2014. április 2., szerda

Gólzáporos Roma győzelem az elhalasztott meccsen

Lejátszásra került az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) 22. fordulójában félbeszakított mérkőzés, melyet az AS Roma és a Parma vívott egymással. A találkozó akkor a heves esőzés és a pálya alkalmatlansága miatt a kilencedik percben félbeszakadt, zápor most is volt, ám ennek a szurkolók sokkal jobban örültek, ugyanis gólok formájában érkezett és hazai győzelmet hozott. 

AS Roma - Parma 4-2 (2-1)
G: Gervinho (12.), Totti (16.), Pjanic (49.), Taddei (82.) ill. Acquah (15.), Biabiany (90.)

A találkozó a kilencedik percben ért véget, így ekkor is folytatódott, a csapatok pedig nem vacakoltak, gyorsan a tettek mezejére léptek. A 12. percben Gervinho szerzett vezetést úgy, hogy az akció is tőle indult, ám Destro ziccerből csupán a kapufát találta el, a labda azonban az elefántcsontparti elé került, aki közelről nem hibázott. Sokáig nem örülhetett a Stadio Olimpico népes közönsége, ugyanis három minutummal később a hazai védők látványosan nézték végig, ahogyan Acquah befordul és a büntetőpont magasságából a kapuba lő. A középkezdést követően újra rezdült a háló, Pjanic cselezte ki a fél vendég védelmet, tálalt Totti elé, aki a bal felsőbe ragasztotta a játékszert. A gólözönt követen lenyugodtak a kedélyek, a mezőnyjátéké lett a főszerep. Destro könnyedén eldönthette volna a három pont sorsát, ám lövése a kapufáról kifelé pattant.

A fordulást követően aztán Gervinho indult meg szélsebesen, lövését azonban blokkolni tudták a védők, a labda azonban az érkező Pjanic elé perdült, aki laposan a kapuba lőtt. A találat eldöntötte a három pont sorsát és a meccs iramára is rányomta a bélyegét. A 82. percben Taddei tovább növelte a hazaiak előnyét, míg a zárszó a vendégeké volt Biabiany a rendes játékidő utolsó pillanataiban vette be a kaput.

A Parma komoly eséllyel pályázhat a nemzetközi kupaindulást érő helyek egyikére, hátránya így is csak két pont az Interrel szemben, ám utóbbi négy meccséből csupán egy pontot tudott hozni. A fővárosiak fantasztikus sorozatban vannak, hátrányuk azonban így is tetemes a Juve ellenében, nyolc pont.

Őszi Ádám

Casillas nem szabadul meg riválisától!

A dolgok állása szerint hiába valóak voltak a pletykák, Diego López  nem szándékozik elhagyni a Real Madrid csapatát, ezzel pedig Casillas továbbra is a csapatban tudhatja vetélytársát, a hálóőrt, aki kiszorította őt a kapuból. 

A sajtóban nemrégiben arról olvashattunk, hogy az AC Milan és a Napoli is élénken érdeklődik López iránt, ez lehetséges is, ám a játékos menedzsere  Manuel García Quilon elmondta, hogy ügyfele nem gondolkozik a távozáson. - "Diegónak erős személyisége van. Nyugodt, és a munkájára koncentrál. Nem beszéltem sem a Milannal, sem pedig a Napolival. A dolgok állása alapján úgy hiszem, hogy Diego López maradni fog a Real Madridnál."

Ezzel pedig továbbra is fennáll a kérdés - Mi lesz Casillas sorsa? Végigpadozza a szezont és továbbáll valahova szeretett nevelőklubjától távol, vagy továbbra is harcol helyéért, egy helyért, mely reménytelennek tűnik immáron jó ideje.

Őszi Ádám

Kolumbiai gólvágót vehet az Everton

Az Everton jövő évi nemzetközi kupaindulása már-már borítékolható, a csapat háza táján pedig a támadósor megerősítését tervezik. A kiszemelt a Sevilla kolumbiai válogatott gólvágója, a Real Madrid ellen nemrégiben duplázó Carlos Bacca. 

A 27 esztendős befejező csatár idén került a spanyol pontvadászatba azon belül pedig a Sevilla csapatához, teljesítménye pedig igen csak jónak mondható, a bajnokságban 30 meccsen 14 gólt és 8 gólpasszt jegyez. Egy esztendővel korábban a Club Brugge csapatát erősítette, ahol 54 szezonbéli mérkőzésén 31 alkalommal talált az ellenfelek kapujába. Első profi klubja az Atlético Junior volt, melynek dresszében 130 meccsen 73 gólt szerzett, kölcsönjátékosként is szerepelt jó pár helyen, és mindenhol gólerősnek bizonyult.

