2014. december 8., hétfő

FA-Kupa: Megvan a 3. forduló párosítása! - Íme

Megismétlődik a tavalyi döntő az angol FA-Kupa harmadik fordulójában. A sorsolást követően elkönyvelhettük, hogy jó pár Premier League párharcra kerül majd sor a legjobb 64 között és azt is megtudtuk, hogy a magyarok klubjai kivel mérkőznek majd meg január elején.

Nyolc élvonalbéli klub került össze, így négy Premier League párharc következik majd, míg a Manchester United a Manchester City és a és a Liverpool papíron egyaránt könnyű, alacsonyabb osztályú ellenfelet kapott.

Ami a magyar légiósokat illeti, Tőzsér Dániel csapata a Chelsea ellen lép pályára a Stamfordon, míg Király Gáborék a Wolverhampton ellenében juthatnak a legjobb 32 közé. Bogdán Ádám és a Bolton a 2013-as győztest a Wigant fogadja.

FA-Kupa
A 3. Forduló párosítása:
Arsenal - Hull City
Southampton - Ipswich Town
Stoke City - Wrexham
Charlton Athletic - Blackburn Rovers
Dover Athletic - Crystal Palace
AFC Wimbledon - Liverpool
Manchester City - Sheffield Wednesday
Aldershot Town/Rochdale - Nottingham Forest
West Bromwich - Gateshead
Blyth Spartans - Birmingham City
Aston Villa - Blackpool
Rotherham - Bournemouth
Huddersfield Town - Reading
Oxford United/Tranmere Rovers - Swansea City
Cardiff City - Colchester United
Bolton Wanderers - Wigan Athletic
Sunderland - Leeds United
Burnley - Tottenham
Millwall - Bradford City
Derby County - Southport
Brentford - Brighton
Fulham - Wolverhampton
Leicester City - Newcastle United
Scunthorpe United/Worcester City - Chesterfield
Everton - West Ham United
Cambridge United/Mansfield Town - Bury/Luton Town
Chelsea - Watford
Barnsley/Chester - Middlesbrough
Queens Park Rangers - Sheffield United
Accrington/Yeovil Town - Manchester United
Preston North End - Norwich City
Doncaster Rovers - Bristol City

Őszi Ádám

Megvan a Real Madrid első téli igazolása - sajtóhír

Korábban már pletyka szinten beszámoltunk róla, a Cadena Ser  pedig közeli forrásokra hivatkozva arról ír, hogy megköttetett az üzlet a Real Madrid és a Cruzeiro között. 

Eljő a január, a felek pedig bejelentik a hivatalos szerződést, erről írnak. Lucas Silva a regnáló brazil bajnok védekező középpályása lehet a Bernabeu új csillaga. A felek öt esztendős kontraktusban állapodtak meg, míg a hivatalos vételár 15 millió euróra rúg az információk szerint.

A 21 esztendős Lucas Silva a Cruzeiro saját nevelésű játékosa, a felnőtt csapatban ezidáig 65 alkalommal lépett pályára. Brazil utánpótlás válogatottnak mondhatja magát, a felnőtt válogatottban még nem mutatkozhatott be, ám amennyiben madridi kalandja bejön, erre sem kell már sokat várni.

A német transfermark.de 8 millió euróra taksálja piaci értékét, míg kontraktusa 2017 nyaráig kötné nevelőegyütteséhez, mely j summát tehet zsebre a transzferrel. A hírportál számontartása szerint a Donrtmund, Manchester United, Chelsea, Atletico Madrid, Tottenham ötös is figyelemmel kísérte Lucas Silva remekelését, a befutó azonban úgy fest, hogy megvan. 

Ami a csapatba kerülést illeti, nem lesz könnyű dolga az ifjú brazilnak. Bár Khedira szinte biztosan távozik, a névsort elnézve...

Őszi Ádám

Bayern München: Guardiola a Juve védőjét akarja - sajtóhír

Az olasz Tuttosport arról ír, hogy a Bayern München vezetőedzője Pep Guardiola újfent olasz földről csábítana védőt a Bayern Münchenbe. Kérdés, hogy kinek a helyére? 

A Bayern München keretében jelen állás szerint négy középső védő található és mindegyikük kiváló klasszisnak számít. Boateng, Benatia és Dante egészséges, míg Badstuber jelenleg sérüléssel bajlódik.

A legfrissebb kiszemelt állítólag a Juventus olasz válogatott védője Leonardo Bonucci, akit nemrégiben a Dortmund révén is szóba hoztak. Egyesek már-már paranoiásan állítják, hogy ami a BVB-nek kell, arra a Bayern is pályázik...!

Ami Bonuccit illeti, a 27 esztendős védő kirobbanthatatlan alapembere a regnáló olasz bajnoknak, melyet 2010 óta erősít. Akkor az Öreg Hölgy 15,5 millió eurót fizetett érte a Barinak, míg mostani piaci értékét a német transfermarkt.de 18 millióra taksálja. A felek között 2017 nyaráig szóló kontraktus van. 

Őszi Ádám

Real Madrid: A Barcát és Messit gyalázták a lelátón

Komoly büntetés elébe néz a Real Madrid, erről ír a  sport.es, ugyanis a Cetlta Vigo elleni mérkőzés során több ízben is a Barcelonát, illetve Lionel Messit gyalázták egyes szektorok szurkolói. Az LFP büntetni fog, erős fellépés várható a verbális gyűlöletkeltés ellen. 

