2014. október 24., péntek

Románia: Holland sikeredző a válogatott élén!?

Korábban kész tényként közölték, hogy a Shakhtar Donetsk sikeredzője Mircea Lucescu veszi át a román válogatott irányítását, azonban a hír kacsának bizonyult, a román tréner továbbra is a regnáló ukrán bajnokot irányítja, immáron 2004 óta. Ami a legfrissebb híreket illeti, természetesen mennek a találgatások, jelen állás szerint holland sikeredző válthatja a Szaúd-Arábiába távozó Victor Piturcát. 

Az látható, hogy neves, rutinos sok csatát megélt szakemberben gondolkozik riválisunk, nem szeretnék a nemzeti csapatot tapasztalatlan kezekre hagyni. A jelenlegi első számú befutó Dert van Marwijk!

A 62 esztendős tréner legutóbb a német élvonalban szereplő Hamburg vezetőedzője volt, azt megelőzően pedig a holland nemzeti csapatot trenírozta négy esztendőn át. Edzői pályafutása során megfordult a Feyenoord és a Borussia Dortmund kispadján is. 

Arrow

Khedira csökkentette bérigényét! - megvan a befutó!?

Többször is írtunk már róla, hogy Sami Khedira szinte biztosan elhagyja Madridot, s kérők tengerében úszkál. Nemrégiben tíz együttest is megneveztünk, azonban úgy fest, a játékos döntött. Olyannyira, hogy a transzfer létrejövetelének érdekében még fizetési igényét is lejjebb adta. 

Sokan úgy válték, hogy a célállomás London lesz, azon belül pedig a Stamford Bridge, ahol Mourinho tárt karokkal várja, azonban van egy faktor, mely a portugál trénert is meghaladja. Ezen jó barát nem más, mint Mesut Özil az Ágyúsok játékosa, akivel roppant jó barátságot ápol Khedira. A Nationalelf két csillaga Madridban együtt rúgta a bőrt, és most úgy fest, ez London északi felén is bekövetkezhet, az Emiratesben.

Köztudott, hogy Wenger és a londoni klub üzletpolitikája más, mint a többi nagyágyúé, sokan sóhernek szokták nevezni az Ágyúsokat, akik igen megfontoltan költik az eurómilliókat. Khedira fizetési igénye pedig meghaladta azt a plafont, mely reális lett volna. A hírek szerint így a középpályás csökkentette igényét és megelégedne heti 80 ezer fonttal (30 millió forinttal).

Továbbra is képben van az Arsenal mellett az AC Milan, a Chelsea és a Manchester United is, utóbbi kettő jócskán tudna magasabb fizetést is kínálni... De nem feltétlenül a pénz beszél Khedira esetében, úgy fest.

Arrow 

Mourinho foga a Barca ászára fáj

Újabb hír látott napvilágot az FC Barcelona spanyol válogatott védője Gerard Pique jövőjét illetően. Az angol sajtó egyöntetűen közli, hogy a Chelsea, pontosabban Jose Mourinho is szeretné csapatában tudni Shakira kedvesét. 

Mint köztudott, Pique nem élvezi Enrique mester bizalmát oly mértékben, mint azt tett Guardiola, Vilanova, vagy éppen Martino idejében. A rotáció és a nagyobb választási lehetőség következtében többször a padon találta magát, így szárnyra kaptak a távozásáról szóló pletykák. 

Nemrégiben korábbi klubjával a Manchester Uniteddel hozták szóba, Van Gaal 25 millió eurót sem sajnálna a védő játékjogáért cserébe. A legfrissebb hírek szerint azonban a Special One is beszállna a versenyfutásba és szintén megadná a 25 millió eurót a katalánoknak. Egymásra licitálhat tehát a két óriás, kíváncsian várjuk, mi sül ki ebből.

Pique piaci árát egyébként a nívós transfermarkt.de 35 millió euróra taksálja.