A hírt, mely szerint Roberto Martínez  a kolumbiaival erősítene a keretet a Daily Mirror szellőztette meg, a portál "kéme" pedig azt is tudni véli, hogy a borítékban egy 12 millió eurós ajánlat lapulhat. A liverpooli kékek jelenleg Lukaku vezérletével haladnak előre hétről hétre, ám játékjoga a Cheslea tulajdonában van, ő csupán kölcsönjátékos, így nem tudni jövőre hol és melyik csapatban kezdi meg az évet.

A transfermarkt.de 10 millióra taksálja Bacca piaci árát, melyhez párosul egy 2018 nyaráig érvényes kontraktus.

Őszi Ádám

FIFA: Kizárták a Barcelonát két átigazolási időszakból

Lesújtott a FIFA ítélete az FC Barcelona labdarúgócsapatára és a  spanyol szövetségre egyaránt. A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség hivatalos honlapján tette közzé a szerdai napon, hogy szankciókat alkalmaz a katalán klubbal szemben, mely több 18 év alatti labdarúgó átigazolása során is megsértette a nemzetközi átigazolásokra vonatkozó szabályokat. Az ítélet értelmében a Barca kizárásra került az átigazolási piacon! 

A FIFA egy négy éves időtartamot vizsgált meg 2009 és 2013 között, melynek során tíz labdarúgó esetében találtak hibás eljárás. A BBC Sport felkeresését a FIFA elutasította, mondván nem adnak ki információkat az érintett labdarúgókról. Természetesen pár neveket sejteni lehet : Li Szung Vu, Pak Szung Ho, Dzsang Gjol Hi, Theo Chendri, Bobby Adekanye, Patrice Sousia. Ezen labdarúgók a kadét A és B csapataiban és a gyerekek között pallérozódnak jelenleg.

A döntés értelmében a kizárás a 2014-es nyári és a 2015-ös téli átigazolási időszakra szól, mellé pedig pénzbírság párosul a klub és a spanyol szövetség részére egyaránt. A kizárás teljes, így a hazai és a nemzetközi piacra egyaránt vonatkozik, ez alól a szabadúszók sem kivételek. Természetesen eladni szabad, így aki távozni szeretne, mint például Puyol és Valdes, az megteheti.Az ügyben fellebbezés várható, a katalánok részéről.

Krízishelyzetet szülhet a büntetés!?

Azt egyenlőre nehéz megmondani, hogy milyen következményei lehetnek a büntetésnek, ám ha a döntést nem enyhítik, komoly negatív hatást, mondhatni törést fejthet ki a klub életében. Van a katalánoknak egy elöregedő generációja, melyet pótolni kell, kellene, ám erre most nem mutatkozik túl nagy lehetőség. Kapus poszton és a védelemben is nagyok a gondok Puyol és Valdes távozna.

Ebben azesetben felmerül a kérdés, hogy mi lesz Halilovic jövője, ugyanis szerződtetését már bejelentették, ám hivatalossá csak az átigazolási időszak kezdetén lehet, vagy lehetett volna tenni. Ter Stegen is elkerülheti ezáltal a katalánok kapuját. Kérdésessé vált ezáltal a magyar tehetség Tajti sorsa is, aki a hírek szerint nyáron szintén Barcelonába költözött volna.

Az ügynek itt biztosan nincsen vége, napokon, de akár órákon belül is változás várható, új hírek láthatnak napvilágot.

Őszi Ádám

PSG: Cavani érdekes kijelentést tett

Edison Cavani jól szerepel a Paris Saint-Germain színeiben, a klub vezetői pedig elégedettek lehetnek a Nápolyból érkező támadóval, ám a jelek szerint ez nem kölcsönös. Az uruguayi csillag igen érdekes nyilatkozatot adott az őt kérdező újságírónak. 

A 27 esztendős labdarúgó nagy reményekkel érkezett a csapathoz és ennek megfelelően Ibrahimovic után a második legeredményesebb játékosa a csapatnak 21 találatával, melyet 35 mérkőzésen szorgoskodott össze. A folytatást illetően azonban bizonytalan, a sajtó több ízben összeboronálta a "Vörös Ördögökkel", ő pedig nem zárkózott el a távozás lehetőségétől, egy igen rövid, ám annál elgondolkoztatóbb nyilatkozatot tett az L'Équipe-nek -  "Meglátjuk majd az idény végét követően. Most Párizsban vagyok, de vannak bizonyos dolgok, amikről beszélnünk kell a klubbal. Máshogy kellene csinálni dolgokat."

A nyilatkozatot helyén kell kezelni érdekes és sejtelmes, ám gondolkozni nem most kell, főleg nem az uruguayi számára, hiszen este a Chelsea tornyosul majd a csapat elé a Bajnokok Ligájában. A két együttes 20:45-kor méri össze tudását a francia fővárosban.

Őszi Ádám