2014. október 31., péntek

La Liga: Idegenben a Real, otthon lép pályára a Barca - előzetes

A szokásoknak megfelelően ezúttal is pénteken kezdődik és hétfőn ér véget a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) soron következő 10. fordulója. Kemény meccs elé néz az élbolyban helyet foglaló Sevilla és a Valencia egyaránt, míg a Barca, Atletico, Real trió kötelező győzelem elé néz.  

A 10. fordulót a Deportivo és a Getafe összecsapása nyitja a Riazorban. Mindkét csapat az alsóházban foglal helyet, ám a vendégek némileg jobb mutatóval büszkélkedhetnek.

A szombat igazi meccsdömpinget hoz, a sztárklubok egymást követően lépnek pályára, így igazi meccsdömpinget lehet tartani otthona  fotelban. A játéknapot délután a Real Madrid vendégjátéka nyitja, Ancelotti tanítványai a Granada otthonában lépnek pályára. A vendéglátó utóbbi öt mérkőzésén mindössze egy pontot produkált, míg a fővárosiak 15 ponttal tudták le ezt a periódust, gólarányuk pedig elképesztő 20:2-es méretet ölt, ráadásul legutóbb a nagy rivális FC Barcelonát küldték haza a Bernabeuból nulla ponttal. A kora esti mérkőzésen aztán jön az Atletivo Madrid és az újonc Córdona összecsapása. A vendégségbe érkező csapat eddig nyeretlen a bajnokságban és aligha Madridban a regnáló bajnok ellen törik meg ez a sorozat. Persze előre azért ne igyunk Simeone fiainak győzelmére. Este 20 órakor aztán jön az FC Barcelona és a remek formában lévő Celta Vigo összecsapása. A Nou Camp közönsége először láthatja majd játszani Suarezt, aki első katalán színekben jegyzett góljára készül tétmérkőzésen. A Celta idén még nem kapott ki idegenben és két fantasztikus formában lévő gólvágója is van Larrivey és Nolito személyében. Jó mérkőzésre van kilátás, persze nem kell mondanunk, hogy ki a mérkőzés esélyese. A játéknapot az elképesztően rossz szezonrajtot vevő Real Sociedad és az utóbbi három meccsén kilenc pontot nyerő Malaga vívja.

Vasárnap két igen jónak ígérkező rangadó vár a spanyol futball szerelmeseire, előbb a dobogó második helyén álló Sevilla látogat a pocsék szezonrajtot vevő Bilbao otthonába, majd a Villareal fogadja a Bajnokok Ligája indulást érő helyen tanyázó Valenciát. A sereghajtó Levante hazai pályán gyűjtené be a három bajnoki pontot az Almeria ellen, míg az utolsó előtt Elche a felsőházat záró, igen hullámzó teljesítményt nyújtó Espanyolt fogadja.

A forduló zárómérkőzését hétfőn játsszák, a legutóbb nagy pofonba beleszaladó Vallecano hazai környezetben fogadja az újonc Eibart.

Péntek:
20:45 Deportivo La Coruna - Getafe

Szombat:
16:00 Granada - Real Madrid (Sport 2)
18:00 Atlético Madrid - Córdoba (Sport 2)
20:00 Barcelona - Celta Vigo (Sport 2)
22:00 Real Sociedad - Málaga

Vasárnap:
12:00 Athletic Bilbao - Sevilla (Sport 1)
17:00 Villarreal - Valencia
19:00 Levante - Almería (Sport 1)
21:00 Elche - Espanyol (Sport 1)

Hétfő:
20:45 Rayo Vallecano - Eibar

Arrow 

Mourinho 30 milliót ajánl a Barca ászáért

A téli átigazolási időszakban nagy lehet a harc az FC Barcelona  világ- és Európa-bajnok védőjének Gererd Piquenek a játékjogáért. A katalánok megtartanák, míg a Manchester United és a Chelsea vinné a 27 esztendős bekket. 

Az Enrique éra kezdete óta Pique közel sem kap annyi lehetőséget, mint korábban, helye megkérdőjeleződött a kezdőben és bizony több ízben is a rotáció áldozatává vált. A sajtó szerint feszültség van a felek között, mely Pique távozásához vezethet akár már januárban. A katalánoknak azonban okosan kell pakolgatni a kártyalapokat, hiszen jelenleg 2016-ig érvényes átigazolási tilalom sújtja a klubot, így távolba nézően kell gondolkozniuk. 

