2014. november 26., szerda

BL: Ádáz küzdelem a továbbjutást érő helyekért - előzetes

Kedden újabb együttesek biztosították helyüket a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, míg akad olyan együttes is, mely bezsebelte a csoportelsősséget. Szerdán tovább folytatódik a küzdelem, újabb négy csoport és nyolc mérkőzés. Ki ilyen, ki pedig olyan célokkal, de senki sem reménytelenül, hiszen ha a továbbjutás nem is, de az Európa Ligát érő harmadik hely még mindenki számára elérhető. Este ismételten dübörög Európa csúcsfutballja. 

A-csoport:
20:45 Atletico Madrid - Olympiakos
20:45 Malmö - Juventus

A csoport mind a négy együttese versenyben van, az sem elképzelhetetlen, hogy huszáros hajrával a Malmö jut tovább. Ehhez azonban mindenképpen diadalmaskodniuk kellene a svédeknek a Juventus kárára. Allegri csapata sem továbbjutó még, sőt a csoport harmadik helyét foglalja el jelenleg, így a messzi északon egy igazi tétmeccsre van kilátás. Nem kérdés, hogy a találkozó esélyese a torinói csapat, ám minden előfordulhat, Conte irányításával is hasalt már el csoportjában a Juve. A meglepetések hadát szállító Olympiakos ezúttal Madrid bevételére készül, Simeone csapata pedig a csoport első helyének bebiztosítására. A Juve helyzetét egyébként a sérülések is nehezítik, Allegri hat játékosára nem számíthat, közülük négyen védők. A kvartett többi csapatát nem sújtja hasonló sérüléshullám.

B-csoport:
20:45 Basel - Real Madrid (Digi Sport 2)
20:45 Ludogorets - Liverpool

A Real Madrid immáron biztos továbbjutó és szinte biztos csoportelső, ezt azonban ma a Basel otthonában bebiztosíthatja Ancelotti alakulata. Messi tegnap feladta a leckét CR7-nek, mit ismeretes a két klasszis gólpárbajt vív a Bajnokok Ligája örökös góllövőlistáján. Raúl rekordja immáron a múlté, az argentin néggyel vezet Ronaldo előtt. A Liverpool számára a mai estén csakis a győzelem az elfogadható, amennyiben másként alakul, az eredmények tudatában kicsúszhat Rodgers kezéből a gyeplő és nem biztos, hogy saját sorsukat irányíthatják majd a vörösök az utolsó körben. Az edző alatt inog a pad, egy bolgárok elleni vereség akár edzőváltást is hozhat.

C-csoport:
20:45 Zenit - Benfica (Digi Sport 1)
20:45 Leverkusen - Monaco

Még egy biztos továbbjutója sincsen a 'C' jelű csoportnak, a szálak pedig tovább kuszálódhatnak. A Benfica és a Zenit számára szinte kötelező a győzelem, míg a Leverkusen már egy ponttal is bebiztosíthatja csoportelsősségét. Visszatérve az oroszországi mérkőzésre, a vesztes csapat szinte biztosan kiszáll a versenyből, igazi "véres" küzdelem várható az orosz hidegben. 

D-csoport:
20:45 Arsenal - Dortmund (Digi Sport 1)
20:45 Anderlecht - Galatasaray

A játéknap rangadója az Arsenal és a Dortmund összecsapása! Jürgen Klopp tanítácsai eddig hibátlanok, az együttes pedig biztos továbbjutó, ám még nem biztos csoportelső. Az Ágyúsok számára viszont nagyon fontos lenne a győzelem, ugyanis az Anderlecht még ott liheghet a nyakukban, ehhez azonban hazai környezetben kellene legyőzni a török Galatát. Ami a BVB-t illeti, a német csapat továbbra is küzd a sérülésekkel, Reus újfent harcképtelenné vált...

Őszi Ádám