2014. július 13., vasárnap

Chelsea: Mourinhónak a PSG ásza kell - sajtóhír

Nem csupán Diego Costa szerepel José Mourinho átigazolási terveiben a portugál tréner több poszton is megerősítené csapatát és persze nem csak érkezők, távozók is lesznek. A Special One ezúttal a francia bajnok ászát szemelte ki, nem lesz olcsó mulatság, amennyiben a Daily Express forrása hiteles. 

A szóban forgó játékos nem más, mint az argentin válogatott Javier Pastore, aki nem fért bele a kapitány Alejandro Sabella elképzeléseibe, így lemaradt a világbajnokságról.  Az irányító középpályás 2011-ben a Palermo együttesétől szerződött a párizsiakhoz, akik szép summát, 42 millió eurót utaltak át Rosaneri számlájára, mely akkor a piaci értékének a duplája volt. Azt, hogy most mekkora összeg lenne az, amiért elengedné a Paris Saint Germain játékosát nem tudni. Piaci árát a transfermarkt.de 20,5 millió euróra taksálja. A párizsiakat ismerve szívesen játékoscserébe bocsátkoznának, ugyanis Hazadr szerepelt terveik között, ám Mourinho biztosan nem akar megállni egyik ha nem a legjobb labdarúgójától.

Arrow

Nem volt elegendő a Real Madrid 75 millió eurós ajánlata

Előrehaladott tárgyalásokat folytat a Real Madrid és az AS Monaco labdarúgócsapata, a tét pedig nem más, mint a kolumbiai válogatott kiválósága, a góllövőlistát 6 góllal vezető  James Rodriguez. Az álláspontok eleinte nagyon távol voltak egymástól, mostanra azonban már csak 10 millió euró választja el a klubcserét, erről számolt be a Marca. 

A 23 esztendős játékos szerződésében nincsen kivásárlási ár megszabva, így a kluboknak kell megegyeznie az árban. Az AS Monaco orosz tulajdonosa jól felsrófolta az árat, azt mondta 115 millió euróért az viszi a középpályást, aki akarja. A Real Madrid elnöke Florentino Pere ez idő alatt így nyilatkozott: "Ez a játékos arra született, hogy a Real Madridban játsszon!" - majd állítólag befutott Monacóba egy 75 millió eurós ajánlat, mely nem nyerte el a hercegségiek tetszését, akik azonban sokat engedtek az árból, mely a hírek szerint 85 millión áll jelenleg, így csupán tíz millió választja el egymástól a két ajánlatot, mely persze borzasztó sok pénz.

James Rodriguez részéről nyilvánvaló a történet: "Csukott szemmel is alá írnék a Real Madridhoz. Egy életen át tartó álom lenne ez számomra."

Kérdés azonban, hogy megér-e ennyi pénzt a kolumbiai, melyen a Monaco egy esztendő alatt hatalmas pénzt kereshetne, ugyanis tavaly a Porto számlájára 45 milliót utaltak át, így az összeget majdnem megdupláznák.

James könnyen lehet, hogy gólkirályként zárja a világbajnokságot hat találattal, erre választ fogunk kapni ma este, emellett pedig a francia bajnokságban is remekül muzsikált és oroszlánrészt vállalt a csapat második helyezésében. Összesen 38 mérkőzésen lépett pályára, 10 gól és 14 gólpassz fűződik a nevéhez.

Arrow

Spanyol válogatott szélsőt igazolt a Porto - hivatalos

Az FC Porto labdarúgócsapata a szombati nap folyamán hivatalos honlapján jelentette be a spanyol válogatott szélső Adrián López Álvarez szerződtetését.   

A 26 esztendős válogatott szélső hosszútávú kontraktust írt alá új együttesével, 2019 nyaráig szolgálja majd a portugál trónról az előző idényben letaszított klubot. Az átigazolási összeg 11 millió euróra rúg, ez a transfermarkt.de által megszabott 8 millió eurónál valamivel több.

Ami Adrián madridi karrierjét illeti, az Atletico szurkolói 2011-ben köszönthették a csapatban, akkor a Deportivo csapatát hagyta el, s azóta 142 mérkőzésen öltötte magára a "Matracosok" mezét. A mögöttünk álló szezonban azonban többnyire csak epizódszereplő volt, csereként számított rá Simeone mester, igaz pályára lépett 39 mérkőzésen, ám átlagosan csupán 45 percet töltött a pályán, ez pedig nem volt kielégító mennyiség a számára.

