2014. április 24., csütörtök

Vilanova életéért küzdenek az orvosok

Életmentő műtétet hajtottak végre Tito Vilanován az FC Barcelona korábbi vezetőedzőjén, írja a spanyol Marca. A szakember állapota az utóbbi időben rosszabbra fordult, jelenleg is az életéért küzdenek. 

A katalán klub kispadját betegsége miatt elhagyó tréner immáron két esztendeje küzd korunk egyik, ha nem a legszörnyűbb betegségével a rákkal. A szakembernél fültőmirigy-daganatot diagnosztizáltak, több műtéten és kemoterápiás kezelésen is átesett, ám mind idáig nem sikerült legyőznie a betegséget. 

Állapota az utóbbi időben súlyosbodott, míg nem kórházba kellett szállítani gyomorproblémák miatt és életmentő műtétet kellett végrehajtani. Számol be rövid késő esti közleményében a Marca.

Őszi Ádám

Íme a Real Madrid nyári bevásárlólistája

Pár nappal korábban a bajnoki cím fő várományosát az Atletico Madrid csapatát és lehetséges nyári igazolásait vettük górcső alá, jelen cikk pedig a Real Madrid és egyben Ancelotti kívánságlistájára kíván bepillantást nyújtani azon játékosok által, melyek a klub látókörébe kerültek a zsurnaliszták szerint. 

Szinte biztosra vehető Coentrao távozása, így a nyár folyamán mindenképpen venne egy bal oldali védőt a királyi alakulat Marcelo mellé. A névsor igen szép, a sajtóban öt játékos neve is felmerült, többnyire fiatal és tehetséges labdarúgók, akik közül a legnagyobb ígéretnek a svájci Ricardo Rodríguez tűnik. Ott van azonban a rutinos  Ashley Cole, aki szabadúszóvá válik és ingyen megszerezhető lesz, ráadásul Ancelotti Londonban már dolgozott együtt az angollal, akit nagyon csíp.  

Védelem:
Ricardo Rodríguez --> Wolfsburg --> 20 millió euró
Alberto Moreno --> Sevilla --> 10 millió euró
Guilherme Siqueira --> Granada (kölcsönben Benfica) --> 8 millió euró
Alex Telles --> Galatasaray --> 6 millió euró
Ashley Cole --> Chelsea --> Szabadúszó

A középpályát tekintve két ember jött szóba, a Bayyern München támadó középpályása Kroos mély nyomokat hagyott, míg védekező középpályára a Sporting fiatal tehetsége William Carvalh pályázhat. Illetve ide lehet venni Thomas Müllert, aki mind középpályásként, mint pedig csatárként bevethető.

Középpálya:
Toni Kroos --> Bayern München --> 40 millió euró
William Carvalh --> Sporting --> 8 millió euró
Thomas Müller --> Bayern München --> 45 millió euró

A támadósorban két igazi klasszis nevéről lehetett hallani, Mandzukic és Suarez személyében. Előbbi Lewandowski érkezésével kiszorulhat a müncheni kezdőzöl, utóbbi pedig bajnok lehet a vörösökkel és kivásárolni is egy vagyon lenne, mondhatni Bale kaliberű összeget érhet. Benzema mellé mindenképpen szeretnének még egy sztárcsatárt.

Támadók:
Mandzukic --> Bayern München --> 30 millió euró
Luis Suarez --> Liverpool --> 52 millió euró
Juan Iturbe --> Porto (kölcsönben Verona) --> 10 millió euró

Őszi Ádám

Platini: "Ha valaki vért és könnyeket vár, az csalódni fog..."

Az FC Barcelona FIFA általi kizárását követően sokat lehetett hallani arról, hogy az UEFA is hasonló lépéseket tehet számos klubbal szemben, mert azok megsértették a  pénzügyi fair play szabályzatot. A szóba kerülő együttesek közt volt a Paris Saint-Germain és a Manchester City egyaránt. Az ügyben most állást foglalt a szövetség francia elnöke Michel Platini. 

"Ha valaki vért és könnyeket vár, az csalódni fog. Lesznek komoly dolgok, de nem kizárások" - nyilatkozta az UEFA első embere, majd pedig hozzátette, hogy az első szankciókat jövő hónap elején hirdetik ki. A kizárások lehetőségét így elvetették, ám vaskos pénzbüntetésekre így is számítani lehet.

