2013. január 22., kedd

A korábbi Debreceni csatár Kouemaha otthagyta nyugatot és egy török csapatba ment

Dorge Kouemaha neve igen ismerősen cseng hazánkban, hiszen a 29 esztendős csatár két szezont is eltöltött hazánkban. Előbb az akkor újonc Tatabánya, majd pedig a Debrecen csapatának gólfelelőse volt egy szezonon keresztül.  

Előbbi csapatban 14, míg utóbbiban 13 alkalommal volt eredményes, majd pedig elhappolta a német Duisburg csapata, ahol ismét csak egy szezont töltött és 15 gólt szerzett, mikor is felfigyelt rá az FC Bruges csapata. Azóta a belga klub alkalmazásában állt, ám kölcsönben előbb a Kaiserslautern, majd pedig a Frankfurt csapatába került.

Nem kapott túl sok játéklehetőséget a Bundesliga klubnál, így a nyolcszoros kameruni válogatott támadó a váltás mellett döntött. Ismét kölcsönbe vonul, ám ezúttal a török Superligában szereplő Gaziantepspor csapatába.  Új együttese a török első osztályban jelenleg a 14. helyen áll.

Őszi Ádám

Newcastle: húsz esztendős gall válogatott védőt "raboltak" a szarkák francia honból

A Newcastle United csapata igen csak rosszul muzsikál a Premier League küzdelmeit tekintve, a csapat a kiesőzóna közelében tanyázik. A csapat egyik legnagyobb csillaga Demba Ba elhagyta a klubot a Chelsea hívására, de ami ennél is fontosabb, hogy a szarkák védelme elég lyukas, meg kell erősíteni. 

Ennek megfelelően folytatja a fekete-fehér klub a játékospolitikáját és a mai nap során sikerült egy 20 esztendős védőtehetséget igazolniuk. A francia és szenegáli kettős állampolgár Massadio Haidara a Nancy alkalmazásában állt, piaci értéket pedig 2 millió euróra becslik a szakemberek. 

Az átigazolás ténye adott, azt viszont, hogy mennyi pénzért cserébe érkezik az angol klubhoz Haidara nem hozták nyilvánosságra a felek, és azt sem lehet tudni mennyi időre kötelezte el magát a francia utánpótlás válogatott védő.

Őszi Ádám