2014. június 11., szerda

VB 2014: szörnyű tragédia érte a brazil kapitányt Scolarit

Elvesztette unokaöccsét Luiz felipe Scolari a brazil labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya. A tréner hozzátartozója autóbalesetben vesztette életét két nappal a kezdődő világbajnokság előtt. Ráadásul a felkészülés alatt ez nem az első haláleset a családban, ugyanis két héttel korábban a kapitány sógora is elhunyt. 

Scolari hatalmas lelkierőről tett tanúbizonyságot, ugyanis nem hagyta el a Selecaot, kiment a gyepre és megtartotta Neymarék számára az eltervezett edzést. 

A brazil csapat holnap magyar idő szerint 22 órakor kezdi meg a 2014-es labdarúgó világbajnokságot a horvát válogatott ellenében.

Őszi Ádám

VB 2014: Elképesztő népszerűség fogadta a franciákat

Megtartotta első nyilvános edzését a francia kapitány Didier Deschamps, aki 22 játékosnak vezényelte le a másfél órás átmozgatást. Külön edzett a kisebb sérüléssel bajlódó Mathieu Debuchy, aki nem élvezhette a csapat népszerűségét, ugyanis közel tízezren voltak kíváncsiak a nyilvános tréningre 

Ribeirao Pretóban, a franciák szálláshelyén a helyi lakosok ingyen tekinthették meg az eseményt, melyre az első 5000 online vásárolható jegy kevesebb mint harminc perc alatt elfogyott, a végére pedig dupla ennyien ültek a lelátókon.

Láthatóan jó a hangulat a francia keretben, emlékezzünk, négy évvel korábban Domenech irányítása alatt milyen rideg és zord volt az összkép. Ez most nem így van. A francia csapat 15-én kezdi meg a szereplését Honduras ellen, majd Svájc és utolsóként Ecuador lesz a terítéken a csoportban.

Őszi Ádám

Bajban Elefántcsontpart! - Az orvosok versenyt futnak az idővel...

Igen csak kérdésessé vált a legjobb formában lévő elefántcsontparti sztár Yaya Toure játéka a Japán elleni nyitómérkőzésen. A Manchester City sztárja nem biztos, hogy felépül műtétjét követően, közölte Sabri Lamouchi szövetségi kapitány. 

A Manchester City együttesével brillizzó 31 esztendős középpályás soha nem látott teljesítményt produkált a szezon során, csak úgy ontotta a gólokat, ám combsérülése ellenére végigjátszotta a bajnokság záró etapját, melynek végeztével Katarban egy kisebb műtétet hajtottak végre rajta. 

A klasszis játékos nagyon hiányozna az elefántcsontparti csapatból, mely a felkészülést nélküle csinálta végig. A japán elleni mérkőzésre június 15-én kerül sor, a kapitány így fogalmazott - "orvosaink versenyt futnak az idővel!"

Őszi Ádám

Ég veled Mancini!

Eddig tartott a török Galatasaray és az olasz szakember Roberto Mancini frigye.  A török klub szerdán hivatalosan honlapján jelentette be a tréner távozását, akit nem kirúgtak, hanem közös megegyezéssel szerződést bontottak.  

Mancini 34 mérkőzésen ült a csapat kispadján, ám ebből csupán 18 tudott megnyerni, ez pedig elégedetlenségre adott okot. Főleg, hogy az ősi rivális Fener megszorítására esélye sem volt a csapatnak, igaz a BL-főtábla így is megvan a nagy rivális kizárása miatt.

A Bajnokok Ligája idei kiírásarában a nyolcaddöntőben állt meg a csapat, ami nem rossz, míg a Török-Kupát megnyerték, ám úgy fest ez nem volt elég. A hírek szerint az utód is megvan a Shakhtart korábban tíz éven át irányító román szaktekintély Mircea Lucescu személyében. 

Mivel a felek közös megegyezéssel bontottak szerződést, mely egyébként 2016-ig szólt, így Mancini nem kap végkielégítést.