Idő közben a Manchester United és a Chelsea is bejelentkezett, mint kérő, a United révén 25 millió eurós ajánlatról lehetett olvasni, majd arról, hogy Mourinho is szeretné a spanyolt és hajlandó kifizetni a 25 millió eurót. A legfrissebb hírek szerint Abramovic engedélyével a Chelsea emelte a tétet és 30 millió eurót is letesz az asztalra, abban bízva, hogy ezzel felülmúlta a Vörös Ördögök ajánlatát.

Arrow

Brazil válogatott középpályást venne az Arsenal

Arsene Wenger az Ágyúsok menedzsere védekező középpályást keres csapatába. A téli átigazolási időszak fő célja lesz a poszt betöltése egy új igazolással. Hallhattunk már neveket, most azonban itt a legújabb kiszemelt egy brazil válogatott labdarúgó személyében. 

A 24 esztendős Romulo sokak számára bizonyára ismeretlen, ez nem csoda, hiszen az európai topfutballban még nem mutatkozott be. Jelenleg a Szpartak Moszkva alkalmazásában áll, 2012 nyarán került Európába, ám karrierjét folyamatos sérülések nehezítették. Kvalitásait jelzi, hogy a Vasco játékosaként meghívót kapott a brazil válogatottba, melynek címeres mezét eddig nyolcszor ölthette magára. Sőt mi több, neve mellett még egy találat is szerepel. A jelenkori kapitány Dunga is figyeli, a bő névsorban ott van a neve.

Piaci értékét a német transfermarkt.de 5 millió euróra taksálja, a Szpartak anno 8 milliót fizetett érte. A hírek szerint az Arsenal januárban kész egy 12 millió eurós ajánlatot tenni.

Arrow

Abidal januárban visszatér Barcelonába

Éric Abidal történetét, pályafutást, súlyos betegségét és csodával határos gyógyulását bizonyára sokan ismerik, sokaknak adhat erőt és példát. A 35 esztendős francia bekk döntött, visszatért Barcelonába, ám más minőségben, mint azt korábban tette. 

A bekk közölte az Olympiacos vezetőivel, hogy itt a vége, nincs tovább, decemberben szögre akasztja a stoplist és befejezi profi pályafutását. Barcelonát követően előbb az AS Monacót, majd a görög bajnok sorait erősítette, idén 3 Bajnokok Ligája mérkőzés és 5 bajnoki találkozó van a lábában, ám úgy érzi elég, új kihívások elé kell néznie.

A hírek szerint az FC Barcelona alkalmazásába áll az új esztendőben és technikai vezetőként dolgozik majd a katalán klub utánpótlásában.

Íme Éric Abidal nagyszerű karrierje számokban:
2000-2002 AS Monaco 23 mérkőzés
2002-2004 Lille 62 mérkőzés
2004-2007 Lyon 97 mérkőzés
2007-2013 Barcelona 193 mérkőzés
2013-2014 AS Monaco 29 mérkőzés
2014- ?      Olympiakos 8 mérkőzés

2004-2014 Franciaország 68 mérkőzés

Arrow

United kontra Monaco! - Megegyeztek Falcao vételáráról

Egybehangzó hírek szerint egyességre jutott az AS Monaco és a Manchester United! A hercegségiek kolumbiai válogatott támadója Falcao jelen pillanatban kölcsönszerződését tölti az Old Traffordon, ám a United élni kíván opciós jogával a szezon végén. Borsos ára van a kolumbiainak...  

Habár a 28 esztendős gólfelelős még nem találta meg góllövőcipőjét, Van Gaal bízik benne és tudja, hogy remekül belepasszol majd a kolumbiai az elképzeléseibe. Falcao eddig 5 mérkőzésen 1 gólt és 2 gólpasszt jegyez.

A felek tárgyalóasztalhoz ültek és megszületett a megegyezés, melynek értelmében 56 millió euróért cserél gazdát a támadó játékjoga. Ez 4 millióval kevesebb, mint amit a Monaco az Atletico Madrid kasszájába fizetett anno!

Falcao karrierje számokban:
2001-2009 River Plate 93 mérkőzés 36 gól
2009-2011 Porto 87 mérkőzés 72 gól
2011-2013 Atletico Madrid 90 mérkőzés 70 gól
2013- ?      AS Monaco 22 mérkőzés 13 gól
2014- ?      Manchester United 5 mérkőzés 1 gól

2007- ?      Kolumbia 52 mérkőzés 20 gól

Összesen: 349 mérkőzés 212 gól

Arrow