2014. szeptember 10., szerda

Alkoholista (!?) a világ egyik legjobb védője...

... derül ki a brazil média mai írásaiból, ugyanis fény derült Maicon száműzetésére. Mint ismeretes az AS Roma védője a minap azonnali hatállyal elhagyta a Selecao keretét, s eddigi szereplését közlemény útján köszönte meg a szakvezetés. Nem túl jók a 33 esztendős játékos kilátásai, sokan Adriano esetét emlegetik. 

A Kolumbia elleni mérkőzést követően Dunga a Selacao új szövetségi kapitánya kiváló jelzőkkel illette a védőt, ám gyorsan nagy fordulatot vett a játékos megítélése a szakvezető szemében. A hírek szerint Maicon nem jelent meg a szombat este 20 órára megbeszélt csapatmegbeszélésen, s reggel sem hallatott magáról. Az AS Roma védőjét hotelszobájában találták meg másnaposan, cefrétől bűzölögve. Egyes állítások szerint nem egyszeri esetről van szó, bár érdekes, hogy akkor a "Farkasoknál" miért nem bukott ki a bili mind idáig. Egy biztos Maicon mostanában nem számíthat meghívóra, sőt nagy valószínűséggel soha többet nem öltheti magára a brazil nemzeti csapat címeres mezét. Hogy tanul-e az esetből, azt jelen pillanatban nem tudhatjuk, egy azonban biztos, nagy érvágás lehet ez a játékos számára. 

Bizonyára minden futballszerető szeme előtt ott lebeg Adriano esete, az Inter és a Selecao korábbi csillaga sok esélyt kapott, ám az alkoholizmus eluralkodott felette. Régóta nem hallottunk felőle, ám egyes hírek szerint olyannyira elzüllött, hogy jobb ha nem is tudunk róla...

Arrow

MU: Mata egy bombaüzlet részeseként távozhat a télen

Egyes hírek arra utalnak, hogy a tél folyamán is aktív lesz az átigazolási piacon a Manchester United, mely a legtöbb pénzt költötte a nyár folyamán. Noha egyre többször sejlik fel Cristiano Ronaldo neve, nem a portugál klasszis visszacsábításáról van most szó, hanem Arturo Vidal megszerzéséről. 

Juan Mata nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket ezidáig az Old Traffordon, így a spanyol válogatott középpályás nem tartozik az érinthetetlenek közé. Persze a téli átigazolási időszakig még sok minden változhat, azonban jelen állás szerint ha a Juventus is rábólintana a csereüzletre, illetve pontosabban fogalmazva a ráfizetéses csereüzletre, akkor Mata és pár millió euró ellenében Manshesterbe költözhet a chilei középpályás. 

Mata piaci értékét 40 millió euróra taksálja a német transfermarkt.de, míg Vidal játékjoga 45 millióra rúg.

Arrow

Guzmics aláírt a lengyel listavezetőhöz - hivatalos

Hivatalosan is pont került Guzmics Richárd átigazolási ügyére, a hétszeres magyar válogatott védő a lengyel élvonalbeli labdarúgó-bajnokság jelenlegi listavezetőjéhez írt alá. A hírt a Wisla Krakow is megerősítette hivatalos oldalán. 

A megállapodás értelmében a Szombathelyi Haladás ex-játékosa egy évre szóló szerződést írt alá, melyet a felek két esztendővel meghosszabbíthatnak. Azt követően, hogy Guzmics megfelelt a szakmai stáb elvárásainak, átesett az ilyenkor szükséges orvosi vizsgálatokon és aláírta új kontraktusát.

"Nem kell szakértőnek lenni ahhoz, hogy megállapítsuk: Richárd tapasztalt futballista, aki a különösen éles helyzetekben képes megőrizni a higgadtságát" – mondta Marcin Broniszewski a Wisla pályaedzője.

A Wisla Krakow remekül kezdte a 2014/2015-ös évadot, ugyanis hét forduló elteltével még mindig veretlen és egy pontos előnnyel vezeti a lengyel élvonalbeli pontvadászatot. Lovrencsics Gergő után tehát újabb magyar légióssal bővült a lengyel bajnokság.

Arrow

Megsérült az edzésen a Barca új szerzeménye

Bokasérülést szenvedett a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő FC Barcelona védője, a nyáron a Valencia kötelékéből érkező Jérémy Mathieu. 

Egyenlőre nem tudni, hogy mennyire komoly a baj, így azt sem, hogy Mathieu ott lehet-e szombaton az Athletic Bilbao elleni bajnoki mérkőzésen. Egy biztos, a katalánok szerda délelőtti tréningjét nem tudta vállalni a francia válogatott labdarúgó.

Ellenben a hírek szerint játékra kész Vermaelen, aki a minap Iniesta és Messi társaságában immáron teljes értékű munkát végzett a keret többi tagjával. A sérült listán található még a harmadik számú kapuvédő Jordi Masip.