Ami pedig a pénzügyi fair play szabályt illeti, célja az őrült költekezés megszüntetése, a klubok közötti hatalmas szakadékok eltüntetése. Ha minden igaz a szabály a következő szezontól kezdve teljes mértékben élesítve lesz.

Őszi Ádám

A Napoli és az Inter is vinné az Arsenal sztárját

Egybemutató információk szerint olasz "belháború" alakulhat ki Thomas Vermaelen megszerzéséért, ugyanis a Napoli és az Internazionale is megszerezné a belga válogatott alapemberét. 

A játékos menedzsere Alex Kroes hivatalosan is megerősítette, hogy a Napoli bejelentkezett a 28 éves védőért, míg egy másik lap arról ír, hogy Kroes Milánóban járt és tárgyalásokat folytatott Walter Mazzarrival az Inter részéről. Úgy fest tehát, hogy mindkét klub szándékai komolyak és a kellő lépéseket is megkezdték, indulhat a sakkjátszma, az ajánlat és licitháború.

Ha valaki esetleg nem tudná, lemaradt volna, a korábban kirobbanthatatlan védő a szezon során elvesztette bérletes helyét az Ágyúsok kezdőjében, ahol Wenger mester a Koscielnyi-Mertesacker duót favorizálja. Helyzetével Vermaelen így érhetően elégedetlen, így távozását igen biztosra veszik. A mindössze 13 Premier League meccsen pályára lépő belga piaci ára 14 millió euró, mely egy 2015 nyaráig érvényes kontraktussal párosul.

Őszi Ádám

Januzaj meghozta a nagy döntést! - hivatalos

Adnan Januzaj a Manchester United fiatal titánja hatalmas döntés előtt állt, ugyanis el kellett döntenie, hogy melyik válogatottban kíván játszani, a döntés nem volt egyszerű, ugyanis hat válogatott közül kellett választania. 

"Megkaptuk a hivatalos megerősítést, hogy Adnan Januzaj a belga válogatott rendelkezésére áll" - mondta Marc Wilmots szövetségi kapitány, aki láthatólag örült, hogy a 19 esztendős ifjú titán mellettük tette le voksát. Természetesen teljes mértékben hivatalosnak akkor mondhatjuk majd a dolgot, ha Januzaj pályára lépett, magára húzta a címeres mezt, hiszen onnan nincsen visszaút.

Adnan Brüsszelben született egy koszovói-albán családban és egyéb okok miatt szóba jöhetett esetében a szerb, a török és az angol válogatott egyaránt.

A legnagyobb kérdés most az, hogy Marc Wilmots szövetségi kapitány jelöli-e a United ifjú titánját a Brazíliába utazó keretbe. Amennyiben igen, akkor hivatalos tétmérkőzésen a világbajnokság keretében debütálhat Januzaj.

Őszi Ádám

Roberto Carlos elárulta álomcsapatát!

A német Sport Bildnek adott nyilatkozatában Roberto Carlos beszélt a Bundesliga vonzalmáról, arról, hogy egyszer talán pont ő lesz az első brazil edző, aki egy csapatot treníroz a pontvadászat történetében. Végül pedig elárulta azt az álomcsapatot, mely szerinte minden idők legjobbja. Nem volt szerény a brazil az egyszer biztos.  

Az egykori klasszis immáron vezetőedzőként tevékenykedik a török bajnokságban szereplő Sivasspor csapatánál, mely edzői pályafutása első klubja. A csapat remekül szerepel és harcban áll a nemzetközi kupaindulásért. Jelenleg ötödik, a negyedik, már Európa Liga indulást érő helyen a Trabzonspor áll ugyanannyi ponttal.

Az álomcsapatba igazi ikonok kerültek, na meg persze jelenkorunk két legnagyobb klasszisa Messi és Ronaldo. Ami pedig a szerénységet illeti, saját álomcsapatába bizony Roberto Carlos is beletartozik. Azért tegyük hozzá, hogy sok kívülálló is betenné őt egy ilyen álomcsapatba, hiszen remek labdarúgó volt.

Roberto Carlos álomcsapata:
Taffarel – Cafú, Baresi, Maldini, R. Carlos – Beckham, Maradona, Matthäus, Zidane – Messi, Ronaldo.

Őszi Ádám