2015. november 5., csütörtök

Europa Liga: Már ma továbbjutókat avathatunk! - előzetes

Ahogyan azt már megszokhattuk, a keddi és szerdai Bajnokok Ligája mérkőzéseket követően csütörtökönként a második számú európai kupasorozat az Europa Liga jelentkezik igazi meccsdömpinggel. Csakúgy mint a legrangosabb kupasorozatban itt is a 4. fordulóhoz érkezett a mezőny, jöhetnek a visszavágók. Három kezdési időpontban 48 csapat lép pályára, a szép gólok és a zseniális párharcok garantáltak, ahogyan az is, hogy már ma továbbjuthatnak csapatok az egyenes kieséses szakaszba. A Digi Sport csatornái 5 mérkőzést tűznek ma képernyőre. 

A-csoport:
nov. 5. 19:00 Celtic - Molde
nov. 5. 19:00 Ajax - Fenerbahce
A Molde jól megkeverte az erőviszonyokat, az eredmények tükrében már ma továbbjuthat a norvég klub, ez pedig azt eredményezné, hogy az Ajax, Fenerbahce, Celtic trió közül kettő búcsúzni kényszerül a csoportküzdelmek végén. Ketteé szakadhat a csoport, amennyiben a Molde és a Fenerbahce is győzelemmel abszolválja meccsét.

B-csoport:
nov. 5. 19:00 Rubin Kazan - Liverpool (Digi Sport 1)
nov. 5. 19:00 Sion - Bordeaux
Vanczák Vilmos csapata a Sion jelenleg visszanéz a mezőnyre, s a Bordeaux legyőzésével a másik mérkőzés eredményének tükrében már ma továbbjuthat. Meglátjuk, hogy mire megy a Liverpool az orosz hidegben, Jürgen Klopp csapata három döntetlent produkált eddig.

C-csoport:
nov. 5. 19:00 FK Krasnodar - PAOK Saloniki
nov. 5. 19:00 Borussia Dortmund - Qabala
Papírforma alapján a Dortmund hathatós vereséget mér ellenfelére, s a másik meccs tükrében akár tovább is juthat. Amennyiben nyer a Krasnodar, kettészakadhat a csoport. 

D-csoport:
nov. 5. 19:00 Club Brugge - Legia Warszawa (Digi Sport 2)
nov. 5. 19:00 Napoli - Midtjylland
A Napoli ezidáig hibátlan, s a Midtjylland legyőzésével csoportelsősségét és továbbjutását is bebiztosítottja. Ez a forgatókönyv kellene Nemanja Nikolicséknak, no meg egy győzelem Belgiumban, annak érdekében, hogy legyen remény a további fordulókban a továbbjutásra. 

E-csoport:
nov. 5. 19:00 Dinamo Minsk - Villarreal
nov. 5. 19:00 Viktoria Plzen - Rapid Wien
Ezidáig Zseniálisan szerepel a Rapid Wien, mely Plzenbe utazik, s győzelem esetén bebiztosíthatja továbbjutását. A Villareal előtt fehérorosz kaland áll, könnyen kettészakadhat ez a csoport is. A Dinamo Minszk vereség esetén például teljesen biztosan elszáll.

F-csoport:
nov. 5. 19:00 Olympique Marseille - Braga
nov. 5. 19:00 Groningen - Slovan Liberec
A veretlen és csoportelső Braga legyőzésével folytatná a Marseille, a franciáknak résen kell lenniük, ugyanis ha kikapnak, s a másik meccsen nyer a Liberec, sorsuk már nem a saját kezükben lesz.

G-csoport:
nov. 5. 21:05 Rosenborg - Lazio
nov. 5. 21:05 St. Etienne - Dnipro
A Rosenborg az utolsó szalmaszálba kapaszkodhat, ehhez a Lazio ellenében kellene nyerni, míg a csoport másik mérkőzésén a Dnipro vágna vissza hazai vereségéért, s venné vissza a St. Etienne álltal megszerzett lépéselőnyt.

H-csoport:
nov. 5. 17:00 Besiktas - Lokomotiv Moszkva (Digi Sport 1)
nov. 5. 21:05 Skenderbeu - Sporting CP
Hazálya bajnokságában brillírozik, az EL-ben azonban botladozik a Sporting, mely hathatós pofont adott az idei szezon meglepetéscsapatának, az albánok hazai környzetben bravúrra, visszavágásra készülnek. A Besiktas a Lokomotiv legyőzésével élre állhat, ellenkező esetben a moszkvaiak nagyot léphetnek az egyenes kieséses szakasz irányába.

I-csoport:
nov. 5. 21:05 Belenenses - Basel
nov. 5. 21:05 Lech Poznan - Fiorentina 
Nem egyszerű a képlet az 'I' jelű kvartettben, Paulo Sousa csapata a bajnoki remeklés árnyékában a nemzetközi porondon botladozik, s lenygel földön kéne visszavegye az otthon elpocsékolt pontokat. A Basel meglógna, ám ha hazai pályán nyerne a Belenenses ez a csoport teljesen a feje tetejére állna. 

J-csoport:
nov. 5. 17:00 Karabakh - AS Monaco
nov. 5. 21:05 Tottenham - Anderlecht (Digi Sport 1)
Aki botlik a Qarabag ellen, az nehéz helyzetbe kerül, ezt az utat járja az Anderlecht, mely ráadásul Londonba látogat ezen az estén, s könnyen kerülhet roppant rossz helyzetben, avagy a Tottenham visszavághat. A Monaco jó messzire utazott, meglátjuk, hogyan birkózik meg a francia csapat a viszonyokkal. A BL-ben az Atletico Madridnak nem sikerült...!

K-csoport:
nov. 5. 21:05 Sparta Praha - Schalke 04 (Digi Sport 2)
nov. 5. 21:05 Asteras Tripolis - APOEL Nikosia
A Schalke 04 roppant közel kerülhet a továbbjutáshooz, ehez azonban a Sparta Praha otthonában kellene nyerni. Ellenkező esetben a cseh csapat előzhet, s a csoport élére állhat. A Tripolis vereség esetén kiszáll a küzdelemből.

L-csoport:
nov. 5. 21:05 Augsburg - Alkmaar
nov. 5. 21:05 Athletic Bilbao - Partizan 
Kemény meccsek várnak a csapatokra, az eredmények tükrében még rengeteg a forgatókönyv, egy biztos, az AZ és az Augsburg párharcának vesztese, nagyon nehéz helyzetbe kerül majd.

Őszi Ádám