2012. október 5., péntek

A Videoton megbuktatta a Sporting trénerét

A Sporting együttese enyhén szólva sem muzsikált jól az elmúlt időszakban, viszont a Videoton elleni Európa Liga meccset megelőzően mindenki magabiztos volt, szóba sem került a vezetőedző menesztése, mely már régóta lóghatott a levegőben. Úgy érkeztek ide, hogy a magyar ezüstérmest könnyedén legyőzik. Mint tudjuk, ez nem így lett, 3-0-ra kikaptak és ez végzetesnek bizonyult Ricardo Sá Pinto számára. 

A portugál sajtó a nap folyamán már megszellőztette, később pedig meg is erősítette, hogy már nem Pinto a Sporting edzője, ezt a "szégyent" már nem tudta elviselni a klubvezetés. A leváltott trénert egyenlőre a második csapat trénere Oceano Cruz váltotta, ideiglenes megbízást kapott. Pinto idén ült le a Lisszaboni klub kispadjára, melyen nem sikerült sok időt eltöltenie...

Szerző: Őszi Ádám


Guardiola a Milan együtteséhez vinné Fabregast, amennyiben érkezik...

Már korábban beszámoltunk róla, hogy Allegri alatt inog az AC Milan kispadja és a klub elsődleges kiszemeltje Guardiola az FC Barcelona nemrégiben leköszönt sikeredzője. Már arról is szót ejtettünk, hogy Carletto Mazzone, aki még edzője volt Pep-nek és a mai napig jó viszonyt ápolnak tudni véli, hogy egykori játékosa, jelenlegi barátja az AC Milan csapatát választja. 

A hírt most újabb sportportál közölte le a neves Correiro dello Sport, mely tudni véli, hogy a felek megkezdték a pontos tárgyalásokat. Azt is tudni vélik, hogy Pep mester nem most, hanem a szezon végén érkezik majd a milánói együtteshez, de kérése, feltétele is van a klub felé, mely a következő képen szól. Arra kéri a Milan vezetőségét, hogy csábítsák a csapathoz a Barcelona spanyol válogatott középpályását Cesc Fabregast. Ami azt illeti, kettejük, mármint edző és játékosa kapcsolata remek volt a katalán csapattal, így tényleg elképzelhető, hogy Milánóba csábíthatják Cesc-t, persze ha Guardiola is megegyezik a klubbal.

Szerző: Őszi Ádám

Balotelli ismét alkotott! Hatalmas forma, vagy a labdarúgás negatív ikonja?

Ha azt mondjuk Mario Balotelli, szinte mindenki tudja kiről van szó, attól függetlenül, hogy tájékozódik-e az illető a futball világában vagy sem. Nincs olyan hét, hónap, hogy az olasz csatár ne hívná fel magára a közvéleményt valamilyen cselekedetével. Régebben balhéiról volt híres, és a mai napig nem veti meg az éjszakai éltet, ami nem is baj, hiszen ugyan olyan ember mint mindenki más, joga van szórakozni. Viszont a mértéket sokszor nem tudja hol van, így részegre issza magát, vízipipázik, dohányzik. A dohányzás már edzője Mancini szemét is szúrja, úgymond "elvonón" van a srác. 

Nap mint nap tűnik fel más és más lány oldalán, holott előző barátnője várja a kis Balotellit, az ő kapcsolatuk története is megért már a sajtó számára jó pár cikket. Viszont a negatív dolgai mellett humoros is tud lenni, emlékezzünk csak gólörömére, mely heteken keresztül terjedt a világhálón, óriási népszerűségre tett szert.

Legutóbb az Manchester City-Dortmund találkozón terelte magára a figyelmet, ugyan is csere volt és a meccs úgy tűnik tűnik nem igazán izgatta, mikor szóltak neki beállt és tizenegyesből kiegyenlítette a mérkőzést. De mi is történt a kispadon, erről maga a csatár számolt be meccs közben twitter oldalán: "Padon vagyok ,de legalább játszhatok Angry Birds-ot Tevéz iPad-jén,meg kell csinálnom a 39-est level-t." 

Ez után az összegzés után felmerül a kérdés, hogy Balotelli a labdarúgás negatív ikonja, vagy inkább egy hatalmas figura? - Nektek mi a véleményetek?

Szerző: Őszi Ádám