Arrow

Brazil válogatott sztárt igazolhat a Juventus

Egyre inkább tényként, mintsem pletykaként kezelik a sajtóban Arturo Vidal távozását. A chilei válogatott kiválóság számos klub kívánságlistáján szerepel, az Öreg Hölgy pedig hatalmas summát tehet érte zsebre, így több mint valószínű, hogy nincsen maradása. Ezt mi sem jelzi jobban, mint hogy a klub már az utódkeresésen is túl van, megvan a kiválasztott. 

A 27 esztendős középpályást korábban szóba hozták a két spanyol gigásszal (Real Madrid és Barcelona), emellett a Bayern München és a Chelsea érdeklődéséről is hallani lehetett, ám a legkomolyabban a Manchester United és az Arsenal érdeklődik, a transzfer ára pedig elérheti akár a 60 millió eurót is.

Ha Vidal távozik, akkor a helyén nagy űr tátong majd, melyet feltétlenül és halaszthatatlanul el kell tüntetni. A hírek szerint a Zebrák Paulinhot a Tottenham brazil válogatottját ászát nézték ki maguknak és készek 24 millió eurós ajánlatot tenni a 25 éves játékosért, aki remek szezonon van túl. A Spurs közel 20 millió eurót fizetett Paulinhoért 2013-ban a Corinthians csapatának.

Ami a brazil eddigi londoni karrierjét illeti, 37 mérkőzésen 8 gólt és 2 gólpasszt jegyeztek neve mellé a statisztikusok. piaci árát a transfermarkt.de 16 millióra taksálja, míg szerződése 2018-ig köti jelenlegi klubjához.

Arrow

Kosarat kapott Van Gaal és a Manchester United

Többen úgy vélik, hogy Louis van Gaal érkezésével az Oranje korszak is beköszönt majd a Vörös Ördögöknél. Több holland válogatott játékost szóba hoztak már a Manchester Uniteddel, a legnagyobb ikon azonban nemet mondott válogatott béli főnökének.  

Sneijder és Blind még ott van a listán, azonban Arjen Robben kihúzta magát, elmondta, nem lesz a Manchester United játékosa, kiválóan érzi magát Münchenben és újabb trófeákat szeretne nyerni a csapattal. A 30 esztendős szélső, aki jó eséllyel pályázik a világbajnokság legjobbjának járó díjra hozzátette, hogy nagyon sokat köszönhet Van Gaalnak és nagyon tiszteli őt, döntését azonban nem lehet megmásítani.

Arjen Robben 2009-ben 24 millió euró ellenében Madridból tette át székhelyét Münchenbe, ahol szép lassan a legnagyobbak közé emeli nevét. Tétmérkőzésen idáig 167-szer öltötte magára a rekordbajnok mezét, statisztikái pedig lenyűgözőek 89 gólja mellett 61 asszisztot is jegyez.

Arrow

VB 2014: Németország negyedszer, vagy Argentína harmadszor? - előzetes

A helyezéseket illetően immáron csak egyetlen egy kérdés maradt, mely a legfontosabb, a torna kezdete óta. Vajon ki lesz a világbajnok!? A németek negyedszer ülnek a trónra, vagy az argentinok harmadszor hódítják el a serleget!? Este minden kiderül, addig is nézzük meg mire számíthatunk, milyen múltja van a párharcnak és a csapatok milyen utat jártak be a döntőig. 

Döntő
Németország - Argenítna 21:00 (m1)
Rio de Janeiro, Maracanã Stadion
Játékvezető: Nicola Rizzoli (olasz)

Németország: A Nationalelf átgázolt a házigazdán és mi más lenne a célja, mint a világbajnoki trófea, persze ezzel mindkét csapat így van. A szurkolók már zsebben érzik a győzelmet, azonban minden meccs más és már, a német csapat pedig nagyon ráfázhat, ha elbizakodva lép pályára. A csapatból egy játékosnak kérdéses a játéka, ez pedig az egyik legjobb Hummels, aki kisebb sérüléssel bajlódik, kiesése pedig megbonthatja a német védelmet. Ezt leszámítva minden alapemberére számíthat Löw mester, aki mellett az is szól, hogy sokkalta nagyobb a merítési lehetősége, mint kollégájának, a német kispad sokkalta erősebb, ez pedig egy hónapnyi utazgatás és sorozatterhelés után nagyon sokat számíthat. Egyértelmű a szituáció, Lionel Messit le kell venni a pályáról, ezzel pedig ki lehet húzni az argentinok méregfogát. Emellett még Thomas Müller is versenyben van a gólkirályi címért, biztosan mindent meg fog tenni, hogy beérje, netán megelőzze James Rodriguezt.

