2014. április 28., hétfő

Del Piero meghozta döntését

Alessandro Del Piero saját honlapján jelentette be, hogy távozik az ausztrál  Sydney FC csapatától, mely nem jutott be a liga rájátszásába. A 39 esztendős támadó jövőjét illetően nem árult el semmit.  

A hírt egy időben a Sydney FC is bejelentette, miszerint a következő szezont olasz támadója nélkül kezdi meg. Szerették volna, ha a támadó továbbra is a klub rendelkezésére áll, ám tiszteletben tartják döntését. A cikkben azt is megjegyzik, hogy remélik, a jövőben más módon folytatódhat a felek közötti munka. Ezzel több mint valószínű, hogy vezetőedzői posztra utaltak

Del Piero, a Juve egykori sztárja, legendája novemberben betölti a 40. életévét, így lassan eljön az idő, amikor szögre kell akasztani a stoplist. Korábban úgy hírlett, hogy következő állomás egy alacsonyabb osztályú angol csapat lesz, többen pedig úgy vélték, hogy visszatér a Juve szakmai stábjába. Nemsokára biztosan többet tudhatunk...

Őszi Ádám

Örülhetnek a PSG és a Bayern szurkolói

Mint ismeretes egyaránt sérülést szenvedett egy hónappal korábban Zlatan Ibrahimovis és Thiago Alcántara. Az orvosok nem sok esélyt láttak arra, hogy a két labdarúgó az idei szezonban magára öltse csapata mezét, ám jól haladnak a rehabilitációs munkálatok, így mint a PSG, mind pedig a Bayern München szurkolói örülhetnek. 

Nagyon úgy fest, hogy ott lehet a pályán Ibrahimovic a Paris Saint-Germain klasszisa, aki még a Chelsea elleni Bajnokok Ligája párharc első mérkőzésén szenvedett sérülést - "Már elkezdte a futótréninget, és kilencven százalék az esélyt látok arra, hogy tíz napon belül ismét pályára léphet" - mondta Eric Rolland a párizsi klub orvosa az.

A svéd óriás combsérülése tehát immáron a múlté, Zlatan készülhet góljainak növelésére. Eddig 300 bajnoki mérkőzésen 25 alkalommal rezgette meg az ellenfelek kapuját.

Münchenben is örülhetnek a szurkolók, na meg Spanyolország szerte mindenütt, ugyanis Thiago Alcántara a vártnál sokkal gyorsabban rehabilitálódik. Az első nyolc hetes diagnózissal ellentétben hétvégén immáron erőnléti edzést végezhetett a spanyol, aki így felépülhet a   kupadöntőre, illetve az esetleges BL-döntőre egyaránt. A fiatal spanyol rendkívül jó szezont futott és a Bayern motorjává vált Guardiola irányítása alatt, így érthetően hiányzik a csapatból. Úgy fest világbajnoki szereplése nincsen veszélyben, addigra teljesen egészséges lehet Alcántara.

Őszi Ádám

Íme a Premier League hivatalos álomcsapata

Kihirdették az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 2013/2014-es idényének álomcsapatát, melyben egyaránt három Chelsea és Liverpool játékos kapott helyet.  Az álomcsapatot a Profi Labdarúgók Szövetsége (PFA) állította össze. 

Emellett megválasztották az év játékosát is, az elismerő díjat az uruguayi Luis Suárez zsebelte be. A Liverpool támadója eddig 31 bajnoki mérkőzésen lépett pályára és ez idő alatt 30 gólt szerzett, nem mellesleg pedig 12 alkalommal gólpasszal  szolgálta ki a társakat.

Íme a Premier League álomcsapata, ők voltak posztjukon a legjobbak a szezonban:

Kapus: Petr Cech (Chelsea)

Védők: Séamus Coleman (Everton), Gary Cahill (Chelsea), Vincent Kompany (Manchester City), Luke Shaw (Southampton)

Középpályások: Eden Hazard (Chelsea), Yaya Touré (Manchester City), Steven Gerrard (Liverpool), Adam Lallana (Southampton)

Csatárok: Luis Suárez (Liverpool), Daniel Sturridge (Liverpool)

Őszi Ádám