Mint ismeretes egy héttel korábban az Atletico Madrid huligánjai feketítették be a hétvégét, ugyanis egy Depor szurkoló életét vesztette a hazai szurkolók keze által. Az eset súlyos következményekkel és óvintézkedésekkel jár, figyelmeztető jel volt. Cél a megelőzés, az eszkalálódás folyamatának megállítása, a rasszizmus visszaszorítása.

Az óvintézkedések első áldozata a Real Madrid lehet, melynek egyes szertoraiban a szurkolók nem tudtak viselkedni a Celta Vigo elleni 3:0-ra megnyert mérkőzés folyamán, rigmusokkal gyalázták a legnagyobb riválist és annak játékosát. Zúgott a "Puta Barça es, puta Barça es", illetve a "Messi es subnormal", ez pedig következményeket von maga után.

A pénzbüntetés nagyságát egyelőre nem lehet megtippelni, az azonban biztos, hogy nem mennek el szó nélkül az eset előtt, hiszen Miután Javier Tebas a szövetség elnöke nemrégiben emelt szót a verbális gyűlölködés visszaszorítása mellett.

Őszi Ádám

Balhé Ukrajnában! - Bírókergetés, örökös eltiltás és visszalépés az élvonaltól

Áll a bál Ukrajnában a Voliny Luck–Metaliszt Harkiv mérkőzés hajrájában történtek miatt. a mérkőzés a 87. percben félbeszakadt, a játékvezetőt úgy kellett kimenteni a stadionból. A történet folytatódik a zöldasztalnál. 

Három perccel a rendes játékidő vége előtt elözönlötték a pályát a Voliny Luck szurkolói, s az öltözőbe kergették Dmitro Kutakov játékvezetőt, aki halálfélelemmel dacolt és csupán hat órával később tudták kimenteni a stadionból. A beszámolók szerint a bíró kritikán alulian vezette a mérkőzést, melyet egy tizenegyessel 2-1-re a vendég Metaliszt Harkiv vezetett három perccel a vége előtt. A három pont, a folytatás sorsáról a zöldasztalnál döntenek majd, ám a lucki klub is reagált a történésekre. Bocsánatot kértek és elítélték a huligánok ostromát, ám kijelentették, hogy a játékvezető elfogadhatatlan bíráskodása végett örökös eltiltást kérnek, amennyiben pedig ez nem teljesül, hatályba helyezték élvonalbéli visszalépésüket.

Voliny Luck csapata jelen állás szerint hatodik az ukrán élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban.

Őszi Ádám

Dempsey hatodszor, rekordbajnok a Los Angeles Galaxy!

Történelem íródott vasárnap este az észak-amerikai profi ligában, az MLS-ben, melyet története során ötödik alkalommal hódított el a Los Angeles Galaxy, mely ezzel rekordbajnok lett. A drámai döntő ezúttal is a hosszabbításban ért véget, a mérkőzés hőse és egyben legjobbja a győztes gólt szerző Robbie Keane volt, míg a visszavonuló Dempsey hatodszor és egyben utoljára emelhette magasba a serleget.  

Már-már megszokott párosítást hozott MLS-döntője, a kérdés az volt, hogy megtörik-e a New England Revolution rossz sorozata, ugyanis négyből négy finálét bukott eddig el az együttes, ebből kettőt a Los Angeles ellen. A mérkőzés első félidejében nem született gól, az 52. minutumban azonban  megtört a gólcsend Gyasi Zardes juttatta előnyhöz a Galaxy-t. Úgy tűnt, hogy egyetlen találat elegendő lehet a bajnoki serleg elhódításához, azonban a végjátékra fordulva a 79. percben Chris Thierney gólja jelezte, a New England nem adja fel. A mérkőzés így hosszabbításba torkollott, mely több ízben is pikáns szabálytalanságokkal volt tarkítva. A 111. percben aztán jött a meccs hőse, a bajnoki idény legértékesebb játékosának (MVP) megválasztott Robbie Keane, aki egy védelmi hibát meglovagolva lőtt a kapuba, majd szaltózott és cigánykerekezett önfeledt örömében. A végén nagyon nyomott a New England, a játékvezető pedig még a 15 perces hosszabbításra is ráhúzott hármat, ám újabb gól nem született, ezáltal 2014 bajnoka lett a Los Angeles Galaxy.

New England Revolution a liga történetének legpechesebb csapata, öt fináléból ötöt bukott el az együttes, melynek szurkolói könnyek közepette éltették kedvenceiket a hármas sípszót követően. A Los Angeles Galaxy az első klub, mely elérte az öt bajnoki címet, míg a visszavonuló Donovan hatodik bajnoki címével köszönhetett el a labdarúgás szerelmeseitől. Említést érdemel Bruce Arena a csapat vezetőedzője is, aki egyedüliként öt bajnoki címet tudhat magáénak ezzel.

MLS, bajnoki döntő, Los Angeles
Los Angeles Galaxy - New England Revolution 2-1 - hosszabbítást követően
G: Zardes (52.), R. Keane (111.), ill. Tierney (79.)

Őszi Ádám