2014. november 17., hétfő

Húzós a kivásárlási ára a Dortmund kiszemeltjének

Korábban már beszámoltunk róla, hogy Sebastian Kehl utódját keresi a Borussia Dortmund, mely a Sevilla lengyel válogatott játékosát nézte ki Krychowiak személyében. 

A 24 esztendős védekező középpályást azonban jól bebiztosította az andalúz csapat, mely a nyáron 5,5 millió eurót utalt át a Reims számára. A felek akkor 2018 nyaráig szóló kontraktust kötöttek, így hosszú távon magához láncolta a lengyelt a spanyol klub. Immáron azt is tudjuk, hogy mennyi Krychowiak kivásárlási ára, a felek 30 millió eurót foglaltak a szerződésbe, mely értékét tekintve jelen pillanatban egy irreálisan magas összeg, melyet aligha fizet ki akárki, főleg nem a Dortmund, mely mint tudjuk nem tartozik a legtehetősebb klubok közé. Innentől a Sevilla irányít és diktál, kérdés, hogy van-e olyan kivásárlási ár alatti összeg, melyet elfogadnak középpályásukért. 

A transzferbe egyébként az Arsenel is beleszólhat, Arsene Wenger szintén figyeli a Sevilla új gyöngyszemét. Januárban tehát érkezhetnek az ajánlatok...

Krychowiak pár nappal korábban a lengyel válogatott soros ellenfelének a grúz csapatnak is betalált, illetve gólja mellett remek produktummal rukkolt elő.

Arrow

De Gea is a Bale transzfer része lehet - sajtóhír

Az utóbbi hetekben igen sokat halhattunk Gareth Bale esetleges klubváltásáról, arról, hogy a Manchester United soha nem látott rekordösszeget fizethet a walesi klasszisért. A hírspirál tovább gyűrűzik, ezúttal a helyi Manchester Evening News állt elő friss hírrel. 

A Bale-transzfernek úgy hírlik nem csak anyagai vonzata lehet, hanem a spanyol válogatott hálóőr David de Gea is a csomagba kerülhet sok millió euró mellett. Mint ismeretes Madridban még mindig téma Iker Casillas szerepvállalása, leváltása.

Ami De Gea játékjogát illeti, hiába ragaszkodnak a hálóőr iránt, valamit valamiért fel kell adni, jelen esetben pedig a Real Madrid diktál. A német transfermarkt.de 18 millió euróra taksálja a válogatott kapuvédő piaci árát, így jócskán csökkenhet a pénzben kifizetett összeg, amennyiben az üzlet létrejön.

Arrow

Sneijder visszatérhet Olaszországba

Az olasz sportsajtó egyik jeles képviselője a Corriere dello Sport arról számolt be, hogy Wesley Snijder visszatérhet a Serie A-ba, amennyiben a Galatasaray és az AC Milan, illetve maga Sjenider meg tudnak egyezni. 

A 30 esztendős holland középpályás számára nem lenne ismeretlen a közeg, hiszen karrierje egyik legszebb időszakát töltötte a San Siro falai között az Inter játékosaként. Most azonban egy öltözőfolyosóval odébbról keresik. A hírek szerint az AC Milan vezetősége januárban kölcsönvenné Sneijdert a szezon végéig, ugyanis az Ázsia-kupa küzdelmei miatt a csapat vezére Honda Keiszuke egy hónapig lesz távol. 

Az ügylet és annak részletei még igen homályosak, bizonyára heteken belül többet tudnunk majd meg. Emellett azt se felejthetjük el, hogy Van Gaal a Manchester United trénere is kacérkodik Sneijder megszerzésének gondolatával.

Ami a piaci viszonylatokat illeti, a transfermarkt.de legutóbbi becslése szerint Sneijder piaci ára 16 millió euró, melyhez egy 2016 nyaráig szóló kontraktus párosul.

Arrow

Kidőlt a Manchester United középpályása

Nem csak a Real Madrid sínylette meg a válogatott szereplést Luka Modric kiesésével, a Manchester United is középpályását vesztette Daley Blind személyében. 

A 24 esztendős védekező középpályás vasárnap este a Lettország ellen 6:0-ra megnyert selejtezőmérkőzés első félidejében sérült meg, miután összetalálkozott Eduards Visnakovs lábával. A Vörös Ördögök vezetőedzője Van Gaal törheti a fejét, ugyanis a Holland Labdarúgó-szövetség tájékoztatása szerint Blind alsóhangon minimum hat hétig lesz harcképtelen, ám ez az időtartam könnyen két hónapot is elérheti. 

Blind nyáron érkezett a Unitedhez, már javában zajlott a szezon, túl voltunk pár fordulón, amikor az üzlet megköttetett. Az első pillanattól fogva kirobbanthatatlan a csapatból, nyolc mérkőzésen kapott lehetőséget és Van Gaal egyetlen alkalommal sem cserélte le. Ezen számok jelzik, hogy milyen fontos láncszemét vesztette el a United.

