2014. szeptember 14., vasárnap

PL: Diego Costa fantasztikus rekordot tudhat magáénak

Soha egyetlen labdarúgó sem kezdte ilyen gólerősen karrierjét az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier Leagueben). Diego Costa a Chelsea nyáron szerződtetett spanyol válogatott támadója négy mérkőzésen immáron hét találatnál jár, ezzel pedig új rekordot állított fel. 

A korábbi rekorder egyaránt 6-6 góllal Micky Quinn (Coventry City) és Sergio Agüero (Manchester City) volt, ez a rekord azonban szombat délután óta már csak a múlté. Diego Costa a Swansea elleni mesterhármasával immáron 7 gólnál tart négy mérkőzésen.

A klubrekord is természetesen így az övé, ám érdekesség képen utánanéztünk, hogy a londoni kékek emblematikus, vagy éppen nem aprópénzt kóstáló labdarúgói hogyan kezdtek. Nos, Didier Drogba számára 18 mérkőzés kellett első 7 találatához, míg Sevcsenko 41, Torres pedig 43 mérkőzésig váratott magára...

Eddig tehát úgy fest, nagyot húzott Mourinho, amikor megszerezte az Atletico szurkolók korábbi kedvencét, kíváncsian várjuk a folytatást.

Sergio Agüero egyébként 5 találkozó után 8 gólnál tartott, a lecke fel van adva Costa számára...

Arrow

Arsenal: Sérülés borzolja a kedélyeket

Nem elég a rossz szezonrajt, még a sérülések is nehezítik Arsene Wenger dolgát. A Manchester City elleni 2-2-es döntetlen során ugyanis bokasérülést szenvedett a nyáron érkező Debuchy. Ezzel Giroud után őrá is hosszas pihenő vár. 

A 29 esztendős védő bal bokája sérült meg, s azonnal le is kellett cserélni. nagy volt az aggodalom, ugyanis nem lehetett kizárni a törést sem, ám a részletes orvosi vizsgálatok és a röntgenfelvételek kimutatták, hogy a csontok rendben vannak. A franciára legalább 2 hónapos kihagyás vár, a diagnózis súlyos rándulás.

"Nincsen törés, azonban Debuchy nagyon súlyos rándulást szenvedett. Azt még nem tudjuk, meddig lesz harcképtelen, azonban ez a sérülés egyáltalán nem néz ki jól." - mondta a mérkőzést követően Arsene  Wenger az újságírók kérdésére válaszolva.

Mint ismeretes a csapat gólfelelőse Giroud is sérült, játékával immáron csak jövőre számolhat Wenger.

Arrow

PL: Hiába a fölény, otthon kapott ki a Liverpool

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) szombat esti játéknapjának zárómérkőzésén újra beigazolódott az örök igazság, miszerint a focit, azt gólra játsszák. Hiába a hatalmas mezőnyfölény, az Aston Villa reteszét nem tudta feltörni a Liverpool, mely így hazai pályán szenvedett vereséget. Fontos pontok mentek el... 

Liverpool - Aston Villa 0-1 (0-1)
G: - ill. Agbonlahor (10.)

A mérkőzés egészét tekintve uralta a játékot Rodgers együttese, ám egyetlen egyszer nem zárt jól a védelem, ezt pedig Agbonlahor kihasználta a 10. percben egy szögletet követően. A mérkőzés folyamán ez volt az első és egyben az utolsó kaput találó kísérlete a hazaiaknak, ám ez is elégnek bizonyult a győzelemhez, mint később az kiderült. A vörösök mentek előre, próbálkoztak, ám lövéseik pontatlannak bizonyultak, a Villa falát nem igen lehetett átjátszani és rögzített helyzetekből sem akart megérkezni az egyenlítő találat. A második játékrészben volt, amikor 87-13 volt a labdabirtoklási arány, a Villa két passz erejéig nem bírta megtartani a labdát. A pool fölénye olyannyira nagy volt, hogy  Lambert mester együttese kapuralövés nélkül, ám mint azt korábban mondtuk három nagyon fontos ponttal hagyta el a "csatateret".

Korábbi eredmények:
Arsenal - Manchester City 2-2
Chelsea – Swansea City 4-2
West Brom - Everton 0-2
Sunderland – Totenham 2-2 
Southampton – Newcastle 4-0
Stoke – Leichester 0-1
Crystal Palace – Burnley 0-0

Arrow