2014. október 6., hétfő

Ráfizetéses csereüzlet a Juve és az Arsenal között!?

Köztudott, hogy mind az Ágyúsok, mind pedig az Öreg Hölgy támadósorának megerősítésén sáfárkodik, a télen pedig mindkét klub vágya teljesülhet, amennyiben sikerül  a tervezett csereüzletet tető alá hozni. 

A londoniaknál kevés játéklehetőséget kapó Lukas Podolski távozni szeretne, míg a torinóiak szívesen látnák a csapatban a németet, akiért odaadhatják az epizódszerepet betöltő Sebastian Giovincót, akit Arsene Wenger nézett ki magának.

Igen ám, de a piaci értékek nem klappolnak, Podolski ára 20 millió euróra rúg, míg Giovinco esetében ez az összeg csupán 10 millió. Ezáltal ráfizetéses csereüzletben gondolkodhatnak a felek, amennyiben más nem köp bele a levesbe. A Werder Bremen listáján is ott van az olasz, de a Lazio és a Wolfsburg is eljátszott már szerződtetésének gondolkodásával.

Arrow 

Illusztris társaságban! - CR7 újabb rekordja

Vasárnap este az élvonalbeli spanyol labdarúgó-bajnokság (La Liga) 7. fordulójának zárómérkőzésén a Real Madrid újfent kiütéses győzelmet aratott, ezúttal az Athletic Bilbao ellen. Az 5-0-ás győzelemből Cristiano Ronaldo a a királyiak portugál klasszisa egy mesterhármassal vette ki a részét, ezzel pedig igen előkelő, illusztris társaságba került. 

CR7 spanyolországi pályafutása során 22. alkalommal jegyzett legalább három gólt egy mérkőzésen, ezzel pedig az örökranglistán élén utolérte a királyiak korábbi klasszis Puskás Ferenc ékpárját Alfrédo Di Stéfanót, illetve a La Liga történetének legeredményesebb játékosát Telmo Zarrát.

Ezzel immáron hárman holtversenyben vezetik ezen mutatót, ám ha a portugál így termeli a gólokat nemsokára egyedüli rekorderré válhat.

Arrow

Románia-Magyarország: Végleges keretet hirdetett a román kapitány - Íme

Futball-láz uralkodik Romániában! Ez nem csoda, ugyanis szombaton Európa-bajnoki selejtező keretein belül a magyar nemzeti csapatot fogadja Victor Piturca együttese. A román kapitány keretet hírdetett, döntő többségben vannak a Steaua játékosok. 

A helyi szövetség tájékoztatása szerint a kapitány kijelölte azt a 24 főt, aki a héten együtt készülhet a Magyarország elleni mérkőzésre, illetve a három nappal később esedékes Finnország elleni találkozóra. Ciprian Marica a válogatott egyik fő gólfelelőse is ott van a keretben, azonban ellenünk eltiltás miatt biztosan nem léphet pályára a török Konyaspor támadója, aki egy mérkőzést kapott a görögök elleni selejtezőt követően. 

Íme a román labdarúgó-válogatott 24 fős kerete:
Kapusok: Costel Pantilimon (Sunderland), Ciprian Tatarusanu (Fiorentina), Silviu Lung Jr. (Astra Giurgiu) 

Védők: Vlad Chiriches (Tottenham Hotspur), Dorin Goian (Aszterasz), Florin Gardos (Southampton), Dragos Grigore (Toulouse), Cosmin Moti (Ludogorec), Razvan Rat (PAOK), Srgian Luchin (Steaua Bucuresti), Iasmin Latovlevici (Steaua Bucuresti)

Középpályások: Ovidiu Hoban (Hapoel Beer Sheva), Mihai Pintilii (al-Hilal), Gabriel Torje (Konyaspor), Alexandru Maxim (VfB Stuttgart), Andrei Prepelita, (Steaua Bucuresti), Cristian Tanase (Steaua Bucuresti), Alexandru Chipciu (Steaua Bucuresti), Gabriel Enache (Astra Giurgiu), Lucian Sanmartean (Steaua Bucuresti)

Csatárok: Bogdan Stancu (Genclerbirligi), Ciprian Marica (Konyaspor), Claudiu Keseru (Steaua Bucuresti), Raul Rusescu (Steaua Bucuresti)

Arrow

Újabb edzőváltás az NB I-ben

Tíz NB I-es mérkőzés, ennyi jutott Pietro Vierchowod számára a Budapest Honvéd trénereként. A fővárosi klub hivatalos honlapján közleményben tudatta, hogy menesztették az 55 esztendős olasz szakembert. 