Arrow

Megsérült a Real Madrid kiválósága

Vezéráldozatot hozott a vasárnap esti Olaszország- Horvátország selejtezőmérkőzés. Rossz hírt kapott Carlo Ancelotti a Real Madrid olasz szakvezetője, ugyanis egyik legjobb játékosa, a horvát válogatott Luka Modric kidől a sorból. A sérülés komolyabb, mint azt az első diagnózis mutatta.

A 29 esztendős középpályás az első félidő közepén szenvedett sérülést, egy rövid ápolást követően még visszatért a pályára, ám pár perccel később cserét kért és az öltözőbe bicegett. Az első orvosi diagnózis combizomsérülést állapított meg, 2-3 hetes kihagyást jósoltak, ám a részletes vizsgálatok megerősítették sokak félelmét, a sérülés komolyabb és minimum 6-8 hetes kényszerpihenőt von magával.

Modric a Real Madrid középpályájának vezére, idén eddig 17 mérkőzésen szerepelt és kiváló formát mutatott. Pótlása nem lesz egyszerű... 

Arrow

Pogba elárulta kinek adná az Aranylabdát

Egyre közelebb vagyunk az Aranylabda 23-as listájának szűkítéséhez, decemberben három fősre olvad az esélyesek mezőnye. Paul Pogba a Juventus kiválósága egyértelművé tette, hogy szemében ki a világ jelenlegi legjobb labdarúgója. Szerinte ez nem is kérdés... 

A fiatal irányítóval a France Football készített interjút a Svédország elleni barátságos mérkőzést megelőzően. A újságíró természetesen eltért a gallok soron következő mérkőzésétől és Pogbának szegezte az Aranylabdára vonatkozó kérdését. - "Szerintem Cristiano Ronaldo nyeri. Számomra ez nyilvánvaló, van egyáltalán valaki aki számára nem?"

A 2014-es FIFA-Aranylabda jelöltjeinek 23-as névsora: (orszégok szerinti bontás) 
Németország: Toni Kroos (Bayern München), Philipp Lahm (Bayern München), Thomas Müller (Bayern München), Manuel Neuer (Bayern München), Bastian Schweinsteiger (Bayern München). Mario Götze (Bayern München) 
Spanyolország: Diego Costa (Atletico Madrid/Chelsea), Andres Iniesta (Barcelona), Sergio Ramos (Real Madrid) 
Argentína: Ángel Di María (Real Madrid/Manchester United), Javier Mascherano (Barcelona), Lionel Messi (Barcelona) 
Belgium: Thibaut Courtois (Atletico Madrid/Chelsea), Eden Hazard (Chelsea) 
Franciaország: Karim Benzema (Real Madrid), Paul Pogba (Juventus) 
Portugália: Cristiano Ronaldo (Real Madrid) 
Svédország: Zlatan Ibrahimovic (PSG) 
Brazília: Neymar (Barcelona) 
Hollandia: Arjen Robben (Bayern München) 
Kolumbia: James Rodriguez (AS Monaco/Real Madrid) 
Wales: Gareth Bale (Real Madrid) 
Elefántcsontpart: Yaya Touré (Manchester City) 

Arrow

Gareth Bale és Neymar karrierje számokban

Jonathan Barnet nem kertelt, kinyilatkoztatta véleményét!  Gareth Bale ügynöke egy a minap tett nyilatkozatában elmondta, walesi "védence" egy napon a világ legjobbja lesz és elnyeri az aranylabdát. Nyilatkozata végén Neymar és Bale között is különbséget tett. 

Bernatt így nyilatkozott az AS-nek - "Biztos vagyok benne, hogy a világ legjobb játékosa lesz! Meg fogja nyerni az Aranylabdát. Mondtam ezt Florentino Péreznek és José Ángel Sáncheznek korábban, erre elkezdtek nevetni. Most már nem igazán hallok nevetést...! Azt is mondtam, hogy Bale jobb játékos, mint Neymar. Ezt pedig most is tartom!"

Mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy ki a jobb, egy biztos, mindkét labdarúgó hatalmas zseni! Vettük a bátorságot és csináltunk egy kis számmisztikát, íme Bale, illetve Neymar eddigi karrierje számokban! Mindketten vezéregyéniségeik jelenlegi csapatuknak, a válogatottban nyújtott teljesítmény azonban nagy különbséget mutat. Itt jön ki az, hogy ki mellett milyen társak vannak, ki hova született. Ezek pedig csak számok, s mint tudjuk nem csak a gólok és a gólpasszok számítanak...

A 25 esztendős Bale eddigi karrierje számokban:
Southampton: 40 mérkőzés 5 gól, 12 gólpassz
Tottenham: 203 mérkőzés, 56 gól, 58 gólpassz
Real Madrid: 58 mérkőzés, 28 gól, 24 gólpassz
Wales: 46 mérkőzés, 16 gól
Összesen: 347 mérkőzés, 105 gól és 94 gólpassz
Piac érték: 80 millió euró

A 22 esztendős Neymar eddigi karrierje számokban:
Santos: 134 mérkőzés, 70 gól és 40 gólpassz
Barcelona: 55 mérkőzés, 27 gól és 17 gólpassz
Brazília: 60 mérkőzés, 45 gól 
Összesen: 209 mérkőzés, 142 gól, 57 gólpassz
Piac érték: 70 millió euró

Arrow