2013. április 30., kedd

Hiába a Queens Park Rangers PL búcsúja, Redknapp befejezi amit elkezdett, állítja a tulaj

Novemberben vette át a  Queens Park Rangers irányítását a 66 esztendős szakember Harry Redknapp. A csapat már ekkor is toronymagasan a tabella élén állt hátulról és ezen nem sikerült változtatni, ami azt jelenti, hogy jövőre a feljutásért harcolhat a gárda. A tulaj állítja, Redknapp marad. 

Hiába a téli erősítés, nem bírta elkerülni a kiesést a QPR, így már megkezdődhet a "nagy" terv kidolgozása, mely nem más, mint egy szezon alatt visszajutni a Premier Leaguebe.  Tony Fernandes a londoni együttes tulajdonosa hétfőn kijelentette, hogy Harry Redknapp marad a csapat edzője, a mester két éves szerződést kötött és nem szeretné abbahagyni azt a szisztematikus munkát, melyet megkezdett. Igyekeznek mindenben segíteni a munkáját és kéréseit teljesíteni.

Nagy kérdés, hogy mennyire változik meg az együttes kerete, mely játékosok távoznak és érkeznek majd. Nemsokára elindul a keringő.

Őszi Ádám

Shakhtar védővel erősít a West Ham

A Guardian beszámolói szerint megszületett az egyezség a román válogatott védő Razvar Rat és a West Ham United együttese közt, így a hátvéd tíz esztendőt követően hagyja el a Shakhtar Donetsk együttesét. 

A 31 esztendős Rat szerződése a nyáron lejár, melyet nem kíván meghosszabbítani tíz esztendőt követően, így hiába a 2,5 millió eurós piaci érték, a védő ingyen kerül a londoni kalapácsosokhoz. A Guardian azt is tudni véli, hogy a játékos havi fizetése 140 ezer font lesz, azaz 48 millió forint.

Aki nem ismerné Razvar Rat karrierjét íme a fontosabb tudnivalók:

Hét esztendős korában 1988-ban kezdett el ismerkedni a labdarúgással a Rapid-Piatra Olt együttesénél. Itt szerezte meg az alapokat, majd ifjúsági karrierje csapongóvá vált, minden egyes esztendőben más-más klubnál játszott. Hat esztendő után hagyta el nevelőegyesületét és került a Universitatea Craiova csapatához 1994ben, majd 1995-ben jött a Constructorul Craiova, melyet 1996-ban a Sporting Piteşti követett. A keringőnek még nem volt vége, ugyan ebben az esztendőben megjárta a Cetatea Târgu Neamţ együttesét, majd pedig még szintén 96-ban visszakerült a Sporting Piteşti csapatához.

Felnőtt karrierje 1998-ban indult be, ekkor vásárolta meg őt a Rapid Bucaresti, ahol 2003-ig tengette mindennapjait egy kisebb kitérővel a 2000-2001-esz szezonban, mikor is kölcsönben a második ligás FCM Bacau gárdájához került. A nagy áttörét számára 2003 jelentette, mikor is szerződtette őt a Shakhtar Donetsk csapata, melyben azóta tíz esztendőt húzott le és az együttes fontos láncszeme, karizmatikus egyénisége lett. Most pedig kipróbálhatja magát a Premier League küzdelmeiben...

Eredménysora:

Rapid Bucuresti
Román League : 1998-99, 2002-03
Román Kupa : 2001-02
Román Szuperkupa : 2002-03

Shakhtar Donetsk
Ukrán League : 2004-05, 2005-06, 2007-08, 2009-10, 2010-11, 2011-12
Ukrán Kupa : 2003-04, 2007-08, 2010-11, 2011-12
Ukrán Szuper Kupa : 2005, 2008, 2010
UEFA-kupa : 2008-09

Emellett pedig 2002 óta tagja a román válogatottnak, melyben 88 alkalommal lépett pályára eddig.

