2013. augusztus 2., péntek

Oktatott a Barca, nyolcat vágtak a Santosnak

Presztízsmeccsnek indult, iskolajáték lett belőle, így lehetne aposztrofálni a Barcelona és a Santos együttesének összecsapását. A katalán gárda igazán jó formában játszott, minden összejött nekik és a nagy különbség ellenére így is számtalan lehetőségük kimaradt. 

Mind az első, mind pedig a második játékrész négy-négy találatot hozott. A gólok sorát Messi kezdte meg, majd jött egy öngól. Ezt követően Sanchez és Pedro is eredményes tudott lenni. A Santos kapuralövésig sem jutott, sőt a labda is csak az amlékeikben élt, illetve a szemük előtt gurult. A szünetben szinte az egész Barca lecserélődött, ám a "második" gárda sem hozott csalódást, Fabregas csillogott, kétt gólja és gólpassza mellett kapufát is jegyzett szabadrúgásból, míg Adriano pedig egészen káprázatos gólt akasztott a jobb felsőbe. Emellett Neymar először lépett pályára a Nou Camp közönsége előtt és gólpasszal hagyta el a játékteret. Játékán még van mit csiszolni, többször ötlettelen volt, de ne várja el senki tőle, hogy egyből felvegyen egy ilyen ritmust, mint amit a Barca játszik.

Nem lehet erre mit mondani, ez iskolajáték volt, a Santos játékosai testközelből érezhették, milyen a Barca ellen játszani. Na de egy katalán szurkoló se bízza el magát, ez csupán egy felkészülési meccs volt, a szezon ennél csak nehezebb meccseket tartogat majd...

Barcelona - Santos 8-0
Gólszerzők: Messi (8.), Leo (11.-öngól), Sanchez (21.), Pedro (30.), Fabregas (53., 69.), Adriano (75.), Dongou (83.) ill. -

Őszi Ádám

A Porto védőjéért szál ringbe két angol és egy olasz nagyhal

A Record című portugál lap értesülései szerint a Porto védője Rolando igen kelendő a játékospiacon és három komoly kérője is akad, kettő Anatóliából, egy pedig Olaszországból. 

A portugál válogatott középső védő piaci ára 6,5 millió euró, klubja pedig egy ilyen nagysegrendű ajánlatra rábólinthat hiszen nem ragaszkodnak kifejezetten a játékoshoz, ezt jelzi az is, hogy az utolsó fél szezont a Napoli együttesében töltötte Rolando, akinek így a Serie-A nem lenne ismeretlen. igen ám, de a játékos állítólag sokkal szívesebben játszana a Premier Leagueben, így a Fiorentina jelentős hátránnyal indulhat, ami a harcot illeti. Viszont az olasz klub remekül erősített eddig és igen komoly célokat tűzött ki maga elé.

Ami a két angol klubbot illeti, a tavaly igen gyengén szereplő és egész francia légiót bezsebelő Newcastle United mellett a másik kérő az Everton gárdája.

Őszi Ádám

Vereségével a kiesőzónába csúszott vissza a bajnoki álmokat szövögető Anzhi

Nem úgy kezdődött a szezon az Anzhi számára, ahogyan azt a klubvezetés, a szurkolók, vagy éppen a játékosok várták. A dagesztáni együttes nem titkolt szándéka a bajnoki cím elhódítása volt a szezont megelőzően, most azonban jelenleg a kiesőzónában győzelem nélkül áll a csapat, míg legyőzője az orosz meglepetéscsapat ha csak ideiglenesen is de átvette a vezetést a tabella élén. 

Pénteken az FK Rosztov vendégjátékával megkezdődött az orosz bajnokság negyedik fordulója. Még igen csak az elején járunk, azonban az erőviszonyok körvonalazódnak, illetve kijelenthetjük, ki milyen formában kezdte a bajnokságot. Nos, az Anzhi együttese hazai pályán elszenvedte újabb vereségét, hiszen a Rosztov a második félidő elején Kanga révén megszerezte a találkozó első és egyben utolsó találatát. 

Ezzel a hazai együttes négy meccset követően 13. helyen áll a 16 csapatos mezőnyben 2 döntetlennel és 2 vereséggel. Az össze mögöttük, illetve előttük lévő csapat játszani fog még a forduló során, így könnyen még hátrébb csúszhat a szezonnak nagy reményekkel nekirugaszkodó csapat.

A Rosztov pedig kijelenthetjük, hogy az idei évad meglepetéscsapata, mivel négy meccset követően jelenleg átvette a listavezető szerepkörét a Szpartak Moszkva csapatától 3 győzelemmel és 1 döntetlennel. Ki kell emeljük ebben Dzyuba szerepét, hiszen a Szpartak Moszkva kölcsöncsatára három forduló alatt 6 gólt jegyzett és ezzel vezeti a góllövőlistát. Ma nem ő döntött...

Anzhi - FK Rosztov 0-1
G: Kanga (52.)

További program:
Szombat:
11:30 Volga Nizhniy Novgorod - Zenit Szentpétervár
14:00 Tomsk - FK Ural
16:30 Dinamo Moszkva - Terek Grozny
Vasárnap:
11:30 Rubin Kazan - CSKA Moszkva
14:00 Amkar - Sovjetov
18:30 Kuban - Szpartak Moszkva
Hétfő:
18:00 Lokomotiv Moszkva - FK Krasnodar

Őszi Ádám