló, egy szabadrúgást követően a beívelt labda Piquet találta meg, az egykoron csatárnak tanuló védő pedig nem hibázott. 

A fordulást követően az Elche felvállalt egy nyílt sisakos támadójátékot, és újfent beigazolódott, hogy ez a katalánok ellen nem túl nyerő. Az 54. percben Pelegrin rántotta le Neymart, teljesen egyértelmű volt az eset. Az ítélet végrehajtó Messi volt, az argentin magabiztosan, az elmozduló kapussal ellentétes irányba gurította a játékszert. Két minutummal később aztán a hazaiak addigi legjobbja Fajr kapta meg második sárgáját, így megfogyatkozott a hazai csapat. Szegény embert még az ágy is húzza, avagy Cisma sérülés miatt kényszerül elhagyni a játékteret. A 62. percben kis híján Pedro is beköszönt. ám kísérletét Tyton bravúrosan hárítani tudta. Húsz perccel a meccs vége előtt aztán jöttek Neymar percei, előbb a 69., majd a 71. percben láthattunk remek Messi-Neymar összejátékoz, mindkétszer az argentin volt az előkészítő, míg a brazil csillag a befejező. Idő közben Enrique gyorsan megejtett három cserét, az Elche játékosai pedig már nagyon várhatták a meccs végét. Itt azonban még nem volt vége a Barca gólok sorának, az i-re a pontot Messi rakta fel a 88. percben. Az argentin klasszis remekelt, két gólja mellett két gólpasszt is jegyzett.

Őszi Ádám

FA-Kupa: Bombameglepetések sora, kiesett a Manchester City

Elképesztő mérkőzést hozott az Etihad gyepén a Manchester Cits és a Middlesbrough összecsapása az FA-Kupa negyedik fordulójában. Hatalmas meglepetésre kizúgott a Premier League regnáló bajnoka, s hát ezen cikk csak a délutáni mérkőzések felét hivatott részletesen bemutatni, eláruljuk, hogy csillaghullás volt, ugyanis a Chelsea és a Tottenham is hazai pályán bukott hatalmasat. A Southampton kieséséről nem is beszélve... 

Manchester City - Middlesbrough (II.) 0-2
G: - ill. Bamford (53.), Kike (90+3.)

Erős kezdővel és ambiciózus játékkal kezdte a mérkőzést a Manchester City, ám fontos és kiemelendő, hogy a Middlesbrough sem feltartott kézzel érkezett, több ízben remek kontrákat tudott vezetni a vendég gárda, az más kérdés, hogy az utolsó passz mindig hiányzott. Hazai részről remek lövést mutatott be David Silva, s Agüero is közel állt a gólszerzéshez, azonban Mejlas remekül végezte a dolgát a gólvonalon. Az első játékrész hajrájára fordulva aztán megúszott egy büntetőt a vendég csapat, Ayala kézzel sodorta tovább a labdát, ám a játékvezető ezt nem vette észre.

A fordulást követően aztán folytatódott a Mejlas, a vendégek kapuvédője továbbra is remek formát mutatott. Az 56. percben aztán a City védelme és Caballero összehozta a vendégek vezető találatát, igaz vitatott körülmények között, ugyanis a City kapuvédőjét enyhén szólva nyújtott lábbal hatástalanították, a gólvonalhoz érkező labdát pedig megpróbálta Kompany kirúgni, ám Bamford lábáról bepattant. Érett tehát a meglepetés, majd egy újabb City büntető maradt el, Clayton rántotta le Agüerot, a játékvezető ez felett is szemet hunyt. A mérkőzés eszméletlen iramot hozott, egy pillanatra sem volt megállás, hol az egyik, hol pedig a másik kapu előtt táncolt a védelem. Az 57. percben kisebb fajta atüzijáték alakult ki Caballero kapuja előtt és egy gyönyörű védés, majd egy blokkolt lövés kellett ahhoz, hogy ne legyen kettő a vendégek neve mellett. A 62. percben aztán Adomah kapott remek kiugratást, jöhetett a ziccer, ám az átemelést Caballéro lehúzta. Két minutummal később aztán Tomlin hámozta magát át a City védők között, majd lőtt kapufát külsővel, ezt is megúszta a City. Eszméletlen játékkal és irammal rukkolt elő a Middlesbrough a Premier League második helyezettjének otthonában...! A City nem tudta feltörni a vendégek védelmét, míg Vossen a 74. percben újfent megtornáztatta a hazaiak kapuvédőjét. közönség szórakoztatóan játszottak a vendégek, megkerülős cselek és esernyők sorát láthattuk, az Etihad publikuma persze ennek nem örült. A végjátékban aztán Lampard lábában volt az egyenlítés és az újrajátszás kiharcolása, tekerése azonban csakúgy mint a túloldalon a kapufáról kifelé pattant. A hosszabbításban kontrázott és büntetett a Middlesbrough, Kike talált a kapuba és tette fel csapata teljesítményére a pontot. Elképesztő mérkőzés volt, hatalmas irammal...

