2013. október 23., szerda

Juventus: olasz válogatott csatár az újabb kiszemelt - sajtóhír

Nem telik el úgy hét, hogy a nemzetközi sajtó ne boronálna össze egy újabb és újabb támadót a regnáló olasz bajnok Juventus csapatával. Az újabb lehetséges érkező ezen a héten sem marad el, a Daily Mirror tudni véli, Conte legújabb terveit. 

A célpont az a Pablo Osvaldo, aki a nyáron hagyta el az AS Roma csapatát és a Premier Leaguebe igazolt a Southampton együtteséhez, mely az idei szezon meglepetéscsapata angol földön. A Szentek eddig belepiszkítanak a nagyok levesébe, ám inkább a csapat védelme van helyén, mint sem a támadójátéka. Osvaldo eddig hét meccsen lépett pályára és ez idő alatt egy gólt szerzett a Crystal Palace ellen. Azonban ne feledjük, a PL teljesen más stílust képvisel, mint a Serie A. Mourinho szavaival élve Schürle és Eto'o esetében, türelemmel kell lenni, míg megszokják a légkört, átveszik a ritmust. Nincsen ez másként Osvaldo esetében sem, akit azonban máris kiragadnának és visszacsábítanának olasz földre.

A hírek szerint a Juve nem kivásárolná a 12-szeres olasz válogatott támadót, hanem opciós joggal kölcsönvenné a szezon végéig. Osvaldo piaci értéke egyébként 15 millió euró és új szerződése 2017-ig szól.

Télen erre a pletykára is fény derül. hogy igaz volt-e, vagy sem.

Őszi Ádám

Liverpool: kölcsönadták a fiatal védőt

Andre Wisdom nagy tehetségnek számít posztján, ám a 20 esztendős játékos még nem elég érett ahhoz, hogy a Liverpool felnőtt csapatában szerepeljen. A vörösök szakmai stábja ezért úgy döntött kölcsönadják, a fejlődés és a folyamatos játéklehetőség érdekében. 

A jobb oldali védőként bevethető Wisdom, így szezon végéig az angol másodosztályú Derby County csapatát erősíti majd, ahol bizonyíthat új edzőjének, illetve a Liverpool szakembereinek, hogy megállja a helyét. A tartalékbajnokságot kinőtte, ezért most nagyobb, rangosabb lehetőség vár az angol u21-es válogatott védőre, akinek a piaci ára a transfermarkt.de szerint 2,5 millió euróra rúg.

Wisdom egyébként két Premier League meccsen pályára lépett idén, egyszer kezdőként, egyszer pedig csereként kapott lehetőséget és 81 percet tölthetett a pályán. Edzői szerint az út, amin jár jó, és ő lehet a jövő angol válogatottjának, illetve liverpooli csapatának egyik emblematikus figurája, az út azonban még hosszú és rögös. Most előbb a Derby színeibe kell bizonyítani.

A Derby jelenleg 8. helyen áll a Championshipben, a cél pedig a rájátszásba kerülés és a feljutás lehet.

Őszi Ádám 

Bajnokok Ligája: Terítéken a Real-Juve, páylán a PSG és a City - előzetes

Kedden sokaknak nagy csalódást okozott a Barcelona vendégjátéka Milánóban, míg az Arsenal-Dortmund csúcsderbi sem az elvárásoknak megfelelő játékképet mutatta. Jogos lehet tehát a következő mondat: Ma a színvonal javításának érdekében léphetnek pályára a csapatok, ez azonban hamis lehet, hiszen a három pont megszerzése mindennél fontosabb. Szerdán az 'A', 'B', 'C' és 'D' csoport küzdelmeivel folytatódik Európa és a világ legrangosabb kupasorozata, mely a CSZKA Moszkva hazai pályán való fellépése végett már hat órakor megkezdődik, míg este jön a várva várt találkozás a Real-Juve. 

