2015. február 28., szombat

Premier League: Kacska hétvége két rangadóval - előzetes

Az Angol Ligakupa Döntő végett a hétvégén csupán nyolc Premier League mérkőzést láthatunk a megszokott tíz helyett, ám így sem maradunk remek angol foci nélkül, ugyanis vasárnap két derbi vár a szurkolókra. Nézzük mit rejteget a 27. forduló programja. 

A jó hagyományoknak megfelelően szombaton ebéd után jelentkezik a Premier League, az aktuális forduló első mérkőzése a négy forduló óta nyeretlen, döntetleneket halmozó West Ham hazai környezetben fogadja a felemásan szereplő, a kiesőzónától öt pontra távolodó Crystal.

A szokásoknak megfelelően ezt követően jön a négy órai meccsdömping, ám az esti meccs ezúttal elmarad. A kiesőzónában helyet foglaló Burnley, mely utóbbi öt meccséből egyet sem nyert meg a Swansea vendéglátója lesz. A walesiek legutóbb a Manchester Unitedet fricskázták meg, ám teljesítményük roppant ingadozó. Ami a Vörös Ördögöket illeti, a múlt héten átadták a dobogó harmadik fokát az Ágyúsoknak, most azonban némileg lehet korrigálni, ám ehhez le kellene győzni a kiesés elől menekülő Sunderlandot. A veszélyzónát biztos távolból figyeli a Newcastle, hétvégi ellenfeléről ez azonban nem mondható el, az Aston Villa a liga jelenlegi legrosszabb formában lévő együttese. Az edzőváltáson áteső csapat 11 meccs óta nyeretlen, ráadásul a gólszerzéssel is hadilábon áll a csapat,  26 mérkőzésen mindössze 13-szor sikerült megrezgetni az ellenfelek kapuját. A Hull City igen jól ment az utóbbi hetekben, 3 meccsen 7 pontot jegyez a csapat, melynek következtében eltávolodott a kiesőzónából, ám ez a távolság még nem megnyugtató, a Stoke otthonában kellene brillírozni az újabb pontokért. A Southampton egyre lejebb csúszik, még tartja Európa Liga indulást érő helyét, ám a Liverpool és a Tottenham szívesen előzne, ezúttal a West Brom otthonában kéne helytállni, ám Gera egykori csapata most igen jó formát mutat korábbi önmagához képest.

Vasárnap két ínyencséggel jelentkezik a liga, előbb az Anfeildre látogat a címvédő, a hazaiak remek formában vannak, ám az Európa Liga küzdelmeitől csütörtökön búcsúztak a Besiktassal szemben, míg a City a katalánoktól kapott leckét Suarez révén. Mindkét csapat számára nagyon fontos a meccs, mondhatni hat pontos derbit láthatunk. A hétvégét az Arsenal és az Everton összecsapása zárja, a csapatok felemásan hangoltak, az Ágyúsok otthon buktak nagyon csúnyát a Monaco ellenében, míg az Everton a visszavágón is kiütötte svájci Európa Liga ellenfelét.

Szombat
13:45 West Ham United - Crystal Palace (Digi Sport 1)
16:00 Burnley - Swansea
16:00 Manchester United - Sunderland AFC (Digi Sport 1)
16:00 Newcastle United - Aston Villa
16:00 Stoke City - Hull City
16:00 West Bromwich - Southampton

Vasárnap
13:00 Liverpool - Manchester City (Digi Sport 1)
15:05 Arsenal - Everton (Digi Sport 1)

Ligakupa Döntő:
17:00  Chelsea - Tottenham (Digi Sport 1)

A Leicester-Chelsea mérkőzésnek még nincsen időpontja, míg a QPR-Tottenham meccset március 7-én pótolják 16 órai kezdettel.

Őszi Ádám