Preston (III.) - Sheffield United (III.) 1-1
G: Gallagher (19.) ill. De Girolamo (68.)

Az FA-Kupa szépsége, hogy nincsen kiemelés, így bárki találkozhat bárkivel, így jöhetett össze a negyedik körben két harmadik ligás csapat ütközete. A felek nem tudták döntésre vinni a prestoni összecsapást, így költözhetnek Sheffieldbe a találkozó megismétlésére.

Birmingham City (II.) - West Bromwich 1-2 
G: Grounds (45+1.) ill. Anichebe (25., 35.)

A West Brom az első pillanatoktól fogva jelezte, hogy melyik csapat játszik a Premier Leagueben, Berahino ziccert rontott, ám csatártársa Anichebe góllövőcipőt vett fel, előbb a 25., majd a 35. percben is beköszönt, ezzel lelombozva a lelkes hazai szurkolókat. Arról, hogy a második félidőre is maradjon izgalom Grounds tett, a hosszabbításban szépítettek a hazaiak. Izgalmakból nem volt hiány a folytatásban, a Birmingham előtt megvolt a lehetőség az egyenlítésre, ám ez nem sikerült, így első félidőben szerzett előnyét megtartva Gera korábbi csapata lépett a következő körbe.

Cardiff City (II.) - Reading (II.) 1-2 
G: Jones K. ill.  Norwood (64.), Robson-Kanu (88.)

A Championship csapatok párharcának esélyese egyértelműen a Cardiff volt, hiszen hazai pályán a walesi oroszlánbarlangba nem éppen győzni járnak a csapatok, míg a Reading idén idegenben nem vitézkedik valami jól. Ennek megfelelően a félidőben Jones góljának köszönhetően a hazaiak lehettek nyugodtabbak. A második játékrészben aztán jött a fordulat, a Reading előbb Norwood  révén egyenlített, majd két perccel a vége előtt Robson-Kanu szerezte meg a vezetést, mely végül továbbjutást ért.

További program és lejátszott meccsek (FA-Kupa 4. forduló):

Péntek:
Cambridge United (IV.) - Manchester United 0-0 - újrajátszás

Szombat:
Blackburn Rovers (II.) - Swansea 3-1
Preston (III.) - Sheffield United (III.) 1-1 - újrajátszás
Birmingham City (II.) - West Bromwich 1-2
Cardiff City (II.) - Reading (II.)1-2
Manchester City - Middlesbrough (II.) 0-2
Southampton - Crystal Palace 2-3
Chelsea - Bradford (III.) 2-4
Derby County (II.) - Chesterfield (III.) 2-0
Sunderland AFC - Fulham (II.) 0-0 - újrajátszás
Tottenham - Leicester 1-2
jan. 24. 18:30 Liverpool - Bolton Wanderers (II.)

Vasárnap:
jan. 25. 15:00 Bristol City (III.) - West Ham United
jan. 25. 16:00 Aston Villa - Bournemouth (II.)
jan. 25. 17:00 Brighton & Hove Albion (II.) - Arsenal

Hétfő:
jan. 26. 21:00 Rochdale (III.) - Stoke City

Őszi Ádám

Felkészülés: Kikapott a Schalke, nyeretlen maradt a Dortmund is - szombati eredméynek

Folytatták a felkészülést a Bundesliga csapatok, öten is pályán voltak szombat délután. Sem a Dortmund, sem pedig a Schalke nem tudott nyerni, míg a vereség sorsára jutott a Hannover is a Werder Bremen ellenében. A Mönchengladbach simán nyert. 