Argentína: Sokan úgy aposztrofálják őket, hogy az egyszemélyes hadsereg és némileg ennek igazat is lehet adni, hiszen a csapat előre játéka roppant Messi függő, kérdés, hogy esetleg Agüero, vagy netán valaki a középpályán fel tud-e nőni a feladathoz. Emellett ki kell hogy emeljük a csapat védelmét, mely roppant jónak és magabiztosnak mondható, korábban a torna előtt sok kritikát kaptak ez végett, ám bebizonyították, hogy nem kell sztárjátékosok hada ahhoz, hogy a védelem bombaerős legyen. Di Maria egyértelműen nagyon fog hiányozni. Természetesen ahogy a németeknél, úgy az argentinoknál is fogadkoznak és mi lehet annál édesebb, mint a legnagyobb rivális otthonában Brazíliában felülni a világ tetejére. Ez egy plusz motivációt jelenthet az argentinok számára. Halkan pedig megjegyezzük, bár nem az argentinok alá vonatkozik, reméljük, a játékvezetés elég színvonalas lesz, emlékezhetünk, hogy a tegnapi bronzmeccsen mik történtek...

Egymás ellen: Hatalma és nagyon régre visszanyúló gyökere van az egymás elleni párharcnak. Hat világbajnoki mérkőzés, Konföderációs Kupa és számos barátságos mérkőzés. Összesen 11 összecsapás 3 német győzelem 4 döntetlen és 4 argentin siker a mérleg, a németek tehát győzelem esetén egalizálhatnak. Első négy párharcukat a világbajnokságokon vívták a felek 1958-ban a csoportkörben futottak össze és a németek örülhettek (3-1). Ugrunk egyet az időben 1966-ba, a helyszín Anglia. A csoportkörben egy 0-0-ás döntetlen, mely akkor mindkét félnek továbbjutást ért. Ezt követően húsz esztendőt ugrunk az időben és két egymást követő világbajnokságon is keresztezték egymást a csapatok útjai. 1986-ban a döntőben találkoztak a felek, az NSZK pedig 3-2-es vereséget szenvedett, Rummenigge és Völler góljai kevésnek bizonyultak. Ez az időszak a két csapatról szólt, ugyanis négy évvel később 1990-ben szintén a döntőben futottak össze, akkor azonban Matthäusék örülhettek, Brehme tizenegyesből szerzett gólja a 85. percben mennybemenetelt ért. Németország azóta sem nyert világbajnokságot, a döntőket tekintve pedig egy-egy az állás. Az ezt megelőző két tornánk is összefutottak a felek, Németországban 2006-ban büntetőkkel léptek a hazaiak az elődöntőbe, míg négy esztendővel korában egy emlékezetes 4-0-val búcsúztatták Argentínát. 

Út a döntőig:
Nationalelf:
Németország - Portugália 4-0
Németország - Ghána 2-2
USA - Németország 0-1
Németország - Algéria 2-1-hosszabbításban
Franciaország - Németország 0-1
Brazília - Németország 1-7
Gólarány: 17-4

Albicelestes:
Argentína - Bosznia és Hercegovina 2-1
Argentína - Irán 1-0
Nigéria - Argentína 2-3
Argentína - Svájc 1-0 - hosszabbításban
Argentína - Belgium 1-0
Hollandia - Argentína 0-1 - büntetőkkel
Gólarány: 8-3

Arrow

Átigazolások: 60 milliót kaszálhat a Real Madrid

Az AS információi szerint közel a megállapodás a Real Madrid és a Paris Saint-Germain között az argentin Ángel Di Maria átigazolása kapcsán.  

Florentino Pérez és Nasser Al-Khelaifi előrehaladott tárgyalásokat folytatott a játékos átigazolásának ügyében, a forrás pedig arról számolt be, hogy 60 millió euró körüli összegnél állt meg a licit, ez pedig elegendő lesz a királyiak számára. Ez az összeg duplája a transfermarkt.de által legutóbb megszabott 30 milliós piaci árnak.

Lehet hogy a klubok megegyeznek, ám korábban olyan hírekről lehetett hallani, hogy az argentin klasszis rábólintott a Manchester United ajánlatára, mely heti 150 ezer fontos fizetést tartalmaz. Persze Párizsban a pénz nem akadály, könnyen elképzelhető, hogy erre az összegre még ráfejelnek a franciák, ám a transzfer hűen tükrözheti, hogy egy játékos életesem fenékig tejfel, nem mindig ő dönt sorsáról. 

Egy azonban biztos, egyenlőre mindent csak spekulációként kérendő kezelni, hiszen az argentinok még ma este döntőt játszanak, Di Maria pedig aligha azzal van elfoglalva, hogy klubszinten hol folytatja.

Arrow