2013. november 27., szerda

Bajnokok Ligája: Íme a szerdai játéknap előzetese

Kedden négy csoportban már lejátszották a Bajnokok Ligája idei csoportküzdelmeinek utolsó előtti fordulóját, a szerdai napon a fennmaradó négy csoport lesz terítéken. Nézzkük, mire számíthatunk az 'A', 'B', 'C' és 'D' jelű kvartettben. 

A csoport:
20:45 Leverkusen - Man.United (DigiSport 1)
20:45 Shakhtar Donetsk - Real Sociedad

Igen nagy kavarodás alakulhat ki a csoportban, ez persze az eredmények függvénye. Kétségkívül a játéknap egyik legnagyobb rangadója a Leverkusen és a Manchester United csapája lesz. A "gyógyszergyáriak" számára szinte kötelező a győzelem, ugyanis vereség, de még döntetlen esetén is veszélybe kerülhet a továbbjutásuk. A United egy Cardiff elleni döntetlennel hangolt, a rossz hangok pedig azonnal ismételten feléledtek, míg a Leverkusen bekasszírozta hazája pontvadászatában a bajnoki pontokat. A United végelme pontrúgásokból roppant sebezhető.

A másik meccsen a Real Sociedad látogat a Shakhtar Donetsk otthonába. A spanyol együttesnek már semmi esélye nincsen a továbbjutásra. Az ukrán csapat előtt egyértelmű feladat áll, el kell gázolni spanyol riválisukat, ha küzdelemben szeretnének maradni a továbbjutásért. 

B csoport:
20:45 Real Madrid - Galatasaray (DigiSport 2)
20:45 Juventus - FC Köbenhavn

A Real Madrid már továbbjutott, így némileg presztízsét veszti a Galatasaray elleni hazai meccs, persze a törökök éhesen érkeznek Madridba, ugyanis ők a továbbjutásért küzdenek foggal, s körömmel. A hazaiaknál biztosan nem lép pályára Cristiano Ronaldo, aki hétvégén megsérült, Ancelotti mester pedig pihenteti, nehogy komolyabb gond legyen. Ezen tényeket figyelembe véve persze nem feltett kézzel érkezik a pályára a királyi csapat, hiszen a közönséget mindig ki kell szolgálni. A törököket fűtheti a visszavágás gondolata, emlékezhetünk, hogy mekkora zakóba futottak bele hazai környezetben.

A Juventus a Köbenhavn együttesét fogadja és számukra csakis a győzelem az elfogadható. A torinói együttes idén még nem nyert a Bajnokok Ligájában és jelenleg három ponttal a csoport utolsó helyén áll, még az esti ellenfél is megelőzi őket, mely a Galata ellenében győzelmet tudott felmutatni legutóbb.

C csoport:
20:45 PSG - Olympiakos
20:45 Anderlecht - Benfica

Párizsban egy már továbbjutó és egy a továbbjutásért harcoló gárda csap össze a PSG és az Olympiakos személyében. A görögök egy esetleges győzelemmel biztosítanák továbbjutó helyüket, ám tegyük hozzá, az utóbbi időben Párizsba nem győzni járnak a csapatok.

A csoport másik meccsén belga kaland vár a Benfica együttesére, melynek nemes egyszerűséggel győznie kell, és még akkor sem biztos, hogy marad esély, alias a sorsuk immáron nem a saját kezükben van.

D csoport:
18:00 CSZKA Moszkva - Bayern München (DigiSport 1)
20:45 Manchester City - Plzen

Moszkvában leszakadt az ég, így a meccs lejátszása is kérdésessé vált, a csapatok ugyanis kedden nem tudtak a stadionban edzeni a hótakaró, illetve az intenzív havazás miatt. A Bayern München már továbbjutott, hátradőlhet, míg a CSZKA az Európa Ligába való kipottyanást jelentő harmadik helyét őrizné meg, ugyanis a második helyre már nincsen esélyük.

Ahogyan az a fenti sorokból is kiderült, ebben a csoportban már eldőlt a két továbbjutó kiléte, a Plzen a becsületéért, no meg a harmadik hely célbavételéért szállhat ringbe Manchesterben, ahol sok jó nem ígérkezik számukra, az utóbbi időben a City kegyetlenül végezte ki ellenfeleit hazai környezetben. Hétvégén hatot lőttek a Tottenham együttesének, a CSZKA sem úszta meg öt alatt, míg az idei csúcstartó a Norwich, mely hetes zakóban térhetett haza.

Őszi Ádám