A Sampdoria egykori kiválósága, aki 1982-ben játékosként világbajnokságot nyert az olasz válogatottal igen rövid karriert futott be hazánkban, mindössze 115 napon keresztül volt a Honvéd vezetőedzője. Regnálása alatt a csapat tíz bajnoki mérkőzést játszott, a mérlege 3 győzelem, 1 döntetlen és 6 vereség, nem csoda tehát, hogy betelt a pohár, a klub ezen teljesítménnyel csupán tizedik a tabellán. Az utolsó csepp a pohárban a szenvedő Debrecen elleni hazai 4-0-ás vereség volt a hétvégén.

Helyét a klub közleménye szerint ideiglenesen Jasper Adrianus de Muijnck veszi át, segítője pedig Simon Miklós lesz.

Nem ez az első edzőváltás az idei szezonban, egy hónappal korábban a Lombard Pápa köszönte meg Mátyus János szolgálatait, s ültette le a kispadra Kovács Lászlót.

Arrow

Figyeljünk az új "Lewandowskira"

Újabb kiváló csatártehetség került ki Lengyelországból, a mindössze 20 esztendős Arkudisz Milik jelenleg kölcsönben az Ajax Amszterdam csapatát erősíti, s a kupában nemrégiben egy mesterhatossal vétette észre magát. Hazájában az új Lewandowskit látják benne. 

2011/2012: A Rozwój Katowice saját nevelésű játékosát leigazolja 75 ezer euró ellenében a lengyel élvonalban serénykedő Górnik Zabrze. A vezetőedző folyamatos játéklehetőséget biztosít számára, először csereként, majd a szezon vége felé kezdőként, olykor végig játszva a mérkőzéseket. Összességében 25 mérkőzésen 4 gólt és 3 gólpasszt jegyzett a mindössze 17 esztendős tehetség.

2012/2013: Milik remekül kezdte meg az új szezont, félidőhöz érve 15 mérkőzésen 8 gólt és 3 gólpasszt jegyzett, szereplésére pedig felfigyelt a Bayer Leverkusen, mely 2,6 millió euró ellenében leigazolta az ifjú titánt. A Leverkusen második csapatában négy mérkőzésen kapott szerepet, minden találkozón gólt jegyzett, összesen 5-ig jutott, majd a Bundesligában is bemutatkozhatott, csereként hat meccsen kapott lehetőséget gólt nem, gólpasszt azonban jegyzett. Így volt ez az Európa Ligában is a Benfica elleni vesztes párharc során. Még ebben az évben bemutatkozott a lengyel nemzeti csapatban, melynek címeres szerelését azóta 10 alkalommal öltötte magára. 

2013/2014: A mögöttünk álló szezonban az Augsburg kölcsönjátékosaként szerepelt, s megszerezte első Bundesliga találatait. Összességében 18 mérkőzésen két gólig jutott, a Mönchengladbach és a Stuttgart kapuját vette be. Idő közben ontotta a gólokat a lengyel u21-es válogatottban (6 meccs 9 gól) és a felnőttek között is lehetőséget kapott három ízben.

2014/2015: A jelenleg zajló szezonra az Ajax Amszterdam vette kölcsön, nevét pedig hamar megjegyezték Hollandiában, ugyanis nem mindennap szerez egy játékos hat találatot egy meccsen, még akkor sem, ha alacsonyabb osztályú az ellenfél. A Watergraafsmeer elleni 9-0-ra megnyert mérkőzésen hat gólja mellett két gólpasszt is kiosztott. Emellett megvannak első bajnoki találatai is, az 5. fordulóban a Heracles elleni duplája győzelmet jelentett az Ajax számára. Emellett csereként debütált a Bajnokok Ligájában.

Egy biztos, érdemes figyelni erre az ifjú titánra, valószínűleg még sokat hallunk majd felőle. 

Arrow

Kiszemelte új csatárát az Arsenal, a PSG beleszólhat

Egyes pletykák szerint a téli átigazolási szezonban újabb támadó érkezhet az Emiratesbe, Wenger tovább erősítené támadóalakzatát, ám ehhez a Paris Saint-Germain ajánlatával kell versenyre szállni.  

Parádésan kezdte az idei szezont a Lyon 23 esztendős támadója, Alexandre Lacazette 9 bajnokin immáron 7 találatnál jár, a hétvégén pedig parádésan játszott, a Lille elleni rangadón mesterhármasával tartotta otthon a három pontot klubcsapata.

