2015. április 27., hétfő

MLS: A címvédőnek is nagy falat volt a New York Red Bulls - eredmények, tabella

Újabb MLS hétvége zárult, remek mérkőzések, góldús találkozók és kemény rangadók jellemezték a fejlődőben lévő tengerentúli bajnokságot. Magyar idő szerint hétfőre virradóra a New York Red Bulls megőrizte veretlenségét a címvédő Galaxy ellenében, míg a Portland szép játékkal és egy peches góllal maradt alul a Sounders otthonában. Kaká csapata az Orlando újabb vereségbe szaladt bele, avagy Altidore feltámasztotta a Toronto FC-t. 

New York Red Bulls – Los Angeles Galaxy 1-1 (0-1)
G: Felipe (58.) ill. Jamieson (9.)

Puhatolózó játékkal kezdtek a felek, a Red Bulls dominált mezőnyben, ám a kapuk az első percekben nem forogtak veszélyben, míg nem a 9, minutumban egy zseniális egyéni megoldást követően Jamieson  talált a kapu bal alsó sarkába, Robles első megmozdulásként máris a hálóból emelhette ki a játékszert. A 12. percben aztán kis híján jött az egyenlítés, egy jobb oldali elfutást, majd beadást követően Wright-Phillips került helyzetbe, ám hét méterről telibe találta Penedot a Galaxy kapuvédőjét. Fél óra elteltével aztán mindkét kapu előtt kialakult egy-egy nagyobb helyzet, ám a labda nem kötött ki a hálóban. A fordulást követően aztán jól megnyomta a meccset a Red Bulls, s ennek meg is lett az eredménye az 58. percben, igaz szerencse is kellett a találathoz. A közeli lövés megpattant egy védő lábán, a labda pedig Felipe fejét találta telibe, a felhúzódó középpályást gyakorlatilag mit sem tehetett a gólról, jókor volt jó helyen. A címvédő a második felvonásban sehol nem volt vendéglátójához képest, ám hiába a Red Bulls dominanciája a helyzetek kimaradtak, vagy Penedo állt a hazaiak sikerének útjába, vagy pedig a pontatlanság. A Red Bulls ezzel továbbra is veretlen, míg a címvédő egyelőre a középmezőnyben foglal helyet konferenciájában.

Orlando City – Toronto FC 0-2 (0-0)
G: - ill. Altidore (50., 83.)

Hiába játszott fölényben a Kaká vezette újonc, a Toronto kegyetlenül kihasználta lehetőségeit, s a mezőnyfölény mellett meg kell jegyezni, hogy az Orlando semmivel sem alakított ki több helyzetet, mint ellenfele. A Toronto ezidáig igen csak alul teljesített, egy győzelem mellé négy vereség párosult, s egyre több volt a negatív hang, mondván jó a keret, de hol vannak az eredmények!? Ezúttal Altidore volt a kanadai csapat nyerőembere, az amerikai válogatott támadó előbb az 50. percben vette be a kaput egy igen szép szólót követően több védő és egy megkerülős csel társaságában, majd a 83. percben lezárta a meccset, egy előre vágott labda, egy kontra végén csinált bolondot védőjéből és a hazaiak kapusából egyaránt, majd gurított a hálóba. Egyik csapat sem áll túl fényesen a bajnokságban, ráadásul az Orlando már nyolc meccsen túl van, míg a Toronto csak hatot játszott, tehát ők könnyebben léphetnek majd előre.

Seattle Sounders – Portland Timbers 1-0 (0-0)
G: Dempsey (77.) ill. -

Jó játék mellé nem mindig párosul az eredmény, ezt többször láthattuk már a szezonban a Portland révén. Több meccset bukott el a csapat úgy, hogy dominált soros ellenfelével szemben, illetve szinte minden meccsén, még idegenben is partiban volt ellenfeleivel, ám Fortuna nem kegyez valahogy Porter tanítványainak. A Sounders otthonában sem vallott szégyent a Timbers sőt, ám rúgott gól és pont nélkül ültek fel a hazafelé tartó repülőre azt követően, hogy Dempsey a 77. percben kapuba juttatta a labdát, mely valahogy át csorgott a kapuson. pedig mekkora lehetőségeket puskázott el a gól előtt a Timbers...! A Seattle harmadik konferenciájában és könnyen az élre állhat, míg a Portland egyelőre szenved, jó és mutatós játék mellé a pontok nem igen érkeznek.

A hétvégi forduló eddigi eredményei:
Colorado Rapids – FC Dallas 1-1 
Chicago Fire – New York City 1-0 
Houston Dynamo – Sporting Kansas City 4-4 
Vancouver Whitecaps – DC United 2-1 
Colombus Crew – Philadelphia Union 4-1 
New England Revolution – Real Salt Lake 4-0 

A folytatásban:
ápr. 30. 01:30 New York Red Bulls - Colorado Rapids
máj. 2. 02:00 Houston Dynamo - FC Dallas
máj. 2. 04:00 Real Salt Lake - San Jose Earthquakes
máj. 2. 22:00 Philadelphia - Toronto FC (Eurosport 2)
máj. 3. 01:00 D.C. United - Columbus Crew
máj. 3. 01:30 New England - New York Red Bulls
máj. 3. 04:30 L. A. Galaxy - Colorado Rapids
máj. 3. 04:30 Portland Timbers - Vancouver Whitecaps
máj. 3. 23:00 Sporting Kansas - Chicago Fire  (Eurosport 2)
máj. 4. 01:00 New York City - Seattle Sounders  (Eurosport 2)

A góllövőlista élmezőnye:
1.  Kamara (Columbus Crew), Rivero (Vancouver Whitecaps) – 5 gól
3.  Barnes (Houston Dynamo), Martins (Seattle Sounders), Perez (FC Dallas), Altidore (Toronto FC),  Dempsey (Seattle Sounders) – 4 gól
6.  Adi (Portland Timbers), Aristeguieta (Philadelphia Union),Castillo (FC Dallas), Giovinco (Toronto FC), Kaká (Orlando City), Meram (Colombus Crew), Németh Krisztián (Sporting Kansas City), Sam (New York Red Bulls), Wondolowski (San Jose Earthquakes) – 3 gól

Végezetül pedig a bajnoki tabella:


Őszi Ádám