Arrow

EB-selejtező: Fontos olasz győzelem, jól rajtoltak a horvátok is

Kedden is folytatódtak a 2016-os labdarúgó Európa-bajnokság kvalifikációs küzdelmei, a H-csoport tagjai is megkezdték a küzdelmet. Magabiztos és nagyon fontos győzelmet mutatott be az olasz válogatott, míg a horvát és a bolgár nemzeti csapat is hozta a kötelezőt, bár a vártnál némileg nehezebben. 

Norvégia - Olaszország 0-2 (0-1)
Koppenhága, Telia Park 38012 néző; Vezette: Milorad Mazic
Norvégia: Nyland - Elabdellaoui, Nordtveit, Forren, Flo - Johansen, King, Skjelbred (Pedersen 75.), Jenssen (Tettey 70.), Daelhi - Nielsen (Elyounoussi (50.).
Olaszország: Buffon - Astori, Rocchia, Bonucci - De Rossi, De Sciglio, Giaccherini, Florenzi (Poli 87.), Darmian (Pasqual 62.) - Zaza (Destro 83.), Immobile.
Gólszerzők: - ill. Zaza (16.), Bonucci (62.)
Sárga: Nordtveit (83.) ill. Florenzi (41.), Astori (66.)
Kiállítás: - ill. -

Meglehetősen lagymatag hangulatban kezdődött a mérkőzés, mezőnyben folyt a játék, a kapuk nem igazán forogtak veszélyben. A 16. percben aztán első valamirevaló helyzetét kihasználta az olasz válogatott. Zaza a Sassuolo támadója bár kisodródott De Sciglio passzával, így is belőtte a labdát a rövid saroknál, ahol Nyéland valami elképesztően rosszul fogta a szöget. Az első fél óra végén még feljegyezhettünk egy Giaccherini helyzetet, ám ezúttal Nyland a helyén volt és hárítani tudott.

A fordulást követően sem csapkodták az istrángot a felek, a norvégok valami hihetetlenül annulláltan játszottak, mondhatni olyan lélektelennek tetszett az egész. A 62. percben aztán jött Bonucci és a csereként első labdaárintését jegyző Pasqual beadását váltotta góllá, méghozzá egy közeli fejessel. A folytatásban De Sciglio, majd Zaza is kihagyott két helyzetet, így a végeredményében maradt a két gólos olasz siker. A hármas sípszó pillanatában a statisztikában szépnek tetszett az 50-50 százalékos labdabirtoklás, ám a nulla hazai kaput találó lövés már nem volt ennyire kecsegtető. Conte a Juve sikeredzője tehát tétmérkőzésen is sikeresen mutatkozott be a nemzeti csapat élén, Hollandia után Norvégia is kipipálva, ráadásul mindkétszer kapott gól nélkül.

Azerbajdzsán - Bulgária 1-2 (0-1)
G: Nazarov (54.) ill. Micanski (14.), Hristov (87.)

Igen keményen megizzasztotta Penev kapitány nemzeti csapatát az azeri válogatott, mely mezőnyben egyenrangú ellenfélnek bizonyult, igaz a kapu előtt elfogyott a tudomány, a bolgárok sokkalta veszélyesebbek, kreatívabbak voltak. Korán vezetést szereztek a vendégek Micanski révén, ám a második játékrész elején Nazarov egalizált, rezgett a Stojanov mögött elterülő háló. Sokáig úgy festett, hogy bizony fontos pontokat hullajt a bolgár csapat, ám jött Hristov a végjátékban és három pontot érő gólt jegyzett.

Horvátország - Málta 2-0 (0-0)
G: Modric (46.), Kramaric (81.) ill. -
Kiállítva: - ill. Borg (31.)

Ahogyan azt már a magyar válogatott is megtapasztalta korábban, Málta már nem számít azon kategóriába, akit 5-6 góllal elvernek minden mérkőzésen, sőt lassan azt is kijelenthetjük, hogy pár csapat kivételével ez a kategória meg is szűnik, a csapatok között eltűnnek a korábbi hatalmas különbségek. Noha sokkalta jobban játszott a horvát válogatott, a foggal-körömmel védekező vendégek reteszét nem sikerült feltörni egyenlő létszámban, ám Borg kiállítása mindent megváltoztatott. A fordulást követően Modric talált a kapuba, ettől a pillanattól pedig tudni lehetett, hogy a horvátoknak ez a meccs zsebben van. A végeredményt a csereként pályára érkező Kramaric állította be, ezzel ha a vártnál szerényebben is, de győzelemmel kezdték a horvátok a kvalifikációs sorozatot.

A H-csoport jelenlegi állása:
1. Olaszország 1 1 0 0 2:0 3 pont 
2. Horvátország 1 1 0 0 2:0 3 pont 
3. Bulgária 1 1 0 0 2:1 3 pont 
4. Azerbajdzsán 1 0 0 1 1:2 0 pont
5. Norvégia 1 0 0 1 0:2 0 pont
6. Málta 1 0 0 1 0:2 0 pont

Arrow