2014. szeptember 15., hétfő

Footgolf: Magyar éremesély a világ legrangosabb versenyén

Először rendeznek ilyen rangos pontdíjazással ellátott footgolf versenyt, mióta a sportág felütötte a fejét a világon. A helyszín az Egyesült Államok, azon belül pedig New Yersey, ahol a több mint 50 fős mezőnyben négy magyar versenyző képviseli hazánkat, köztük Gelencsér Gábor, aki helyszíni beszámolót adott az első nap után. 

A US Pro-Am FootGolf Tour 2014 névre hallgató keleti parti footgolf verseny három napos versenykiírással bír szeptember 14-én egy gyakorlónappal rajtolt el. A játékosok ismerkedhettek a pályával és a körülményekkel, hogy aztán 15-én elrajtoljon a verseny. A tét hatalmas, 25 ezer dollár.

A világ legnagyobb pénzdíjas versenyén 7 ország több mint 50 versenyzője áll rajthoz, Gelencsér Gábor beszámolója szerint a pálya rendkívül jó minőséggel bír. Ami a flightokat illeti azok nehézsége igen vegyes, a pálya pedig több mint 3 kilométer hosszú. A távolságok igen nagyok, így mindenki golfkocsival közlekedik a 18 lyukas gyeprengetegben, mely par 67-re van kiírva hivatalosan. 

A magyar színeket Gelencsér Gábor, Podusil György, Balázsi Csaba és Tajtyi Róbert képviseli, ezen kívül pedig Európából olasz és norvég versenyzők is érkeztek. Természetesen a sportág legjobbjainak számító argentinok is népes csapattal érkeztek, ezt pedig Puerto Rico is elmondhatja magáról.

A gyakorló napon a hangulat a megszokottnak megfelelően családias volt és hódított a magyar pálinka a játékosok között. Gábor úgy érzi, esélyesek lehetünk egy dobogós helyezés elérésére. Ez a következő két napban kiderül. 

Arrow

Megvan a korábban rasszistabotrányba keveredő Anelka új klubja - hivatalos

A 35 esztendős, korábban visszavonulását már bejelentő Nicolas Anelka mégsem akasztja szögre a stoplist. Ezt maga az Európa-bajnok támadó jelentette be twitter oldalán, ahol azt is közölte, hogy Indiába szerződik az idén alapított Mumbai City FC-hez. 

A vándormadár tehát újfent útra kelt, karrierje során India lesz a hetedik ország, ahol játszik, s a Mumbai lesz karrierjének tizenkettedik állomása.

Egyre többen figyelnek fel az NBA mintájára épülő franchise rendszeren alapuló Indiai Szuperligára, melynek együttesei három hónap alatt döntik majd el, hogy ki lesz a bajnok. A sorozat októberben rajtol és decemberben avatnak bajnokot.

Olyan neves játékosokat sikerült az újonnan alapuló klubokhoz csábítani, mint például Robert Pires, David Trézéguet, Marco Materazzi és a Honvéd által is csábított olasz legenda Alessandro Del Piero. Emellett Anelka csapattársa lesz Fredrik Ljungberg az Arsenal szurkolók korábbi kedvence. Ezen felül neves trénerek is kerültek egyes csapatok élére, ilyen például a brazil Zico.

Arrow

Magyar Kupa: Nehéz mérkőzés előtt az Újpest és a Debrecen, örülnek a Fradinál - íme a párosítás

A Magyar Labdarúgó-szövetség székházában hétfő délelőtt elkészítették a labdarúgó Magyar Kupa harmadik fordulójának párosítását. Élvonalbéli ellenfelet kapott az Újpest és a Debrecen egyaránt, míg az MTK és a DVTk megyei ellenfelet kapott. A Fradinál sem búsulnak, az ellenfél is közel van és nem is a legacélosabb. 

A DVTK utazást szervezhet Sajóbábonyra, míg az MTK egy Jászapáti túrára készülhet megyei osztályban vitézkedő ellenfelével szemben. Több élvonalbeli csapat is NB III-as ellenfelet kapott, a Fradi az ESMTK otthonába látogat, míg a Nyíregyháza Kisvárdára, a Kecskemét pedig Vácra. Nem kell sokat utaznia a Budapest Honvédnak, mely a szebb időket is megélő BKV Előre ellen vívhatja ki a nyolcaddöntőbe jutást. Igazi szomszédvári rangadó vár a Pécsre, mely szomszédjához az NB II-ből tavaly kieső Kozármislenyhez látogat. NB II-es ellenfelet kapott a Vidi, Mezőkövesdre utazhat a Győr, míg a többi párharcban alacsonyabb osztályú együttesek találkoznak egymással.

Végezetül pedig az elsőosztályú együttesek párharca! A Debrecen ellenfele a Puskás Akadémia lesz, így Kondásék utazhatnak Felcsútra, míg az Újpest hazai pályán fogadja a Szombathelyi Haladást.

Az odavágókat jövő szerdán, azaz szeptember 24-én bonyolítják le.

Magyar Kupa, 2014–2015
Íme a 3. forduló párosítása:
SZTK-Erima (II.) - Videoton
BKV Előre (III.) - Budapest Honvéd
Vác (III.) - Kecskeméti TE
Nagyatád (III.) - Szolnoki MÁV (NB II.) 
Kozármisleny (III.) - PMFC 
Kazincbarcika (III.) - Csákvár (II.)
Gyirmót (II.) - Kaposvár (II.) 
Mezőkövesd (II.) - Győri ETO
Kisvárda (III.) - Nyíregyháza 
Puskás Akadémia - DVSC-Teva 
ESMTK (III.) - Ferencváros
Sajóbábony (megyei I.) - DVTK
Jászapáti (megyei I.) - MTK
Ajka (II.) - Soroksár (II.)
Újpest - Haladás
Salgótarján (III.) - Békéscsaba (II.)

Arrow