Neve a legtehetősebb gall klubnál a PSG-nél már hetek óta forog a köztudatban, ám meg nem nevezett forrás szerint az Arsenal is figyeli a francia válogatott támadó teljesítményét. A duó könnyen trióvá válhat, a francia játékosokat nagy előszeretettel alkalmazó Newcastle United is képbe kerülhet, ám kérdés, hogy tud-e, vagy egyáltalán akar-e versenyre kelni a két óriással. 

Lacazette a téli átigazolási időszak egyik legkelendőbb játékosa lehet, piaci árát a transfermarkt.de 11,5 millió euróra taksálja. Ami a kérők helyzetét nehezíti, az a 2018 nyaráig szóló szerződés, mely Alexandret a klubhoz köti. 

Kiváló formája ellenére egyébként Lacazette nem kapott meghívót a francia nemzeti csapat esedékes mérkőzéseire. 

Arrow

Magyar Kupa: Bombapárosítás a nyolcaddöntőben - Íme

A Magyar Labdarúgó-szövetség székházában hétfő délelőtt kisorsolták a 2014/2015-ös Magyar Kupa negyedik fordulójának párosítását. Döntőbe illő párosítást hozott a Videoton és a Diósgyőr összesorsolása, míg a két harmadosztályú klub egymással küzdhet meg. 

Három párharcban is élvonalbéli ütközet várható, a regnáló bajnok Debrecen Pécsre utazik, míg fővárosi rangadóra készülhet a Honvéd és a Ferencváros. Egyértelműen a nyolcaddöntő legrangosabb párosítása a Diósgyőr vendégjátéka Székesfehérváron, az összecsapás akár finálénak is beillett volna, ám valamelyik csapat biztosan búcsúzni fog. Az Újpest és az MTK is vidékre utazik, előbbi ellenfele az Ajka, míg utóbbié a Szolnok lesz. Városi rangadó vidéki módra, avagy a Gyirmót fogadja majd a Győri ETO-t. Alacsonyabb osztályú párharcok is lesznek, ugyanis a Csákvár a Békéscsabával, míg a Kisvárda a Váccal csap össze a negyeddöntőbe jutásért. 

Magyar Kupa, Nyolcaddöntő:
Pécsi MFC–DVSC-Teva
Videoton–Diósgyőri VTK
Gyirmót-Győr (II.)–Győri ETO FC
Budapest Honvéd–Ferencváros
Kisvárda (III.)–Vác (III.)
Csákvár (II.)–Békéscsaba (II.)
Ajka (II.)–Újpest
Szolnoki MÁV (II.)–MTK Budapest

Arrow

Beragadt a skót óriás, feje tetejére álltak az erőviszinyonyok

Rég nem látott pocsék szezonrajtot tudhat maga mögött Glasgow első osztályú óriása a Celtic Football Club, mely kilenc fordulót követően egy mérkőzéssel kevesebbet játszva csupán a hatodik pozíciót foglalja el a skót Premiership tabelláján. 

Volt már jobb anyagi helyzetben is a klub, míg a keret a nyár folyamán lényegesen átalakult, hogy csak pár fontosabb nevet említsünk, a kapuból távozott Forster, míg a gólfelelősök közül Samaras és Pukki is új klubot talált magának. 

Hol vannak már azok az idők, amikor a Glasgow Rangers és a Celtic kimagaslott a mezőnyből és sokszor az egymás ellni mérkőzéseken dőlt el a bajnoki cím sorsa!? Nos, előbbi igyekszik vissza az élvonalba, míg második hatalmasat vesztett erejéből, ez pedig elmondható a skót klubfociról. Kijelenthető, hogy a Rangers kizárásával öngólt lőttek, ez azonban már megmásíthatatlan, előre kell tekinteni. 

Tavaly a Celtic úgy lett bajnok, hogy mindössze öt mérkőzésen veszített pontot, most nyolc mérkőzésből négyen esett meg ez a klubbal és már a bajnokság ezen szakaszában több veresége van, mint tavaly a szezon végeztével. Kijelenthető, tehát, hogy jól beragadt a Celtic a bajnoki rajton, lesz mit javítani a szezon során. 

Íme a Premiership tabellája 9 forduló után: (alsó és felsőház)
1. Hamilton 20 pont (16:5)
2. Dundee United 19 pont (18:12)
3. Inverness 17 pont (13:8)
4. Kilmarnock 17 pont (12:7)
5. Aberdeen 16 pont (16:12)
6. Celtic 14 pont (15:7) - 8 meccs
7. Partick 10 pont (13:12) - 8 meccs
8. Dundee FC 10 pont (9:12)
9. St. Johnstone 9 pont (6:12)
10. St. Mirren 7 pont (8:15)
11. Motherwell 7 pont (5:15)
12. Ross County 4 pont (7:21)

Arrow