2015. március 27., péntek

Muhamed Besic sztárklubok célkeresztjében! - sajtóhír

Elképesztő hírrel állt elő a bosnyák sportoldal a sportavaz.ba, mely egy a Muhamed Besichez közel álló forrásra hivatkozva azt írja, hogy a 22 esztendős korábbi Fradi játékos európai sztárklub célkeresztjében van, s a nyáron klubot válthat. A hírt kezeljük a helyén... 

"Jelenleg öt klub jelezte, hogy szívesen látná a soraiban Besicet. A legkomolyabbnak a Bastian Schweinsteiger utódját kereső Bayern München, valamint a Barcelona érdeklődése tűnik. Rengeteg még a kérdőjel, de a nyár elejére remélhetőleg kitisztul a kép"- olvasható a sportoldal hasábjain, megjegyezve, hogy a forrás neve elhallgatását kérte.

A nyilatkozatban olvasható két név mellett a Manchester City, az Arsenal és a Liverpool neve is megtalálható az írásban, ám ezt kezeljük spekulációként. A dolgo azért is megdöbbentő, mert Besic nem kap folyamatos játéklehetőséget az Everton színeiben!

A hír nagyon erősen hápog, ám a nyáron kíváncsian várjuk a fejleményeket...

Őszi Ádám

Suarez: "Nehezebb itt, mint a Liverpoolnál.."

A világbajnokságot követően vaskos pénzösszeget fizetett ki az FC Barcelona Luis Suarez játékjogáért. Az elhíresedett harapó katalán karrierje nem indult könnyen, eltiltása végett sokáig csak a lelátóról figyelhette társait, s elmondása szerint nehéz volt felvenni a klub által képviselt stílust. 

"A Barcelona ellen a legtöbb csapat visszahúzódik. Ez olyasvalami volt, amihez hozzá kellett szoknom, hiszen én fizikai csatákban edződött csatár vagyok. Nehezebb itt, mint a Liverpoolnál - a Barca stílusa egy teljesen új világ volt számomra." - olvashatóak az uruguayi klasszis szavai a Kicker hasábján.

A 28 esztendős labdarúgó azonban felvette a ritmust, mostanra 29 mérkőzésen 14 gólnál és 15 gólpassznál jár, s belopta magát a katalán szurkolók szívébe. A Real Madrid elleni klasszikuson pedig győztes gólt jegyzett.

Gerard Pique a védelem oszlopos tagja nemrégiben úgy nyilatkozott, hogy soha nem látott még olyan jól és harmonikusan működő triót, mint Messi, Neymar és Suarez. Elmondta, hogy mindegyik labdarúgónak megvan a saját egója, ám elképesztő ahogyan egymást kezelik, ahogyan megértik egymást...

A Messi, Neymar, Suarez trió a szezon egészét tekintve 83 gólt és 48 gólpasszt jegyez.

Őszi Ádám

Barca: Megvan Xavi új klubja - sajtóhír

A spanyol AS értesülései szerint Xavi Hernández az FC Barcelona ikonikus labdarúgója a 2015/2016-os szezont már nem a Nou Campban kezdi meg. A lap arról ír, hogy a 35 esztendős irányító már meg is egyezett új klubjával a katari Al-Sadd-dal. 

Bár sok lehetősége volt, úgy fest, hogy Xavi a katari levezetést választotta, mely anyagilag biztosan jobb kondíciókat nyújt, mint egy MLS csapat. A dohai Al-Sadd állítólag három éves szerződést kínált a világ- és Európa-bajnok labdarúgó számára, aki elfogadta azt. Ami az éves fizetést illeti, 10 millió euróról szól a fáma. A felek közti megállapodás egy esztendővel meghosszabbítható.

Nem Xavi lesz a klub történetének első híres játékosa, 2012 és 2014 között a Real Madrid legendája Raúl erősítette a támadósort, míg Grafite a Wolfsburg egykori gólzsákja jelenleg is a csapatot erősíti.

Sokan remélték, hogy Xavi az MLS-t választja és a liga tovább erősödik, a New York City és  a New York Red Bulls is szívesen látta volna csapatában a spanyolt, aki iránt a japán FC Tokyo és az Manchester City is érdeklődött.

Xavi nem mindennapi karriert tudhat maga mögött, az FC Barcelona saját nevelésű játékosa, világ életében nevelőegyüttesét szolgálta, melynek mezét 706 tétmérkőzésen öltötte magára ezidáig. Egy nagy korszak lezárása következik...

Őszi Ádám