Düsseldorf - Borussia Dortmund 1-1
G: Pohjanpalo (40.) ill. Blaszczykowski (80.)

Negyedik felkészülési mérkőzését immáron nem tudta megnyerni Jürgen Klopp csapata, nagy falatnak bizonyult a második ligás Düsseldorf, mely a 40. perctől fogva vezetett Pohjanpalo gólja által vezetett. Az egyenlítés büntetőből sikerült, Blaszczykowski  lába nem remegett meg. A Dortmund jövő héten a Leverkusen otthonában kezdheti meg a szezon második felét, a bennmaradásért vívott harcot.

A Dortmund felkészülési eredményei:
Dortmund - Sion 1-0
Dortmund - Steaua Bukarest 1-0
Dortmund - Utrecht 1-0

Rapid Wien - Schalke 2-1
G: Schobesberger (48.) ill. Fushc (27.)

Továbbra sem nyert felkészülési mérkőzést a Schalke, mely a Bajnokok Ligája indulást érő helyekért harcolhat a szezon második felében. Ezúttal a Rapod Wein bizonyult nagy falatnak, a gelsenkircheni szurkolók abban reménykedhetnek, hogy a bajnoki kezdetre a formaidőzítés jó lesz. Elsőre a Hannover legjobbjaival kell majd megküzdeni.

A Schalke 04 felkészülési eredményei:
Schalke - Ajax 0-2
Schalke - Al-Merreikh 2-2

Hannover - Werder Bremen 2-3
G: Stindl (13.), Joselu (52.) ill. Bargfrede (7.), Di Santo (56.), Aycicek (78.)

Bundesliga csapatok ütközetét hozta a Hannover és a Werder Bremen találkozója, a védelmek remeklése helyett a támadósorok csillogtak egy rendkívül fordulatos mérkőzésen, melyet végül a brémaiak nyertek meg. A felek ellenkező céllal vágnak neki a szezon második felének A Werder a bennmaradásért, mag a Hannover a nemzetközi kupaindulásért harcol. Utóbbi a Schalke otthonában kezd jövő héten, míg utóbbi a Hertha legjobbjait fogadja.

A Hannover felkészülési eredményei:
Hannover - Young Boys 1-0
Hannover - Plzen 1-0
Hannover - Aarau 3-1

A Weder Bremen felkészülési eredményei:
Werder Bremen - Cottbus 3-2
Werder Bremen - Al-Fujairah 3-1
Werder Bremen - Mönchengladbach 3-2
Werder Bremen - Duisburg 1-3

Kaiserslautern - Mönchengladbach 1-3 
G: Thommy (50.) ill. Kruse (36.), T. Hazard (43.), Hrgota (73.)

Magabiztos győzelmet aratott a feljutásért küzdő Kaiserslautern ellenében a Mönchengladbach, mely a Bajnokok Ligája indulást érő helyekért van harcban, első ellenfele pedig a Stuttgart lesz idegenben.

A Mönchengladbach felkészülési eredményei:
Mönchengladbach - Bielefeld 2-0
Mönchengladbach - Werder Bremen 2-3
Mönchengladbach - Genclerbirligi 2-4
Mönchengladbach - RW Essen 1-0

Őszi Ádám

FA-Kupa: Újabb meglepetés, búcsúzott a Swansea

Pénteken a negyedik ligás Cambridge United tréfálta meg a vörös ördögöket, most pedig a szintén élvonalbeli Swansea jutott fanyarú sorsra alacsonyabb ligás ellenfelével szemben. A különbség csupán annyi, hogy a walesiek kiestek, míg a Vörös Ördögök újrajátszhatnak. 

Blackburn Rovers (II.) - Swansea 3-1 (1-1)
G: Taylor (23.), Gestede (78.), Conway (89.) ill. Sigurdsson (21.)
Kiállítás: - ill. Bartley (6.), Sigurdsson (90+2.)

