2015. szeptember 6., vasárnap

MLS: Káprázatos meccs, Drogba mesterhármas! - eredmények

Igen nagy mostanság a klasszis labdarúgók népsűrűsége az MLS-ben, David Villa, Kaká, Lampard, Giovinco, Gerrard és Pirlo után Didier Drogba is a tengerentúlon folytatja pályafutását. Az elefántcsontparti gólzsákja kiszakadt hazai közönség előtt, míg a Seattle Sounders Martins és Dempsey góljaival tért vissza a helyes útra. Egyre több minden körvonalazódik, már látjuk az alapszakasz végét...! 

New England Revolution - Orlando City 3-0 (1-0)
G: Fagundez (43.), Agudelo (84.), Tierney (90+4.) ill. -

Legutóbbi tíz bajnoki mérkőzéséből csupán egyetlen egyet tudott megnyerni az újonc Orlando City, mely számára úgy fest, hogy elúszott a rájátszás lehetősége. Igaz még van vissza nyolc meccs a csapat alapszakaszából, ám a tabella csalóka, az előtte álló riválisok négy, illetve kettő meccsel kevesebbet játszottak. A New England pedig gyakorlatilag az egyenes kieséses szakaszban érezheti magát fél lábbal, ám lazítani nincsen idő nem mindegy, hogy ki milyen pozíciót és ellenfelet fog ki, ráadásul még az első kettő erőnyerő hely sem beérhetetlen konferencián belül. Az Orlando elleni mérkőzésen sokkalta jobban játszottak Heaps tanítványai, dinamikus támadófocijuk eredményre vezetett, a vége nagyon sima lett, igaz sokáig lehetett izgulni.

Montreal Impact - Chicago Fire 4-3 (2-2)
G: Drogba (27., 61., 65.), Lefevre (42.) ill. Larentowicz (36.-büntető), Gilberto (44.), Igboananika (59.)

Közönségszórakoztató, roppant fordulatos és góldús mérkőzést játszott a két csapat, a mérkőzés hőse pedig a Chelsea elefántcsontparti legendája Didier Drogba volt. A gólcsap a 27. percben nyílott meg, s hétnél zárult el. Az Impact roppant jó irányba halad, ami a rájátszást illeti, míg a Chicago számára úgy fest az alapszakasz vége jelenti majd a 2015-ös évad végállomását.

Seattle Sounders - Toronto FC 2-1 (1-0)
G: Martins (6.), Dempsey (77.) ill. Zavaleta (59.)

Derbit vívott a Sounders és a Toronto, melyből ezúttal a sztárcsatárait nélkülözni nem kényszerülő hazaiak jöttek ki jobban. A szezon során hatalmas hullámvölgybe került Schmidt csapata, Dempsey és Martins azonban újra rendelkezésére áll, a csapat pedig visszatért a helyes útre, második mérkőzését nyerte meg, így nem süllyedt tovább, páran már a rájátszást érő helyezését féltették a csapatnak. Itt megjegyeznénk, hogy nyugaton sokkalta szorosabb a küzdelem, mint keleten. Giovinco ezúttal nem tudta góllal, gólpasszal segíteni csapatát.

San Jose Earthquakes - Philadelphia 1-2 (0-0)
G: Wondolowski (64.-büntető) ill. Casey (74., 86.)

Mindkét csapat a rájátszásért küzd saját konferenciájában, ám jelen állás szerint, ha most zárulna az alapszakasz, számukra vége lenne a szezonnak, egyaránt hetedik pozíciót foglalják el keleten, illetve nyugaton. Wondolowski büntetőjével a San Jose nyeregben érezhette magát, ám Curnit mester cseréje ült, Casey beállását követően három perccel betalált, majd a hajrában a győztes gólt is megszerezte.

A folytatásban:
01:00 Columbus Crew - FC Dallas

A góllövőlista élmezőnye:
1. Kamara (Columbus Crew) – 18 gól
2. Giovinco (Toronto FC) – 17 gól
3. David Villa (New York City), Keane (Los Angeles Galaxy) – 15 gól
5. Wondolowski (San Jose Earthquakes), Bradley Wright-Phillips (New York Red Bulls) – 13 gól
7. Larin (Orlando City), Martins (Seattle Sounders) – 11 gól
8. Adi (Portland Timbers), Bruin (Houston Dynamo), Altidore (Toronto FC) – 10 gól

Végezetül pedig a bajnoki tabella:


Őszi Ádám