Őszi Ádám

Rossz híreket kapott Reus

A Borussia Dortmund és a Nationalelf klasszisa Marco Reus lemarad a labdarúgó-világbajnokságról, sőt egyre rosszabb híreket kap. A középpályás az örmények elleni 6-1-re megnyert felkészülési mérkőzés során szenvedett bokaszalag sérülést.

Az első diagnózisok még arról szóltak, hogy a nyolcaddöntőre összedrótozhatják a német klasszist, aki még az FC Barcelona orvosi stábjánál is megfordult, ám csodát a katalánok sem tudtak tenni, így kiderült, hogy Reus lemond a világbajnokságról. Ezt követően pedig már arról lehetett hallani, hogy a Német Szuperkupa-döntő is veszélyben van. Mostanra pedig már a szezonnyitánnyal is gondok lehetnek, Markus Braun kluborvos szerint nem kettő, hanem három hónapot vesz majd igénybe a rehabilitáció, így szeptemberre lehet ismételten harcképes a német, aki így a Bundesliga kezdetéről is lemaradhat.

Őszi Ádám

Az Interé az argentin csatár - hivatalos

Pont került a Mauro Icardi ügyre, mint ismeretes az argentin válogatott támadó játékjogát a Sampdoria és az Internazionale együttesen birtokolta, ám az olasz futballban reform áll be, az Olasz Labdarúgó-szövetség (FIGC) ugyanis betiltja a kettős játékjogot, melyet sok-sok klub gyakorolt. 

A 21 esztendős támadó a 2012/2013-as szezonban robbant be a köztudatba, akkor a Samp színeiben 33 mérkőzésen 11 gólt szerzett. A mögöttünk álló szezont pedig már az Inter színeiben kezdte meg, és lőtt 22 bajnokin 9 gólt. A két klub dűlőre jutott és meg nem nevezett összegért, immáron az Inter birtokolja Icardi teljes játékjogát.

Őszi Ádám

Azeri milliárdos vette meg a négyszeres angol bajnok klubot

Immáron új tulajdonosa van a szebb időket is megélt, jelenleg a másodosztályban szereplő négyszeres angol bajnoknak Sheffield Wednesday labdarúgócsapatának, melyet az azeri milliárdos üzletember Hafiz Mammadov vett meg. 

"Elégedett és büszke vagyok, hogy sikerült megvennem ezt a csodálatos klubot. Szenvedélyes futballszurkoló és az angol labdarúgás nagy tisztelője vagyok" - nyilatkozta Mammadov, akinek nem ez az első labdarúgócsapata, ugyanis hazájában az FC Baku tulajsonosa, míg Franciaországban az élvonalbéli Lens csapatát is birtokolja.

A klubot Milan Mandarictól vette meg az azeri üzletember, a transzfer árát azonban nem hozták nyilvánosságra, a pletykák szerint azonban  egy 50 millió eurós összegről lehet szó.

A Sheffield Wednesday igen ősi klubnak számít, 1867-ben alapították és négy bajnoki címet tudhat zsebben, legutóbb az 1999/2000-es szezonban szerepeltek a Premier Leagueben, ekkor kiestek.

Őszi Ádám

FootGolf: A Future FM versennyel folytatódik a magyar bajnokság! – előzetes

Féltávhoz érkezik a 2014-es FootGolf Országos Bajnokság, ezúttal nem vasárnap, hanem szombaton áll rajthoz a mezőny  Kisorosziban a Magyar Golf Club golfpályáján, ahol a 4. forduló kerül megrendezésre. A Future FM forduló legnagyobb kérdése az, hogy valaki meg tudja-e állítani Lengyel Bélát a felnőtt férfi összetett vezetőjét, aki eddig mindhárom versenyt megnyerte és hatalmas előnyre tett szert. Reméljük, az idő kegyes lesz a versenyzőkhöz és nem kell az elemekkel is küzdeni. 

Ami az elmúlt egy hónapot illeti, a mezőny egy része nem unatkozott, három Európai FootGoolf Trophy Tour verseny is megrendezésre került, ahol mindegyiken képviseltették magukat magyarok. Előbb Olaszországban, majd Hollandiában és végül Svájcban méretett meg a nemzetközi mezőny. A legjobb eredményt Lengyel Béla érte el, aki Olaszországban második lett. Emellett Horvátországban is versenyt rendeztek, ahol népes magyar mezőny képviseltette magát, az aranyat is elhoztuk, sőt a negyedik, ötödik, hatodik helyen is magyar végzett. (Lengyel Béla, Gelencsér Gábor, Bogár Krisztián és Varga Gábor.)

