2015. augusztus 14., péntek

Bundesliga csapatok a rajt előtt: Werder Bremen – körkép

Szombaton rajtol a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, ismertebb nevén a Bundesliga 2015/2016-os szezonja. Ennek apropóján górcső alá vesszük a liga pár meghatározó klubját, körülnézünk a házuk táján, feldolgozzuk a nyári változásokat, történéseket. Foglalkozunk az érkezőkkel és a távozókkal, illetve átnézzük a csapatok felkészülését. Jöjjön a Werder Bremen!  

Az érkezők névsora: A támadósor egy nigériai válogatott csatárral erősödött Anthony Ujah személyében. Előző klubja a Köln 4,5 millió eurót kapott érte. Szintén a támadószekcióba igazolta a Werder Aron Jóhannsont, az amerikai válogatott támadó a holland élvonalt ész az Alkmaart hagyta maga mögött 4,2 millió euróért cserébe. A gólvonalra igazolták ingyen a tavaly még a Frankfurtot erősítő Felix Wiedwaldot. Csakugyan szabadúszóként érkezett egy mindössze 19 esztendős védő, nevezetesen Ulisses Garcia, a svájci utánpótlás válogatott labdarúgó a Grasshopperst erősítette. A lengyel Ludovic Obranik a Rizesportól tért vissza, s úgy fest, újfent továbbadják, a befutó ezúttal az 1860 München lehet. Mateo Pavlovic a Ferencvárostól, míg Oliver Hüsing a Rostocktól tért vissza. Emellett több fiatal 18-20 éves labdarúgó került fel az első csapathoz, velük majd a szezon során ismerkedünk, annak függvényében, ki hogyan szerepel majd, és mennyi lehetőséget kat. 

A távozók névsora: Sebastian Prödül hét esztendő után intett búcsút Brémának, az osztrák válogatott védő ingyen távozott, karrierjét pedig a Premier Leagueben a Watfordnál folytatja. A jelenkori német labdarúgás egyik legnagyobb csatártehetsége Davie Selke. A 20 esztendős játékos a hatalmas terveket szövő, s a Red Bull által pénzügyileg jól megtámogatott lipcsei csapatot választotta, a zöld-fehérek pedig 8 millió euróval lettek gazdagabbak. Koen Casteels kölcsönben szerepelt Brémában, most egyesülete a Wolfsburg visszahívta. Kölcsönadta olasz belsővédőjét a Werder, Luca Caldirola az idei szezont a Darmstadtban tölti majd. Végezetül pedig Franco Di Santo, az argentín gólvágó, érte a Schalke tett le 6 millió eurót, s a transzfer pikantériája, hogy hétvégén pont volt csapata ellen lép majd pályára a Bundesliga rajtján.

Játékosokra költöttek idáig: 8,7 millió euró
Játékosok eladásából befolyt összeg: 14 millió euró

Felkészülés:  A Werder Bremen felkészülése merőben eltért más Bundesliga csapatokétól. Míg a riválisok többnyire nyolc találkozónál megragadtak, addig a zöld-fehérek majdnem dupla annyi mérkőzést vívtak. Az ukrán vezetőedző Viktor Kripnik az egymás elleni játék helyett inkább ismeretlen keretekkel mérettette meg csapatát. Sok meccs, sok lehetőség, a keret minden tagja kapott esélyt a bizonyításra. Hat ellenfelet igazából le lehet számítani, sokadosztályú klubok, ha nem is komolytalan, de szorosnak nem mondható meccsek, a különbség borzasztóan kiütközött. Azonban volt jó pár nívós ellenfél is, s bár ezek a mérkőzések nem mérvadóak, sokat elárul, hogy veretlenül zárta a meccsek sorát a Werder, holott megmérkőztek a Valenciával, a Sevillával, a West Ham Uniteddel, vagy éppen a Salzburgal. A német kupában rezgett a léc, ám a hosszabbítás ott is meghozta a győzelmet. Mérleg: 14 mérkőzés, 11 győzelem 3 döntetlen és 0 vereség, 59-7-es gólarány. Amennyiben az említett hat jóval gyengébb ellenfelet nem számoljuk bele, 5 győzelem 3 döntetlen, 18-5-ös gólarány.

A Werder Bremen szombaton a Schalke 04 vendéglátójaként kezdi meg az új szenzort, s szinte biztosak lehetünk benne, hogy továbbra is a nyílt sisakos támadójátékot láthatjuk majd a zöld-fehérektől. Egyel többet rúgjunk, mint az ellenfél címszóval...!

A Hertha BSC felkészülési mérkőzései:
Flensburg - Werder Bremen 0-3
Cuxhaven - Werder Bremen 1-4
Delmenhorst - Werder Bremen 1-7
MSV Neuruppin - Werder Bremen 0-11
Rostock - Werder Bremen 1-1
Salzburg - Werder Bremen 0-4
Werder Bremen - Valencia 1-1 - büntetőkkel 3-2
1860 München - Werder Bremen 1-3
Werder Bremen - Brno 2-0
Blumenthaler - Werder Bremen 0-9
Werder Bremen - Sevilla 3-1
Wilhelmshaven - Werder Bremen 0-7
West Ham - Werder Bremen 1-2
Wurzburger Kickers - Werder Bremen 0-2 - hosszabbítás után

Őszi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése