2014. január 23., csütörtök

Rendkívüli ülés, robban a bomba! - este lemond Sandro Rosell a Barcelona elnöke

Elfajulni látszik a Neymar ügy, mely a brazil zseni átigazolásának körülményei körül robbant ki és szerdán hivatalosan is jogi útra terelték a transzfert, s annak körülményeit. Sandro Rosell az FC Barcelona elnöke a fejlemények láttán jobbnak látja lemondását, amit még a csütörtöki nap folyamán be fog jelenteni. Az elnök távozását egybehangzóan állítja az egész spanyol média, csupán a részletek között vannak eltérések főként a katalán és a madridi lapok között. 

A katalán klub első emberei a déli órákban rendkívüli ülést tartottak, melynek eredménye képen Sandro Rosell a lemondás mellett döntött, ugyanis szeretné elkerülni, hogy a klub minél kevesebb kárt szenvedjen a tisztázatlan transzfer kapcsán. 

Az egyesület 18 órakor ismételten rendkívüli ülést tart, melynek végkimenetele szinte biztosan az elnök lemondásának elfogadása lesz, ezt követően pedig a sajtó elé állnak az érintettek. Arról, hogy ki veszi át a posztot nincsen egyetértés, mást írnak a madridi és mást a katalán lapok. Josep María Bartomeu jelenlegi sportszakmai alelnök, illetve Carles Vilarubí intézményi alelnök neve merült fel, ám arról is lehetett hallani, hogy távozhat az egész elnökség és választások lesznek.

A hivatalos sajtótájékoztató után majd többet tudhatunk! Egy biztos, valamibe nagyon beletenyerelt Rosell! A találgatások elkezdődtek, mi nem szeretnénk vádaskodni, várjuk a fejleményeket. 

Őszi Ádám

Tello: "Köszönet és boldogság..."

Mint ismeretes tegnap este a Barcelona a második félidőben földbe döngölte a Levante csapatát a Király Kupa negyeddöntőjének első felvonásán. A találkozó hőse Tello volt, aki mesterhármast jegyzett, az ifjú támadó azonban nem csak magát, hanem Messit is éltette, aki mindhárom alkalommal előkészítette a találatot. 

A riportelnek Tello a következő képen nyilatkozott a lefújást követően - "Háromszor is egyedül hagyott a kapu előtt, és köszönetet kell mondanom neki ezért. Lenyűgöző, hogy van egy ilyen játékos a csapatban. Egy mesterhármas nagy önbizalom-növelő. Nagyon boldog vagyok, mert a lehetőségeket ki kell használni."

A 22 esztendős játékosnak nagy dolog ez hiszen a csapatba kerülés nem egyszerű, ha olyan játékosokkal van körülvéve az ember, mint Messi, Neymar, Pedro, vagy Sanchez. Az ifjú titán többnyire csereként szokott lehetőséget kapni az idei szezonban a tegnapi meccset leszámítva csupán egy gólt és 2 gólpasszt szerzett. Átlagosan eddig 30 percet töltött a pályán. Sokakban felmerül a kérdés, hogy érdemes-e várnia, vagy távoznia kéne valahova, ahol folyamatos játéklehetőséghez juthat. Nyilatkozatai azonban mindig arra adnak bizonyítékot, hogy ő maradni akar és kivívni a helyét a katalán klubban.

Őszi Ádám

Dzsudzsák után újabb magyarja lehet a PSV-nek!

A hír futótűzként terjed a magyar médiában, miszerint Dzsudzsák Balázs korábbi csapata meghívót küldött a Rapid Wien 16 esztendős magyar tehetségének Szalai Attliának. 

A 16. születésnapját három napja ünneplő magyar utánpótlás válogatott védő az osztrák klub színeiben pallérozódik, miután a Vasas Kubala Akadémiáról szomszédunkhoz került. Tehetségére nem csupán az eindhoveni klub megfigyelői vetettek szemet, a Stoke City is élénken érdeklődik iránta, ám a PSV előbb lépett, mivel hivatalos kikérőt küldött a Rapid Wien, illetve Szalai számára, melynek értelmében Attila egy hetet tölthet el a holland klubnál, mikor is felmérik kvalitásait, megnézik, hogy mit is tud valójában. 

A "nagy kalandra" február első hetében kerül sor, kíváncsian várjuk, mi sül ki a próbajátékból és lesz-e újabb magyarja a holland klubnak.

Őszi Ádám

Raul Meireles újra a Premier Leagueben focizhat! - transzfer a láthatáron

A Daily Mail egy meg nem nevezett forrásra hivatkozva arról ír, hogy a 72-szeres portugál válogatott középpályás Raul Meireles ismételten Angliában rúghatja a bőrt, miután 2012-ben a Fenerbahce együtteséhez szerződött.  