Arrow

BuLi: Kapaszkodna a Dortmund, rangadó előtt a Bayern - előzetes

Hétvégén féltávhoz érkezik a német élvonalbéli labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) küzdelemsorozatának ősz idénye, avagy a csapatok túl lesznek a bajnoki évad negyedén. A szezonkezdetkor nem gondoltuk volna, hogy a tabellára tekintve a Bayern München és a Mönchengladbach találkozója számít majd a legnagyobb derbinek, míg azt is kevesen gondolták, hogy a Dortmund a kiesés szelével kacérkodik 8 forduló után. Nézzük mi vár a német foci szerelmeseire a 9. fordulóban. 

A 9. forduló péntek este veszi kezdetét, a liga utolsó Werder Bremen fogadja a múlt héten a BVB-t legyőző 1. FC Köln csapatát. A csapatok formáját tekintve egyébként egyik fél sem büszkélkedhet, az utóbbi öt karikában összesen 5 pontot gyűjtöttek 1:4-es eloszlásban.

Azombaton aztán jön a szokásos délutáni meccsdömping, majd az esti meccs. Délután a Borussia Dortmund fogadja a Hannover csapatát, úgy, hogy a tabellán a felek között öt helynyi különbség van Huszti egykori csapata javára. A Bajnokok Ligájában hét közben hengerelt Jürgen Klopp csapata, ám a bajnokságban utóbbi öt mérkőzéséből egyet sem nyert meg a szezonnak bajnoki álmokkal nekivágó sárga-fekete együttes, melyet sérüléshullám sújt. Az utolsó előtti Freiburg az Augsburg vendége lesz, míg a Hertha BSC az utóbbi két fordulóban formajavulást mutató, ám még mindig kieső Hamburgot fogadja. A Frankfurt meglehetősen jól muzsikált az elmúlt hetekben, ám a Padeborn elleni fiaskó nem kellett volna a csapat mérlegébe. Az Eintracht ellenfele a kiesőzóna szélén táncoló Stuttgart lesz.

A játéknapot egy igen jónak ígérkező derbi zárja, két Bajnokok Ligája résztvevő együttes főszerepével. A Schalke 04 látogat a Leverkusen otthonába, a támadófutball tehát garantált. A vendégek számára fontos lenne a győzelem, hiszen immáron 9 pontos hátrányt szedtek össze az éllovassal szemben, míg a Leverkusen utóbbi három meccséből egyet sem tudott megnyerni, döntetlenek vannak a palettán. Ezáltal a csapat visszacsúszott a hatodik pozícióba, ám a második Mönchengladbach lő távon belül tanyázik. 

Vasárnapra két igen pikáns mérkőzés marad, köztük a forduló rangadója, a Bayern München és a Mönchengladbach összecsapása, avagy az első és a második ütközete. A tét hatalmas, ugyanis egy esetleges müncheni diadal azt jelentené, hogy a Bayern nagyon meglép, üldözője pedig leszakad, míg egy hazai sikerrel egy pontra szűkülhetne a felek közötti különbség. A Mönchengladbach remek formát mutat az utóbbi hetekben, ám a Bayern München úthengerként dübörög. Múlt héten hatot gurítottak a Werder Bremen hálójába, hét közben pedig egy hetest az AS Roma számlájára. Pep Guardiola csapata idén még veretlen, minden sorozatot figyelembe véve. Ez lesz tehát a 9. forduló zárómérkőzése, előbb azonban még pályára lép majd a Wolfsburg és a Mainz. Mindkét együttes ott tanyázik az élbolyban és remek formát mutat, Szalai Ádám egykori csapata ráadásul veretlen, igaz 3 győzelme mellett 5 döntetlen ékesíti eredménysorát.

Péntek:
20:30 Werder Bremen - 1. FC Köln (Eurosport 2)

Szombat:
15:30 Borussia Dortmund - Hannover 96 (Eurosport 2)
15:30 Augsburg - Freiburg
15:30 Hoffenheim - Paderborn
15:30 Hertha BSC - Hamburger SV
15:30 Eintracht Frankfurt - VfB Stuttgart
18:30 Bayer Leverkusen - Schalke 04 (Eurosport 2)

Vasárnap:
15:30 Wolfsburg - Mainz (Eurosport 2)
17:30 Mönchengladbach - Bayern München (Eurosport 2)

Arrow

Paul Pogba üzent kérőinek

Az olasz élvonalbéi labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Juventus remek hírt tweetelt szurkolói számárra. Paul Pogba és a klub megállapodott, a francia válogatott középpályás újabb három évre elkötelezte magát. Az ifjú tehetség ezzel üzenetet küldött kérőinek... 