A versenyzők mint mindig ezúttal is felnőtt férfi, junior, senior és női kategóriában rajtolnak el, s gyűjtögethetik a ranglistapontokat. A Hinora versenyen pedig először állt rajthoz női versenyző Újvári Izabella személyében, aki reméljük ezúttal is ellátogat és talán kategóriájában nem lesz egyedül.

Mindenkit biztatunk, hogy próbálja ki ezt a remek sportágat, nevezni még mindig lehet, alább az elérhetőségeket is megtaláljátok. A FociClub.hu ezúttal is ott lesz, testközelből figyeljük az eseményeket. 

Bajnokság állásáért KATT!

Bajnokság fordulóinak időpontjai:
2014.03.15. Coca-Cola Footgolf Verseny 1. forduló –> Győztes: Lengyel Béla
2014.04.13. Hörmann Footgolf Verseny 2. forduló és Magyar Kupa –> Győztes: Lengyel Béla
2014.05.11. Hinora Footgolf Verseny 3. forduló –> Győztes: Lengyel Béla
2014.06.14. Future FM Footgolf Verseny 4. forduló
2014.07.06. Sport Global Tours Footgolf Verseny 5. forduló
2014.08.16. Football Factor Footgolf Verseny 6. forduló
2014.09.21. Tokio Bar & Restaurant Footgolf Verseny 7. forduló
2014.10.03-05. II. Hungarian International Footgolf Cup és 8. forduló

Jelentkezni még mindig bátran lehet!
Footgolf Hungary Kft.
1028 Budapest, Várhegy u.8.
www.magyarfootgolf.hu
bajnoksag@magyfootgolf.hu
Kontakt személyek:
Gelencsér Gábor +36-20-911-92-97, Hankó Péter +36-70-331-99-13
A változtatás jogát fenntartjuk.
Budapest, 2014.02.01. Footgolf Hungary Kft

Őszi Ádám

Felkészülés: CR7 játszott, Portugália ötöt hintett

Magyar idő szerint hajnali négy óra környékén lefújták az utolsó felkészülési mérkőzést, mely a labdarúgó-világbajnokságra történő felkészülést szolgálta. Holnap immáron élesben dübörög a torna, Brazília és Horvátország lesz a porondon, most azonban még egy pillanatig figyeljünk Portugáliára, aki CR7-el a kezdőben hengerelt. 

Portugália - Írország 5-1 (3-0)
G: Almeida (3., 37.), Keogh (20.), Vieirinha (77.), Coerntrao (83.) ill. McClean (52.)

Mezőnyben az ír válogatott teljes mértékben felvette a harcot, szinte semmivel nem voltak jobbak a portugálok, ám ami a kapu előtti teljesítményt illeti, roppant nagy volt a differencia. Mind próbálkozások, mind pedig kaput találó kísérletek terén. Az első gólra nem is kellett sokat várni Hugo Almeida egy remekbe szabott Varela beadást követően fejelhetett tisztán a kapuba. A 20. percben aztán egy a védőn csúnyán és borzasztó pechesen megpattanó labda talált utat a kapuba, szegény Keogh nem tehetett az esetről. A félidőben három gólosra duzzadt a portugál előny, erről pedig Almeida gondoskodott, a portugál keretbe foglalta az első játékrészt.

A második játékrész elején aztán McClean révén szépítettek az írek, ám ez csak szépségtapasz volt, Vieirinha  a 77. percben  fejelhetett egy kiváló beadást követően , ezt még a kapus védeni tudta, ám a kipattanó is az övé volt, azt pedig könnyedén belsőzte a hálóba. A végeredményt Coentrao állította be, a Real Madrid sztárja remek indítást kapva két védő gyűrűjében remek mozdulattal emelt el az írek kapusa felett. Cristiano Ronaldo 65 percet töltött a pályán, teljesítménye pedig nem volt túl meggyőző.

Őszi Ádám