A 30 esztendős rutinos középpályás megjárta már a Chelsea és a Liverpool együttesét egyaránt és mindegyikben egy esztendőt töltött el. A célállomás ismételten London lehet, azon belül pedig a kiesés ellen küzdő West Ham United csapata. A forrás szerint a "Kalapácsosok" vezetői már fel is vették a kapcsolatot az irányítóval, aki hajlandó volt tárgyalóasztalhoz ülni. A váltásról és annak leheltségéről a  a transfermarkt.de is értesült, ám konkrétumokat ők sem tudnak. 

Meirelest azonban szerződés köti klubjához, mely 2016 nyaráig érvényes, a piaci ára pedig 12 millió euró, így ha üzletet akar a West Ham, elképzelhető, hogy mélyen a zsebbe kell nyúlni. 

Őszi Ádám

Real Madrid kontra Thomas Müller: "Nincs okom elhagyni a Bayernt"

Az utóbbi időben igen sokat foglalkozik a sajtó Thomas Müller karrierjével, ugyanis kiszivárogtatott hírek szerint a Real Madrid komoly érdeklődést mutat a német válogatott támadó iránt. A játékos megelégelte a találgatásokat és a sajtóban elmondta véleményét. 

"Real Madrid? Sok találgatás volt a jövőmmel kapcsolatban az elmúlt hetekben, hónapokban, sőt, években. Nem egy rossz érzés, amikor azt hallod, hogy külföldről érdeklődnek irántad, ugyanakkor momentán abszolút nincs okom arra, hogy elhagyjam a Bayern Münchent egy másik klubért." - hozta le az AZ Müller szavait.

A 24 esztendős játékos nagyon érett és felelősségteljes játékot mutat be Guardiola csapatában. Az idei szezont figyelembe véve 28 mérkőzésen 17 gólt és 10 gólpasszt jegyzett, úgy, hogy többnyire megvan a cseréje, így átlagosan 70 percet tölt a pályán. Úgy gondoljuk, szokjunk hozzá a gondolathoz, hogy a fiatal német támadóval kapcsolatban egyre több lesz a pletyka, ám higgyék el, amíg jól érzi magát Münchenben, bizalmat táplálnak felé és így teljesít, szóba sem kerülhet a váltás.

Ami pedig még jobban megnehezíti a kérők dolgát, az nem más, mint hosszútávú szerződése, mely 2017 nyaráig érvényes, a piaci ára pedig nem aprópénz, a transfermarkt.de legutóbb 2013 júniusában frissített adata szerint 45 milliót ér a játékjoga, mely fél év alatt több mint valószínű, hogy emelkedett, de csökkenni semmiképen sem csökkent.

Őszi Ádám

Diego Forlán váltott, új csapattal készül a vb-re! - hivatalos

Hatalmas pénzügyi válság köszöntött be a brazil labdarúgó-bajnokságban szereplő Internacional csapatánál, melyben többek közt Diego Forlan is rúgta a bőrt. Az uruguayi csillag felismerte a helyzetet és a tettek mezejére lépett, csakúgy mint csapattársa a brazil válogatott Leandro Damiao, aki jó pénzért cserébe a Santos játékosa lett! Forlan egy ázsiai kalandnak szavazott bizalmat! 

Bár bőven akadtak kérői, a 34 esztendős csatár Ázsia mellett döntött, azon belül pedig a Japán pontvadászatot választotta, ahol az előző szezon ezüstérmeséhez a Cerezo Oszakához szerződött. A csapat indulhat az ázsiai Bajnokok Ligájában, mely egy új színtér lehet Forlan számára, csakúgy mint a japán pontvadászat, mely március 1-jén rajtol majd, tehát lesz ideje összeszokni a társakkal.

Forlan döntését követően így nyilatkozott a sajtónak - „Nem az angol vagy a spanyol bajnokság, de jó az iram, egyre színvonalasabb a játék és izgalmas a bajnokság. Jó fizikai állapotban vagyok, nem aggódom a vb-szereplés miatt, van még bennem néhány jó év."

Ami azt illeti, Európából és az MLS-ből is voltak nívós megkeresések, sőt brazil klubok is megkörnyékezték, ám a támadó oda ment, ahol szeretik!Szeretik? Uruguay és Japán tavaly összecsapott egy felkészülési mérkőzésen, Forlan pedig ott szembesülhetett vele, hogy a szigetország lakói mennyire szeretik őt, felnéznek rá.

Őszi Ádám