Őszi Ádám

Franz Beckenbauer: "Piszkos trükköket fog alkalmazni a Barca"


Franz Beckenbauer a Császár becenévre hallgató korábbi kiváló német hátvéd a Bildnek adott nyilatkozatában arról beszélt, mit rejtegethet a katalán pokol hőn szeretett együttese a Bayern München számára. 

Mindenki tisztában van vele, hogy egy 4-0-ás első meccset követően nagyon nehéz, szinte elképzelhetetlen a fordítás, de biztosak lehetünk benne, hogy a katalánok az utolsó pillanatik küzdeni és harcolni fognak a becsületükért. A korábbi német kiválóság nyilatkozatában piszkos trükköket emlegetett, nézzük miről is van szó.

"A Barcelona mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy kibillentse a Bayernt az egyensúlyából. Nem fognak habozni a játék szabályaival szembemenő módszerek használatát illetően."

"A Barca nem adja fel, mindent megtesz majd, hogy megfordítsa a párharcot. Megpróbálják majd provokálni a Bayernt, és ha szükséges, akkor piszkos trükköket fognak alkalmazni. Valószínűleg a fizikai harcra fognak rámenni, hogy megzavarják a Bayern játékát." - mondta Beckenbauer

Nehéz elképzelni, hogy pont a Barcelona megy bele egy fizikai párharcba, de mindig lehetnek meglepetések és bizony most valami újat kell előhúzni a tarsolyból, persze ha van benne még valami. Minden kiderül szerda este, mikor a Nou Camp gyepén összecsap a jelenkor két gigásza az FC Barcelona és a vendégségbe érkező német rekordbajnok Bayern München. 

Őszi Ádám

Khedira: "Nagyobb szükségünk lesz Ronaldora és a góljaira, mint valaha"

Óriási bajban a Real Madrid együttese, miután a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén Dortmundban 4-1-es vereséget szenvedett. A csapat vezére, szíve és lelke Cristiano Ronaldo jó hírrel szolgált a szurkolóknak, ott lesz kedd este a pályán. 

Sokáig úgy tűnt, hogy CR7 nem játszhat a BVB elleni visszavágón, hétvégén a városi derbin az Atletico ellen a keretben sem volt, sérülés lévén. Nos, nagyot fordult a világ egy nap alatt és a portugál klasszis a szurkolók nagy örömére ott lesz. 

A csapattárs Sami Khedira a klub hivatalos honlapján nyilatkozott a visszavágóval és Ronaldoval kapcsolatban - "Mindenki, aki ismeri Cristianót, tudja, hogy minden meccsre feltüzeli magát, legyen az döntő fontosságú vagy olyan, amelyen nem sok forog kockán."

"Ő egy nagyszerű profi, mint ahogyan a csapattársai is, de nagyobb szükségünk lesz rá és a góljaira kedden, mint valaha. Mindannyian reméljük, hogy jó teljesítményt fogunk tudni nyújtani."

A kérdés, hogy nem várnak-e a társak túl sokat Cristiano Ronaldotol? A teher, a nyomás nem lesz-e túl nagy a vállán. 

Este mindenre választ kapunk...

Őszi Ádám

Draxler átérzi mit jelent a Dortmund-Schalke ellentét! - transzfer bukatató

Az utóbbi napokban felreppentek olyan hírek, mely szerint a Borussia Dortmund az ősi rivális Schalke 04 együtteséből szeretné pótolni a távozó Götzét. A kiszemelt nem más, mint a 19 esztendős Julian Draxler, aki azonban kijelentette, soha nem lesz Dortmund játékos. 

A fiatal tehetség átérzi, hogy mit jelent a két klub közti ősi rivalizálás és facebook oldalán a következő bejegyzést tette közzé - "Semmilyen körülmények között nem fogok a Borussia Dortmundban játszani az elkövetkezendő szezonban."

"Nem tudom elképzelni, hogy a Dortmund le akar szerződtetni, és azt sem, hogy én a sárga-fekete mezt viseljem. Minden elismerés mellett biztosíthatlak benneteket, hogy nem fogok a következő években a BVB-nél játszani, hacsak nem esek át agymosáson."

Ez nevezhetjük transzfer buktató ősi rivalizálásnak...

Őszi Ádám