Horrorisztikusan indult walesi szempontból a mérkőzés, Bartley ugyanis a 6. percben a kiállítás sorsára jutott, mely alaphangot és reményt adott a második vonalas hazai csapatnak. Ennek ellenére a Swansea szerzett vezetést Sigurdsson révén a 21. percben azonban túl sok ünneplésre nem volt idő, a Blackburn Taylor révén hamar egalizált. A fordulást követően aztán sokáig nem esett gól, mindkét félnek megvoltak a lehetőségei, ám vagy pontatlanok voltak, vagy pedig a kapuvédők tették remekül a dolgukat. A 78. percben aztán Gestede talált Fabianski kapujába, megszerezvén a hazaiaknak a vezetést, mely kinyílásra kényszerítette a Swanseat. Nem jött az egyenlítő gól, egy perccel a rendes játékidő vége előtt pedig Conway tette fel az i-re a pontot. A végén még Sigurdsson elfüstölt, piros lappal vonulhatott az öltözőbe. Ez eddig nem a Premier League csapatok fordulója, kíváncsian várjuk a folytatást.

További program és lejátszott meccsek (FA-Kupa 4. forduló):

Péntek:
Cambridge United (IV.) - Manchester United 0-0 - újrajátszás

Szombat:
Blackburn Rovers (II.) - Swansea 3-1
jan. 24. 16:00 Preston (III.) - Sheffield United (III.)
jan. 24. 16:00 Birmingham City (II.) - West Bromwich
jan. 24. 16:00 Cardiff City (II.) - Reading (II.)
jan. 24. 16:00 Manchester City - Middlesbrough (II.)
jan. 24. 16:00 Southampton - Crystal Palace
jan. 24. 16:00 Chelsea - Bradford (III.)
jan. 24. 16:00 Derby County (II.) - Chesterfield (III.)
jan. 24. 16:00 Sunderland AFC - Fulham (II.)
jan. 24. 16:00 Tottenham - Leicester
jan. 24. 18:30 Liverpool - Bolton Wanderers (II.)

Vasárnap:
jan. 25. 15:00 Bristol City (III.) - West Ham United
jan. 25. 16:00 Aston Villa - Bournemouth (II.)
jan. 25. 17:00 Brighton & Hove Albion (II.) - Arsenal

Hétfő:
jan. 26. 21:00 Rochdale (III.) - Stoke City

Őszi Ádám

ManUnited: Kinyílik a pénztárca, PSG játékos érkezhet

Eddig nem volt túl aktív az átigazolási piacon, az utolsó héten azonban kinyílhat a Vörös Ördögök pénztárcája. A legfrissebb hírek szerint Van Gaal a Paris Saint-Germain brazil védőjét nézte ki magának, a hírt pedig a játékos ügynöke is megerősítette. 

 Marquinhos ügynöke Giuliano Bertolucci a a Le Parisiennek elmondta: "Számos klub érdeklődött, a Manchester United is köztük van. Marquinhos tiszteletben tartja az edzőja döntését, de többet akar játszani.vKészen áll arra, hogy akár jobbhátvéd vagy védekező középpályás pozícióban játsszon, ha szükséges. Már megtette ezt a Románál és a brazil válogatottban is. Ő lesz a világ legjobb védője. Van olyan jó, mint honfitársai Thiago Silva és David Luiz."

A 20 esztendős ifjú titán tehát elégedetlen jelenlegi helyzetével, s folyamatos játéklehetőségre vágyik, ezt Manchesterben pedig megkaphatja. Ami a piaci viszonylatokat illeti, borsos az ára, a transfermarkt.de 25 millió euróra taksálja, míg a PSG 2013-ban 31 milliót fizetett érte a Romának. Jól a zsebbe kell tehát nyúlnia a Vörös Ördögöknek, ám Marquinhos hosszútávú, minőségi megoldás lehet a klub védőgondjaira.

Őszi Ádám

Ribery kiakadt, a rendszert szidja

Újabb sztárjátékosnál tellett be a pohár, ezúttal Franck Ribéry akadt ki és adott hangot véleményének az Aranylabdát illetően. Elgondolkodtató monológot adott a francia, melynek végén "bojkottot" helyezett kilátásba. 

Mint ismeretes a szokásoknak megfelelően hatalmas port kavart az Aranylabda-gála eredményhirdetése, sokan nem értenek egyet a végső győztes Cristiano Ronaldo személyével. Egyre többen kritizálják a rendszert és az elvekkel szembemenő magatartásmódot. Nemrégiben mi is hangot adtunk véleményünknek, mely szerint közönséges szimpátiaszavazássá kezd avanzsálódni a labdarúgás legnagyobb elismerését jelentő díj. Hangsúlyozva, hogy  CR7 idén nem érdemtelenül nyerte el a díjat, de a FIFA meghirdetett elveivel szembemenőlegesen...

