2014. december 13., szombat

Premier League: Derbi lesz az Old Traffordon - előzetes

Újabb hétvége, újabb Premier League forduló. Az angol elsőosztályú csaptok immáron a 16. fordulóra kanyarodnak rá. Ezúttal is kiváló párosítások várnak a labdarúgás fanatikusaira, sőt vasárnap az Old Trafford gyepéről egy igazi rangadóval jelentkeznek a felek. A Vörös Ördögök folytathatják eredményes sorozatukat, míg a Liverpool szó szerint az életéért küzd. 

A hagyományokkal ellentétesen elmarad a korai szombati mérkőzés, a csapatok 16 órai kezdettel kanyarodnak rá a fordulóra. Az újonc és egyben kiesés ellen küzdő Burnley az utóbbi hetekben lejtmenetnek induló Southamptont fogadja, a szezon meglepetéscsapatának titulált vendég hadnak ideje lenne visszatérni a megkezdett útra.  A legutóbb vereséget szenvedő Chelsea a szintén kiesőzónában helyet foglaló Hull Cityt fogadja, amennyiben Mourinho csapata vereséget szenved, a Manchester City pontban beérheti a listavezetőt. Apropó, ha mát a Polgároknál tartunk, Pellegrini tanítványai a BL továbbjutást követően a sereghajtó Leicester ellen folytathatják remek bajnoki sorozatukat a gólfelelős Agüero nélkül. Ha pedig az argentinról van szó, a tréner kikérte magának, a csapata nem egyszemélyes hadsereg. Ezt heteken belül meglátjuk...! 

Alsóházi rangadó vár a Crystal Palace, Stoke City duóra, a feleket négy pont választja el a tabellán utóbbi javára. A negyedik helyen álló, pazar teljesítményt nyújtó West Ham United ezúttal a Sunderland otthonába látogat, míg a kiesés ellen küzdő West Brom az alsóházat vezető Aston Villát fogadja. A játéknapot az Arsenal és a Newcastle United összecsapása zárja, a tabellára tekintve egy igazi rangadó elébe nézünk, a felek között jelen állás szerint csak a gólkülönbség dönt. Az Arsenal legutóbbi öt meccséből hármat elbukott, míg a Newcaslte legutóbb az akkor még veretlen Chelsea életét keserítette meg.

Vasárnap aztán jöhet a derbi, a Liverpool és a Manchester United összecsapása, egy igazi ősi, gigászi ütközet. A United legutóbbi öt meccsét megnyerte, még akkor is, ha mutatott játéka rengeteg kritikát kapott, míg a Liverpool idei teljesítményét nehéz lenne jellemezni. Egy biztos, a három pont a pool számára lenne fontosabb. Este a Swansea és a Tottenham zárja a játéknapot, mindkét csapat a felsőház aljában foglal helyet. A Swansea mondhatni erőn felül teljesít, míg  a Tottenham pooli magaslatokba süllyedt eddig.

A fordulót hétfőn az Everotn és a QPR összecsapása zárja utóbbi a kiesés ellen küzd, míg előbbi jelenleg tizenkettedik, de a szezon elején az első ötbe várták...

Szombat:
16:00 Burnley - Southampton
16:00 Chelsea - Hull (Digi Sport 1)
16:00 Crystal Palace - Stoke
16:00 Leicester - Manchester City
16:00 Sunderland AFC - West Ham United
16:00 West Bromwich - Aston Villa
18:30 Arsenal - Newcastle United (Digi Sport 1)

Vasárnap:
14:30 Manchester United - Liverpool (Digi Sport 1)
17:00 Swansea - Tottenham (Digi Sport 1)

Hétfő: 
21:00 Everton - Queens Park (Digi Sport 1)

Őszi Ádám