2013. március 27., szerda

Nem bírta a hajrát a KKK, győzelemmel távozott a listavezető

Az NB I/A  férfi kosárlabda bajnokság középszakaszának harmadik mérkőzésén a KKK hazai környezetben fogadta a listavezető Albacomp együttesét. A városi sportcsarnok színültig megtelt, még a lépcsőkön is ültek az emberek, a pokoli hangulatot hozó derbin, melynek végét a vendégek bírták jobban.

Az első támadást a vendégek vezethették, a hanyag és laza bemelegítést végző Jones-nek köszönhetően, aki egyből megmutatta, hogy a rugói igencsak rendben vannak. Az első kosarat azonban a kaposváriak szerezték Dunn révén, de az öröm nem tartott sokáig, a vendégek gyorsan fordítottak és több pontos előnyre tettek szert. Pontatlanság és kapkodás jellemezte a hazai támadásokat és a védelem sem állt a helyzet magaslatán. Az apró termetű Moore mozgékonysága rengeteg problémát jelentett a hazaiaknak. Pár perc elteltével sikerült eszmélni és végre egy összeszedettebb KKK volt a pályán, mintha csak most érkeztek volna meg a srácok az öltözőből. Swanston triplája és vezérlete nagyon kellett a csapatnak, sikerült visszavenni a vezetést és a negyed végére két pontos előnyt harcoltak ki Hendleinék. (23-21)

A második negyedben az amerikai trió, de főleg Moore és Jones játékára nem volt ellenszer hazai oldalról, úgy tűnt, hogy akár komoly differencia is kialakulhat a csapatok közt a félidőre. A meccsben maradást Dunn két triplájának köszönheti a KKK, mely nagyon jókor jött. A negyedet Hollis zárta, aki ekkor még nem sejtette, hogy főszereplője lesz a meccsnek negatív értelemben. (41-46)

A harmadik negyedben aztán elszabadult a pokol, az amúgy sem rossz és gyenge hangulatot hozó mérkőzésen. A dinamikusan játszó vendégek részéről   Moore húzta ki a gyufát a hazai publikumnál, azzal hogy kimutatott és csöndre intette őket. Minden egyes labdaérintését fütty és tüntetés fogadta, pokoli lett a hangulat pillanatok alatt, mely nagyon meglepte a vendégeket. Moore arcára kiült a zavar, nem tudta merre nézzen és ha lehetett volna biztosan visszacsinálta volna a dolgot. Ez a hangulat és buzdítás, óriási löketet adott Spicáéknak és óriási küzdeni akarással visszajött a meccsbe a Kaposvár. A szünetben döntetlen állt az eredményjelzőn, egy ki-ki meccs kezdődhetett az utolsó záró negyedben. (65-65)

A záró játékrészben is fantasztikus volt a hangulat, de a szurkolókat Smith gyorsan csendre bírta. Egy tripla és egy dupla és máris jelentős előny volt a vendégeknél. A hazai támadások kétségbeesetté és kapkodóvá váltak. Jó dobóhelyzetekbe nem mertünk beleállni, rossz döntések születtek a pályán. Egy eladott labda aztán feltette az meccsre a pontot. Egy remek ellentámadás végén Smith zsákolt óriásit. A csarnokban néma csend lett az úr, csupán a mámoros és örömittas vendég szurkolók tombolása hallatszott. Többet már nem zúgott fel a Hajrá Kaposvár! Swanston triplálja még keltett némi reményt, de ez is hamar szertefoszlott, az utolsó percek lecsorogtak, a vendégek pedig ünnepelhettek a dudaszó pillanatában. (81-89)

Nagyon örömteli, hogy ennyi ember kilátogatott a meccsre, ismét él és virágzik a kosárlabda Kaposváron, ám ez egy pengeélen táncoló helyzet, kellenek a jó és bravúros eredmények. Összességében a meccs végére kicsit elfogytak a hazaiak, a hátrány és a nagy akarás hibákat hozott magával, ezt pedig kegyetlenül kihasználta a listavezető.

Kaposvári KK–Albacomp 81–89 (23–21, 18–25, 24–19, 16–24)
Kaposvár, Városi Sportcsarnok
Vezette: Cziffra Cs., Pálla Z., Török R.


Kaposvári KK: Dunn (22/6), Drahos (-), Swanston (30/15), Hendlein (14/3), Spica (11). Csere: Dávid (2), Kiss K. (2), Szőke (-). Vezetőedző: Fekete Ádám. Edző: Filipovics Gordan.

Albacomp: Moore (19/9), Smith (19/9), Hollis (20/6), Keller Á. (9/3), Jones (17). Csere: Szabó Zs. (5/3) Supola (-), Bódi (-), Juhos (-). Vezetőedző: Dzunics Braniszlav. Edző: Matus Gábor.

Őszi Ádám