"Ameddig Ronaldo és Messi játszik, a harmadik jelöltnek tudnia kell, hogy nincs esélye nyerni! Minden évben ugyanaz történik...! Nem tudom, mit kellene elérni ahhoz, hogy meg lehessen nyerni ezt a díjat. Láthatóan már a világbajnokság megnyerése sem elég. Neuer a legjobb kapus a világon két-három esztendeje. Sikereket halmoz a Bayernnel, megnyerte a vb-t, és ő védett a legjobban Brazíliában. Úgy néz ki, ez sem elég...! Egyszerűen nem értem! - fakadt ki Ribery, majd folytatta - Ha legközelebb egy Bayern-játékos lesz majd jelölve, akkor beszélnünk kell arról, hogy érdemes-e elmenni a gálára. Mi értelme? Hogy legyen egy közös kép? Ez az én szememben csak politika."

Egészen 2008-ig kell visszamennünk az időben, akkor Cristiano Ronaldo a Manchester United játékosaként kapta meg a nívós elismerést, majd ezt követően négy éven át Messi ült a trónon, melyet újfent, immáron két esztendeje CR7 bitorol.

Őszi Ádám

Egyezség a Chelsea és a Roma között, érkezik a középpályás

Ha egyenlőre csak ideiglenesen is, de elhagyja a Chelsea labdarúgócsapatát Mohamed Salah, erről számol be a goal.com szombati soraiban

Mourinho korábban jelezte, hogy a 22 esztendős egyiptomi nem eladó, ennek megfelelően csupán kölcsönszerződésről van szó. A válogatott szélső egy esztendeje érkezett a Baseltől, ám nem tudott magának helyet kiharcolni a Chelsea kezdőjében, illetve stabil cserének sem nevezhető, így a portugál tréner a fejlődés és játéklehetőség reményében útnak eresztette játékosát. A célállomás az olasz főváros, azon belül pedig az AS Roma.

A goal.com pontos információkat is közöl, mely szerint a felek másfél esztendős kölcsönszerződésben állapodtak meg, melynek értelmében Salah a 2015/2016-os szezon végén visszatérhet a Staford Bridge gyepére. Ez azonban korántsem biztos, ugyanis opciós joggal bír majd az AS Roma, 16 millió euró ellenében megszerezhetik Salah játékjogát. Addig azonban csupán fél millió eurójukba kerül a kölcsönszerződés. Na ezt nevezik olyasfajta biztonsági kölcsönszerződésnek, avagy a Chelsea így is és úgy is jól jár.  

Őszi Ádám

Szakított középpályásával az Inter

Nem tölti ki szezon végéig szóló kölcsönszerződését a San Siróban Yann M'Vila, a francia válogatott labdarúgó és az Inter ugyanis felbontotta a szerződést. 

Irány vissza az orosz télbe, avagy a 22-szeres francia válogatott védekező középpályás nem tudta megváltani a világot Milánóban. Roberto Mancini nem számít a 24 esztendős játékosra, talált jobb megoldást a posztra, így a felek úgy döntöttek, hogy nem pazarolják egymás drága idejét.

Yann M'Vila a nyár folyamán érkezett nagy reményekkel és lendülettel, ám sérülések nehezítették a dolgát, illetve edzőváltás következett be a klub életében, ez pedig törést hozott a kapcsolatban, új főnök, új elképzelések.

Ennek ellenére könnyen lehet, hogy nem tölt sok időt a Rubin kazany csapatánál, ugyanis a Premier Leagueben érdekelt QPR élénken érdeklődik iránta. A piaczárásig még van egy bő hét...

Őszi Ádám

Shaqiri és Podolski után újabb kulcsjátékost vehet az Inter

Félszezonnál jár az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A), az Inter szurkolói, illetve vezetői pedig nem repeshetnek a boldogságtól, a csapat ugyanis mindössze a kilencedik. Ennek tükrében a klub igen aktív a téli átigazolási piacon és úgy fest, hogy Lukas Podolski és Xherdan Shaqiri után újabb kulcsember érkezhet. 

