2014. február 10., hétfő

ManUnited: Célkeresztben az Ajax védője, ám az Arsenal, Chelsea, City trió beleszólhat

Joel Veltman teljesítménye egyre meggyőzőbb, az egyszeres holland válogatott védő pedig felkeltette a sztárcsapatok figyelmét. A De Telegraaf értesülése szerint legújabban a Moyes trenírozta Manchester United legyeskedik a játékos körül akiben Vidic utódját kereshetik. A "Vörös Ördögök" azonban nincsenek egyedül...  

A 22 esztendős középső védő egyre fontosabb szerepet tölt be klubjában, a 2013-as esztendő végén pedig bemutatkozhatott a holland nemzeti csapatban Kolumbia ellenében. Minden sorozatot figyelembe véve az idei szezonban eddig 24 tétmérkőzésen öltötte magára az Ajax mezét. A transfermarkt.de  csupán 600 ezer euróra taksálja piaci árát, igaz ebben még nem állt be frissülés, az idei teljesítmény jócskán felsrófolhatja azt a számot. Szerződése 2017 nyaráig köti az Ajax Amszterdam csapatához.

A De Telegraaf hírével egyidejűleg arról is kaptunk híreket, mely szerint az Arsenal, Chelsea, Manchester City trió is figyeli a fiatal játékos teljesítményét, akire így konkrétan a Premier League élmezőnye figyel és a nyári átigazolási időszak egyik legkelendőbb portékája lehet, mely az Ajax malmára hajthatja a vizet anyagi tekintetben.

Őszi Ádám 

Londonba invitálják a Schalke válogatott védőjét

A címben szereplő sor a Daily Mirror rovatai közt jelent meg. A hírportál szerint a Premier League jelenlegi sereghajtója kivetné hálóját a Schalke 04 osztrák válogatott kiválóságára. 

A Fulham védelme nem igazán szuperál jól az idei szezonban, ezt az is hűen tükrözi, hogy a csapat a legtöbb kapott góllal rendelkezik a ligában, így nem csoda, hogy a vezetőség a védelem megerősítésén sáfárkodik. A kiszemelt a 27 esztendős Christian Fuchs, aki jelenleg harcképtelen, ugyanis térdsérülést szenvedett és jelenleg a felépülés szakaszában tart, visszatérésének időpontja még nincsen kitűzve. 

A transfermarkt.de 6 millió euróra taksálja a 60-szoros osztrák válogatott csapatkapitányt, akinek szerződése 2015 nyaráig érvényes jelenlegi csapatánál. Ám egy biztos, előbb benn kellene maradnia a londoniaknak, hiszen a másodosztály nem hinnénk, hogy vonzó lehet Fuchs számára. A hírt kezeljük pletykaként, a többi pedig legyen a jövő zenéje.

Őszi Ádám

Messi újabb hatalmas rekordja!

Megszokhattuk, hogy a jelenkor két legnagyobb klasszisa Cristiano Ronaldo és Lionel Messi sorra döntik meg a spanyol, illetve a nemzetközi rekordokat egyaránt. Az argentin klasszis tegnap este a Sevilla ellenében két gól és egy gólpasszt jegyzett, ezzel pedig csattanós választ adott azoknak, akik múlt héten erősen bírálták játékát és ráégették nevére azt, hogy kiégett. A két szerzett gól egyben pedig ligarekordot is jelentett, ugyanis ezáltal a spanyol futball történetének egy klubban tétmérkőzéseken legtöbb gólt szerző játékosa lett. 

Lionel Andrés Messi a katalán FC Barcelona saját nevelésű játékosa 2004-es debütálása óta futószalagon gyártja a gólokat. A Tegnapi második találata volt a klub színeiben a 334. hivatalos találata, ezzel pedig rekorderré vált, melyet hétről-hétre emelhet ezt követően.

Vajon melyik lesz a következő rekord, amelyet vagy a portugál, vagy pedig az argentin klasszis megdönt?

Őszi Ádám

Arsenal: Két játékos is visszautasította a hosszabbítás lehetőségét

A Daily Star beszámolója szerint két Arsenal játékos is nemet mondott a klub szerződéshosszabbítási ajánlatára, így könnyen előfordulhat, hogy a nyáron ingyen távozhat Lukasz Fabianski a csapat lengyel hálóőre és Bacary Sagna, a gárda stabil kezdőembere. 

Mindkét játékosnak a nyáron lejár a kontraktusa, így ha rövid időn belül nem sikerül megegyezni, akkor a nyári piacnyitányt követően ingyen kapkodhatják el őket a kérők.

A 28 esztendős lengyel válogatott hálóőr esetében nem lehet meglepődni, hiszen 2007-es érkezése óta szinte folyamatosan volt olyan vetélytársa, aki szerepet kapott előle, így számára nem sok babér termett a csapatnál, dolgozott, s várt, ám ennek eredménye nem lett meg. Így tehát teljes mértékben érthető, ha a kapuvédő távozni szeretne.

A 30 esztendős francia válogatott Bacary Sagna esetében azonban szó sincsen nélkülözöttségről. A 2007-ben érkező jobb oldali védő alapembere Wenger csapatának és sokan a Premier League egyik legjobb formában lévő jobb oldali védőjeként beszélnek róla. Azt, hogy Sagna csak kivár és jobb feltételeket szeretne kicsikarni nem tudhatjuk, mindenesetre az adu az ő kezében van...

Őszi Ádám