A csoport:
20:45 Manchester United - Real Sociedad (DigiSport 2)
20:45 Bayer Leverkusan - Shakhtar Donetsk

Az eddig pont nélkül serénykedő Real Sociedad a Manchester United otthonába látogat. Jóslatokba nem szeretnénk bocsátkozni, ugyanis a Vörös Ördögök idei formája alapján bármi megtörténhet. Egy biztos, a spanyoloknak nagyon fontos lenne a pontszerzés, amennyiben szeretnék életben tartani továbbjutási álmaikat. Nem lesz könnyű, de nem tartjuk elképzelhetetlennek az újabb United buktát, mely lassan heti menüvé válik a szurkolók nagy bánatára. A csoport másik összecsapásán a Gyógyszergyáriak vendége lesz a regnáló ukrán bajnok Shakhtar, mely braziljai segítségével repítené tovább a csapat hírnevét. Azonban lesz mire odafigyelni, a hazaik Sam és Kießling révén minden pillanatban óriási veszélyt jelenthetnek majd a vendég kapura, a vereség pedig elfogadhatatlan lenne hazai páylán. 

B csoport:
20:45 Real Madird - Juventus (DigiSport 1)
20:45 Galatasaray - Köbenhavn

A játéknap legnagyobb rangadója lesz a Real Madrid - Juventus összecsapás, melyet világszerte nagy várakozás övez. A Real Madrid egy esetleges hazai győzelemmel szinte biztos továbbjutónak mondhatná magát, míg a Juventus csupán két pontot szedett össze eddig, így számukra egy vereség elég nehéz helyzetet teremthet. A torinói védők félhetnek, ugyanis a madridiak eddig nagyon jól szerepelnek a BL-ben, Ronaldo pedig csak úgy szalagon hozza a találatokat, ez azonban más lesz, mint a Köbenhavn vagy a Galata elleni meccs. A csoport másik találkozóján a Galatasaray otthon fogadja a Köbenhavn együttesét, a cél pedig egyértelmű, a törököknek csak a győzelem az elfogadható, az egy pontról, vagy a vereségről hallani sem akarnak.

C csoport:
20:45 Anderlecht - PSG
20:45 Benfica - Olympiakos

A csoportból egyértelműen kilóg a PSG, mely az Anderlecht vendégeként is toronymagas esélyesnek aposztrofálható. Már az nagy meglepetés lenne, ha szoros eredmény születne a meccsen. A két csapat nem képvisel azonos szintet. A belgák inkább az első szerzett gólban, mint pontokban reménykedhetnek. A csoport mások meccse egy hatalmas derbi lesz,  hiszen nagy valószínűséggel kettejük közül kerül majd ki a csoport másik továbbjutója. A párharc esélyese hazai pályán a Benfica, de ember legyen a talpán aki megmondja mit hoz majd ez a meccs.

D csoport:
18:00 CSZKA Moszkva - Manchester City (DigiSport 1)
20:45 Bayern München - Plzen

A 'D' jelű kvartettben mint azt a felvezetőben is említettük, korábban kezdődnek a küzdelmek, ez pedig azt jelenti, hogy a futball  fanatikusai egy meccsel többet tekinthetnek meg. Az elvárások alapján a City és a Bayern robog majd tovább a csoportból, ehhez azonban nagy szükség lesz ma a "Polgárok" győzelmére. Az előjelek egyértelműek, az Agüero vezette had jó formában van, míg az orosz címvédő CSZKA Moszkva rég látott mélyrepülést mutat be hazájában. Egy dolgot azonban ne feledjünk el, a hideg moszkvai idő és a műfű sokak dolgát megnehezítette már. A csoport másik meccsén a címvédő fogadja a Plzen csapatát és ha a PSG meccsre azt mondtuk, hogy nagy különbség várható, talán a legnagyobb, akkor lehet, hogy tévedtünk. Ez persze függ majd a Bayern játékosok étvágyától...

Őszi Ádám