A 21 esztendő irányító 2012-ben érkezett Torinóba, ráadásul ingyen kaparintotta meg az Öreg Hölgy, ugyanis a United nem tartott rá igényt. Ezt azóta jól megbánhatták a Vörös Ördögöknél, ugyanis Pogba rövid idő alatt posztja egyik legjobbjává nőtte ki magát. A német transfermarkt.de jelenleg 45 millió euróra taksálja piaci árát, így távozás esetén a Juve igen szép summára számíthat, számíthatott volna. Beszéljünk erről jelenleg múlt időben, ugyanis 2016-ban lejáró szerződését 2019 nyaráig meghosszabbította Pogba, jelezvén kérői felé, hogy esze ágában sincs távozni...

Apropó kérők! Akad belőle bőven, ez nem csoda, hiszen tényleg klasszis teljesítményről beszélünk egy olyan játékos esetében, aki mindössze 21 esztendős és előtte a jövő. Nem kívánjuk felsorolni az összes klubot, mellyel a sajtó szóba hozta a franciát, azonban kiemelendő, hogy a Real Madrid, a Paris Saint-Germain és a Bayern München komoly érdeklődést mutat, mutatott.

Arrow

Petr Cech és az újabb kérő! - viszlát Chelsea!?

Jose Mourinho döntött, s a szezon elején első számú kapusnak tette meg kölcsönből visszatérő fiatal belga portását Thibaut Courtois, ezáltal pedig a Chelsea ikonja Petr Cech kiszorult a kezdőből és jelenleg a padról figyeli a londoni kékek menetelését. Kérők akadnak, fejben pedig megvan a távozás gondolata... Viszlát Stamford!? 

Nemrégiben múlott tíz esztendeje, hogy a 32 esztendős kapuvédő Londonba igazolt, a Chelsea csapatát választotta. Karrierje során eddig 480 mérkőzésen őrizte a londoni kékek kapuját és 222 alkalommal kapott gól nélkül hozta le az adott mérkőzést. Egyszer minden Love Story véget ér, úgy fest, hogy klub és játékos esetében ez most jött el.

A sajtóban többször felemlegették már a Real Madridot, mint lehetséges kérő, illetve csereüzlet lehetősége Khedira belevonásával. Ezen kívül a Paris Saint-Germain és az AS Monaco is kacérkodik a gondolattal. A legfrissebb hírek szerint pedig a török Besiktas is bekapcsolódna a Cech játékjogáért folyó harcba.

A német transfermarkt.de 17 millió euróra taksálja a kapuvédő árát, akinek szerződése 2016 nyaráig érvényes, ám aligha gördít távozása elé akadályt a Chelsea, hiszen rengeteget köszönhetnek a cseh kapusnak.

Arrow

Liverpool: Újabb Milan játékos a célkeresztben

A Daily Mirror információi szerint Mario Balotelli után nyáron újabb AC Milan játékost kaparinthat meg a Liverpool. Brendan Rodgers vezetőedző szerint ugyanis Ignazio Abate tökéletesen beleillik elképzeléseibe és remek pótlás lenne Glen Johson helyére. 

A pool 30 esztendős angol válogatott védője 2009-ben érkezett az Anfieldre igen borsos 20,5 milliós vételár ellenében. Azóta a csapat alapembere, a végelem jobb oldalának oszlopa. Szerződése azonban a szezon végeztével lejár, a hírek szerint pedig a felek nem hosszabbítanak a kontraktuson. Itt jön képbe Abate a milánói piros-feketék védője, akinek szintén lejár kontraktusa klubjával, így szabadon igazolhatóvá válik. A 27 esztendős olasz válogatott védő iránt azonban többen is érdeklődnek. A kérők sorát erősítheti a Juve, Napoli, Roma trióm de a Real Madrid háza táján is felmerült már a neve, mely nem csoda, hiszen a királyiak trénere Carlo Ancelotti is olasz.

Arrow