Mind a Corriere dello Sport, mind pedig a tuttomercatoweb.com arról értesült, hogy a milánói klub tárgyalásai révbe értek horvát földön azt követően, hogy Lucas Leiva megszerzése dugába dőlt a liverpooli vörösökkel.

Napokon belül aláírhatja szerződését a Dinamo Zagreb ásza, a horvát válogatott irányító Marcelo Brozovic. A felek, illetve a klubok megállapodtak, 3 millió euró ellenében 18 hónapos kölcsönszerződés dokumentumára kerülhet aláírás, amennyiben az orvosi vizsgálaton átmegy a 22 esztendős passzgép. Ezt követően élhet majd vásárlási jogával az Inter, mely 5 millió euró lesz.

Brozovic megszerzése nem kis fegyvertény lenne, ugyanis a nyáron az Arsenal konkrét ajánlatot tett, míg az AS Milan a Napoli és a Valencia sem közömbös a labdarúgó iránt, mindegyik klubnál el tudnák képzelni a közös munkát.

Ami a piaci viszonylatokat illeti, a német transfermarkt.de legutóbbi becslései alapján Brozovic játékjoga 5,5 millió eurót ér. Fontos szempont, illetve fegyvertény lehet, hogy Mateo Kovaciccsal jól ismerik egymást, hiszen mindketten a Dinamo kiválóságaiként szereztek maguknak hírnevet, az összeszokottsággal  gond nem lehet.

Őszi Ádám

FA-Kupa: Negyedosztályú csapat viccelte meg a Manchester Unitedet

Életük mérkőzését vívták a negyedosztályú Cambridge United játékosai, nem mindennap adatik meg az ember számára, hogy a Manchester United ellen bizonyíthasson. Ha pedig bizonyítás, akkor szív és lélek, az akarat diadala, avagy újrajátszás következik az Old Traffordon. Egy kis csapat nagy napja... ők már nyertek...! 

Cambridge United (IV.) - Manchester United 0-0 

Mata és Rooney nélkül érkezett a Manchester United, míg Herrera Shaw és Van Perie is csupán a padon kapott helyet, ám így is bombaerős csapattal állt ki Van Gaal együttese. Ennek ellenére a pályán nem látsztt meg a felek közötti hatalmas különbség, melyet a Cambridge játékosai hihetetlen akarattal kompenzáltak. Szakadó eső és meglepetés szagú első negyvenöt perc után sokan úgy gondolhatták, hogy erőnlétileg majd elfogynak a hazaiak, ám ez nem következett be. A 62. percben Falcao a meccs egyik legnagyobb helyzetét hagyta ki, pontosítva Dunn védett hatalmasat reflexmozdulattal. Ekkor már Van Gaal is érkezte, hogy ennek fele sem játék, Wilson helyére érkezett Van Perise, ám pár helyzet kivételével ezen az estén ő sem tudta megmenteni a Vörös Ördögöket az újrajátszástól. A hosszabbításban igazi tűzijáték alakult ki Dunn kapuja előtt, ám Fortuna lenézett a Cambridge játékosaira, egy láb mindig jó helyen volt. Újrajátszás az Old Traffordon...

További program (FA-Kupa 4. forduló):

Szombat
jan. 24. 13:45 Blackburn Rovers - Swansea
jan. 24. 16:00 Preston - Sheffield United
jan. 24. 16:00 Birmingham - West Bromwich
jan. 24. 16:00 Cardiff - Reading
jan. 24. 16:00 Manchester City - Middlesbrough
jan. 24. 16:00 Southampton - Crystal Palace
jan. 24. 16:00 Chelsea - Bradford
jan. 24. 16:00 Derby - Chesterfield
jan. 24. 16:00 Sunderland AFC - Fulham
jan. 24. 16:00 Tottenham - Leicester
jan. 24. 18:30 Liverpool - Bolton Wanderers

Vasárnap:
jan. 25. 15:00 Bristol City - West Ham United
jan. 25. 16:00 Aston Villa - Bournemouth
jan. 25. 17:00 Brighton & Hove Albion - Arsenal

Hétfő:
jan. 26. 21:00 Rochdale - Stoke

Őszi Ádám