2012. szeptember 10., hétfő

Barcelona: Olyat tesz a klub, mint még soha, íme a jövő évi mez...

A klub tagjai rábólintottak és engedélyt adtak a Barcelona jövő évi mezére. Ez önmagában nem lenne nagy dolog, de még egy olyan dologról van szó, melyet Laporta elnöksége alatt hoztak fel először, ám csak most vált megvalósíthatóvá. A klub 113 éves története alatt soha nem fordult még elő, hogy a klub katalán színekben képviseltesse magát. Ez a 2013/2014-es szezonban megszakad, hiszen a szurkolók és a klub tagjai is áldásukat adták a dologra.  

A csapat a hazai bajnoki mérkőzéseken természetesen a szokásos gránátvörös-kék mezben fog szerepelni, ám idegenbeli fellépésein a katalán színeket képviseli majd és annak motívumait. Ezzel a katalán klub belép azon klubok társaságába. melyek idegenbéli mezükön képviselik autonómiai hovatartozásukat a spanyol bajnokságban. Ezek a klubok: Real Madrid, Levante, Valencia, Málaga és az Atletic Bilbao.

Ezt a dolgot viszont biztosan fogja kísérni politikai vízhang, hiszen így a klub Katalánként képviselheti magát a világ színe előtt. Aki nem tudná Katalónia szeretne függetlenedni Spanyolországtól, ez ad külön pikantériát a dolognak...

Szerző: Őszi Ádám

Szerdán véget érhet a Cristiano Ronaldo ügy

Úgy tűnik szerdán befejeződhet Cristiano Ronaldo "nagy" ügye. Mint ismeretes az elmúlt egy hét másról sem szólt, mint hogy a portugál klasszis bánatos és nem érzi jól magát a Real Madrid csapatánál. A sajtó találgatta az okokat, közben egyes csapatok pedig CR7 leigazolását fontolgatták. Sok szemszögből, sok oldalról írtunk a történésekről, most viszont a sajtó egyöntetűen állítja, hogy marad a portugál klasszis és új szerződést ír alá. 

A válogatottból szerdán visszatérő játékost Mourinho és Pérez klubelnök fogja várni, hogy tisztázzák a helyzetet. A hírek szerint már el is készült az új szerződéstervezet, melyet csak alá kell írnia CR7-nek, ha az neki is megfelel. A szerződésben állítólag további három esztendő és plusz 6 millió euró szerepel. Tehát ha megszületik a kontraktus 2018-ig élő szerződés köti majd a Királyi Gárdához és évi 10 millió helyett 16 millió eurót keres majd Ronaldo. Mióta kirobbant az ügy aki csak tudott ezen dolgozott a csapatnál, állítólag eddig azért nem került rá sor, mert nem volt elég pénze a csapatnak...

Érdekes, hogy hirtelen még is lett pénz és meg tudják kötni a szerződést, a másik pedig az, hogy maga Ronaldo nyilatkozta, hogy a pénz nem számít, nem az a gondja, de azért 60 százalékos fizetésemelés az meglesz. Kíváncsian várjuk a szerdai napot és a fejleményeket.

Szerző: Őszi Ádám

Zenit Szentpétervár: Gyászol a klub, elhunyt a legidősebb szurkoló

A Zenit csapata elvesztette legidősebb és legrégebben meccsre járó szurkolóját. Az orosz klub hivatalos közleményben emlékezik meg honlapján Regina Dondéról  a klub 104. életévében elhunyt törzsszurkolójától. Ő volt a csapat legidősebb szurkolója, már 1929 óta járt a csapat mérkőzéseire. Az idős hölgy még tavaly kijárt a bajnokságot megnyerő csapat mérkőzéseire, kedvenceit pedig 2011 májusában látta utoljára a Szpartak Moszkva elleni mérkőzésen. Most pedig távozott az élők soraiból, és ezentúl fentről nézi kedvenceit... 

Szerző: Őszi Ádám

Ibrahimovic a szerény: "Élő legenda vagyok..."

Zlatan Ibrahimovic a PSG és a svéd válogatott kiválósága korábban sem arról volt híres, hogy véka alá rejti véleményét és tudtuk róla, hogy önbizalomhiányban sem szenved. A csatárklasszis hazájában Malmőben kapott emlékművet a Hírességek Sétányán. Az ünnepélyes átadást követően Ibra a France Footballnak adott interjút - "Nagy megtiszteltetés számomra ez az emlékmű, ami azt bizonyítja, letettem már valamit az asztalra pályafutásom során. Azt szokták mondani, hogy legendává csak azok válnak, akik már nem tartoznak az élők sorába. De én élő legenda vagyok!" 

Egy másik kérdésben egy újságíró azt firtatta, hogy nem ünnepelte a 27. másodpercben szerzett bajnoki találatát és célozgatott Cristiano Ronaldora, mire Zlatan csattanós választ adott - "Úgy látom, most próbálnak valaki mással összehasonlítani, de engem nem lehet párhuzamba állítani senkivel. Amikor a 27. másodpercben gólt lövök, még mindig hátra van 89 perc a mérkőzésből, ez idő alatt bármi megtörténhet. Inkább a találkozó után mutatom ki az örömömet."

Szerző: Őszi Ádám

Rooney megdöbbentő szavai: "Egy milliméteren múlt a karrierem"

Wayne Rooney az angol fenegyerek azt hitte befejezheti pályafutását. A Fulham ellen elszenvedett sérülése kis híján a karrierjébe került. A Vörös Ördögök csatára megdöbbentő nyilatkozatot tett a minap - "Hatalmas szerencsém volt, hogy a stopli nem vágta szét a combizmom. Utólag elmondták, hogy óriási szerencsém volt, mert ha egy millimiéterrel odébb megy a cipő, akkor átvágja az atrériámat! Hálás vagyok Istennek, hogy nem lett semmi komolyabb bajom. Az orvosok el akartak kábítani az öltözőben, hogy ne lássam a dolgoakt, de mondta, hogy szeretném nézni, mit csinálnak." 

Rooney kissé megrendült, de hálát ad istennek, hogy nem lett nagyobb probléma. A sérülés a Fulham elleni meccs utolsó perceiben történt, mikor is Hugo Rodallega stoplija felszakította a combját és abból elkezdett dőlni a vér. Az orvosok úgy becslik, hogy még körülbelül egy hónapot kell kihagynia a csatárfenoménnak, majd pedig visszatérhet és rugdoshatja a gólokat.

A támadó ha már nyilatkozott beszélt távozásának felreppenő híréről is - "Legyünk őszinték, hova lehetne innen menni? Ez a világ legnagyobb klubja, így itt kívánom befejezni a karrierem." - így röviden lezárta a távozásáról szóló pletykákat.

Szerző: Őszi Ádám